Tak se mi nakonec povedlo shodit těch 20 kilo (ze 103 na 83) a řek jsem si, že v tom trochu polevím a srovnám "životosprávu" - teda nadále žádný tuky, cukry, pšenice... Jen jsem začal trochu víc jíst zdravě a čekal, jestli to něco udělá. A vono udělalo :-) - 4 kila nahoře natotata, samozřejmě v oblasti břicha. Měl byste někdo nějaký návod, jak se aspoň občas normálně najíst a přitom zůstat in?
Vzhledem k tomu, že mi je 48 a mám před sebou tak těch cca 60 - 70 roků aktivního života, tak si nedovedu představit, že to celý strávím na mrkvi a celerovým salátu, kerej já navíc nerad - byť si k tomu budu pouštět to nový DVDýčko :-)))
Hmm, jsi šikula :-) Já měl historicky nejvíc 123 kilo. Ke svejm čtyřicátinám jsem si dal dárek a zhubl na 97 :-) a teď mám pěknejch 115. A jak sám asi víš, nahoru to jde dost dobře .-) Takže ode mne se rady nedočkáš. Teorii mám tedy zmáknutou dobře, ale ta praxe nějak kulhá .-))))
To je právě problém, to udržet. To je horší často jak hubnutí. Chce to vytrvat, malá jídla 5-6x denně, hodně pít a k tomu se hýbat. Je to otrava stále si něco k jídlu pochystávat, ale jinak to nejde:-))
Když zhřešíš, nic si nevyčítat, další jídllo bud lehčí nebo si přidat aktivitu, funguje to...
Proč krucinál chcete pořád hubnout? To budete dělat manekýny nebo co? Buďte rádi že máte nějaké podkožní zásoby. Po slibovaném brzkém zdražování budou tlustí hubení a hubení studení.
Při pohledu do zrcadla se vždycky pochvalte. Otylost je známkou ůspěšnosti a to ví každá správná ženská :-)
Pravda, pravda - po té, co mne letos opustilo 12 kg izolační vrstvy musím konstatovat, že taková klendra mi na podzim ještě nebyla :o)))
Už se docela začínám obávat zimy...
A mně se divíte proč nejezdím na kole přes zimu :-))) No, spíš už od podzimu až do dubna, května ;-) Tady to máš :-))))
Já už se ti nedivím :o)))
To je skělý nápad - abychom se v zrcadle vždy pochválily:-))zkusím to:-))
Já si vždy nadávám, když na mě něco přibude:.))
NEŽRAT, NEŘRAT, NEŽRAT !!!
A mrkev a celerový salát je náhodou móooooooc dobrá záležitost´:o)))
Určitě, jedna zdejší makrobiotická jídelna má velký, skoro výlohovitý okna, takže jsou vidět blažené, ba až extatické tváře strávníků.;-)
Jak je vidět, vůbec netušíš, jak vypadá správný makrobiotický blažený výraz :o)))
Ale už jemi jasné, proč si mě vždycky wewerka fotila s mrkvičkou :o)))
pravdu díš!!! NEŽRAT, NEŽAT, NEŽAT!!!!!!!!!!
A jak to UDĚLAT? UDĚLAT? UDĚLAT? Zašít hubu?? Tak řízek sežeru snad i brčkem :-)
pořídit si "luxusní" depku o které mluvila níže wewerka... to ti pak nic neříká ani řízek ani celerový salát....
No, jak kdo... já tedy depréze zajídám... Taky se mi podařilo nabrat osm kilo za jednu zimu... :-(
však jo, k tomu jsem se vyjadřovala, když weweka navrhovala aiovi deprese na hubnutí... každý to má jinak... i já zajídám běžné deprese a přibírám... když navrhuji "luxusní", myslím ty, co ti zoškliví i jídlo...
Mě pomohlo přestat žrát a začít jíst. Plus alespoň trocha pohybu.
Taky pomáhá nežít proto, abys jedl, ale jíst proto abys žil.
Prostě jídlo vyřadit ze svých koníčků a mít ho jen jako prostředek k žití :o)) U auta se taky nevyžíváš v tankování, ale v jízdě. Když budeš k tělu přistupovat podobně...
Jenže jídlo je velká droga!, já vím. A narozdíl od těch ostatních, tady není možnost úplné abstinence.
Přesto všechno záleží na Tvé vůli a rozhodnutí.
Asi jsem ti moc nepomohl, co? :o)
Přesně tak - na to, aby si člověk pochutnal a nasytil se není nutno sežrat celou husu :o)))
Jo a co se týká břicha, tak tam pomáhá jediné - CVIČIT, CVIČIT a CVIČIT !!!
Jestli te to potesi, tak jsme se s manzelkou shodli, ze prestat kourit bylo lehci nez si trvale udrzet normalni vahu. A to jsem ja konkretne s kourenim prestaval po sedmnacti letech kdy jsem kourill cca 20 -25 cig. /den. Mozna ti poradim, kdyz napisu par zakladnich pravidel kterymi se ridim:
Jim az kdyz mam alespon hodinu hlad.
Pred jakymkoliv jidlem "exnu" alespon 2 dcl vody.
Jist se muze cokoliv, ale nesmi toho byt moc.
Prezrat k prasknuti se muzu zeleniny.
Ne, ze bych byl buhvijak uspesny, ale to je spise tim, ze tato pravidla neustale porusuji. A to bude imho i chyba Tvoje a spousty ostatnich, kteri maji tyhle problemy.
Co blbneš s makrobiotikou ty, přesvědčenej masožravec. Dyk z toho ještě skončíš na psychiatrii. Nenechávej zlenivět milenku, nebo si obstarej novou. A jdi do toho s vervou, žádný šolíchání. Ty to dokážeš, máš na to, hoď se do pohody!:-)))
Ano, za vším hledej ženu :o)))
Navíc když si najdeš tu správnou, tak ani nebudeš muset hubnout :o)))
Dyž já nehubnu kvůli ženský, ale abych tak nezatěžoval zadní tlumič :-)))
To se ale pak nediv, že se ti to nedaří udržet :o)))
To se nevylučuje! S pomocí nějaké pěkné plavovlásky (viz jiné téma) určitě časem přestaneš zatěžovat ten zadní tlumič. Takže NEŽRAT ale ZDRAVĚ JÍST a PRAVIDELNÝ SEX . Musím uznat, že to zabírá. Všiml sis mě v Hranicích? Akorát jsem vyměnila plavovlásku za ... vždyť víš. 8-)))
Správně! Chudý nebo hubený - hlavně že bohatý :-)
Jsem osel! Samozřejmě -tlustý nebo hubený! Jsem po obědě a zrovna jsem se v práci probudil :-)
Ti šéf špatně načechral polštářek, že jo :o)))
Porid si nejakou depresi, staci jen obycejna podzimni. Nebo muzes i nejakou luxusnejsi, to je samozrejme na tobe. Pak se hubne ani nevis jak. Uz tyden jsem si nevzala cokoladu a jim jen tak obcas neco. 2kg dole a to nejezdim na kole.
někdo naopak léčí deprese jídlem, to nemusí být dobrá rada... alespoň tedy já řeším klasické podzimní deprese energetickým přísunem, to bych si musela pořídit tu luxusnější, to jsem pak zhubla na úžasňákových 47kg, což se mi bohužel nedaří obnovit... jen bych nerada tu luxusnější depresi vracela, to taky nebylo to pravé...
...úžasňákových 47 kg?!? Při tvé výšce si teda fakt musela vypadat "úžasně"... Když chtěl doktor vidět tvoje kosti, tak si ani nemusela na rentgen, že?!?
a co třeba nechat pořádně zanítit zuby? 3kg/týden! Jaaaa
Taky se mi podařilo zhubnout podobně, jak výše uvádějí různé rady, nemocí celkem cca 15 kg za půl roku. Po skocích - týden s horečkami, 2kg dole... chvíli nic... Týden v nemocnici, 3 kg dole... zas nic... operace, 3kg dole... atd. Celkem z 80 kg na 65 při 176 cm. Od té doby váhu držím teprve asi 2,5 měsíce, což není zas tolik, aby se dalo počítat s tím, že je to definitivní. (Nicméně jsem stále v pooperční rekonvalescenci prakticky bez pohybu.) Ale osvědčilo se mi se opravdu pravidelně denně vážit a reagovat okamžitě, když váha přeleze přes těch 66. Nepatrně přiškrit příjem a stáhnout nějakého půl kila či kilo není problém, jak už to jsou čtyři, pět nebo ještě víc - už to chvíli trvá, a taky je ten přírůstek i vidět - člověk je naštvanej, že nevydržel, cítí se víc omezován atd...
Nějaké drastické úpravy jídelníčku jsem vlastně ani nedělala - velmi výrazně jsem ubrala na pečivu a přidala na zelenině a cukr do kafe stáhla z dřívějších 2 lžiček na necelou půl lžičky...
je otázka, jestli po skončení rekonvalescence Ti váha nepůjde nahoru, když začneš sportovat a zvýší se ti apetit. taky budeš muset nabrat sílu a energii , teď je to pro tvoje tělo přece jenom trochu nepřirozený stav,ne?
pokud nemáš odpovídající výdej energie - t.j. nesportuješ, nejsi v pohybu prakticky každý den, tak máš jen malou šanci váhu při normální, poživatelné stravě udržet, mám 175 cm a váhu pod 80 kg nesundám a to mám pohybu /oproti vrstevníkům/ skutečně nadstandardně a rozhodně jím spíš míň, jak víc. ono se taky mluví o tkzv. fyziologické váze a ta je pro každého jedince jiná / i při stejné výšce/, je to jakási optimální hodnota, pod kterou se bez razantního odříkání nedostaneš, pro tebe to klidně může být třeba 90 kg a nemá cenu se snažit váhu pod tuto hranici snižovat aby sis spíš neuškodil, taky nepíšeš , jak jsi vysoký.je mi padesát, tak se do tvé situace docela dobře vžívám.
gratuluji ke schozeným kilům. Vzpomínám, když jsi začínal, možná jsem to psala už tenkrát. Jsi na tom stejně jako můj muž, taky zhubl 20 kg, ale téměř denně slyším, že zdravá zelenina mu nechutná, naopak nezdravá jídla ano, neustále má hlad a to i tehdy, vstává-li od dojedeného jídla. Teď v zimě se každý večer trápí hodinu na rotopedu, váhu si drží, ale břicho nezmizelo. Někdy mám pocit, že se z něho stal anorektik, na kdejakém jídle něco vidí, ale použiju jeho slova "copak má anoretik takový břicho"? Jo a kamkoliv jedeme, třeba i na víkend, bere sebou váhu. Ale určitě vydrž, když ti ta zelenina chutná, máž to snadnější.:-)
Mě hodně pomohl v odtučnění pobyt v Běloruským špitálu. Spočíval jsem tam jako ležák 3 týdny (než se mně podařilo se zachránit) se zlomeným krčkem stehenní kosti. Bylo to největší dobrodružství mýho života. Vážil jsem se až doma, poté, co jsem se už týden cpal na jouly a sádlo bohatou baštou--měl jsem 10 kg pod váhu. Detaily probírám v knížce "Ze života cyklotrempa"
o tom jsem četla nějakou reportáž, knížku ne, ale věřím, že to byl zážitek na celý život. tenkrát Vás srazilo nějaké auto? Po tomhle zážitku si našinec asi váží i lecjaké zdravotní péče :-)
Na Sport-Lifu jsi vypadal jako normální, trochu starší (proti mě) kluk. Nepoddávej se tolik tomu stáří, máš i jiné zážitky než jen ze špitálu ...
Připomínáš mi Pepíka Fouska - ten, ač své četné zážitky popsal v několika knížkách, obvykle sklouzne k zážitkům nemocničním ...
;-DDD
Mám opačný problém, jak přibrat. Tenhle pro cyklistiku výborný rok se na mně podepsal strašně. Už mám jen 77,5 kg při 184 cm!
To je vcelku zdravá váha. Na dlouhý švihy tak akorát.
Snad nechceš jít o váhu vejš! I s tvými parametry by tě v profistáji honili nalačno jak nadmutou kozu.:-))
V Kyrgyzstanu jsem potkal dva anglány na picyglech. Mířili z AlmaAty do Čínskýho Kašgaru a dál po Karakorum highway do Pakistanu. Zkušení čundráci. Měli za sebou kde co včetně Argentiny. Děvče bylo neskutečně obézní - širší než delší. Přitom pálila takovejch joulů, jako nikde jinde nespálíte. a nezhubne. Proti genům holt nic nezrobíš.
Hehe, nápodobně :-))) Vážím ještě méně ;-)
Při jízdě do kopců je to výhoda, ale naopak mi to pak nejede s kopce :-) Všichni mne pak na volnoběh předjíždějí, ložiska v nábojích mám v pořádku :-)))
Když na jaře shazuji kila, přestávám úplně jíst chléb a pečivo a cpu se jen libovým masíčkem a zeleninou, mlsám ovoce a za dva měsíce jsem o čtyři kila lehčí.
vono obézní a obézní je rozdíl. Když je tuk rovnoměrně rozvrstven pod kůží - je to ok. Viz ty indiány - potomky Aztéků v Mexiku. Pochybuju, že znají "body bilding". (detaily v knize Pestrý život cyklotrempa.) Blbé je todlencto "vnitrobřišní sádlo".
za poslední měsíc mám dole čtyři kila - prostě se nestíhám najíst a žiju na kafi s mlíkem a sušenkách..........normální jídlo mám akorát o vikendech, a to si to fakt užívám a cpu se vším, co mi padne pod ruku :)))) A přes týden zas nic......
bacha na kafe - dehydruje a odbourává vápník.
no že dehydruje to jsem věděla, ale to s tím vápníkem ne........když ho budu pít s mlíkem, tak mě to asi moc nevytrhne co? Nedokážu si ale představit nepít ho vůbec, to bych asi v práci dlouho nevydržela.......
Kafe mj. taky podporuje spalovani tuku :o)
Člověče, to bych musela být už spálená na uhel :o)))
No samo o sobe se s kafem urcite nezhubne :o) Ale ma podobnou funkci jako treba L-carnitin, tj. ze i kofein pri telesne namaze podporuje "spalovani" tuku.
s doplnky jde hubnuti samo http://www.sportovni-vyziva.net/dieta-a-hubnuti...
nebo taky stačí nežrat
Heuréka! Vždycky jsem se divil, že se některým lidem zapalujou lejtka. Asi to byli kafaři. :-)
já se tím odbouráváním vápníku taky nenechám znervóznit a piju cafe furt pryč. Radš slabší a přihodím trochu kakaa - a samože mlíko - a cukr--ten dá všemu bezva chuť. (doufám , že moc nepodrývám morál.)
Dokonce jsi mi vnuknul nápad, žvejkat vaječný skořápky a dojídat se tlačenkou. Taky kuřecí chrupavky nemusej bejt špatný.:-)
ohledně vaječných skořápek existuje recept - rozpustit v citronu nebo tak nějak.
Chlorovodice si s nima v žaludku poradí, akorát je blbý, že při kousání asi polezou do zubů.:-)
Na to si musíš pořídit Super Chopper (nebo jak se ten bazmek jmenuje), ten rozseká i beton :-))))))))))
Jo, to byl asi takovej beton, z jakýho stavěla blahý paměti firma ZRUP (Základna rozvoje uranového průmyslu). Kopneš, noha nebolí, beton ulítne. ;-)
To já nevím, ale v TV to vypadalo dost efektně :-)))) Horst to holt umí tak krásně podat :-)))
http://www.youtube.com/watch?v=qHilZrAFJRU
Řekl bych, že to je dost špatný přístup, hubnout, držet dietu, ... fuj
Jde o to, zvolit s správný přístup k životu, včetně správných stravovacích návyků a váha se pak upraví podle toho na určité úrovni, Ale říct si, že shodím 20 kg a pak mám vyhráno, to je cesta do pekel. To už je asi lepší smířit se s třeba 10ti kilovou stabilní nadváhou.
když jsme u té výživy -- doufám, že mě zas nezprdnete že jsu mimo téma -- nevíte někdo co je to za koření "colesterol"? Prodával to kořenář na jednom rinku ve Španělsku.(viz mou knížku "Vandry s Bejkem") Trochu jsem si pořídil , že to dám posoudit odborníkům, ale ve víru dalších událostí se kornoutek vytratil.