Vyměnil jsem řetěz na horáku ( starý 132,9 takže žádná hrůza) a po výměně mi na středním převodníku a jakémkoli pastorku, při každém šlápnutí " cvrnká " napínací kladka dopředu. Na velkém to nedělá. Vše jsem vyčistil, promazal, seřídil, 3 nové řetězy vyzkoušel a všechny stejně. přehazka xt krátká je nová, kazeta sram 990 -700 km.Starý ale šlape bez problémů. Proházel jsem na dalším kole komponenty - všude to šlape OK jenom v té mé kombinaci s xt přehazkou cvrnká dál. Nemáte někdo radu?.
A takhle náhodou se ti nenamotává ten nový řetěz na střední převodník???Vše tomu nasvědčuje-bohužel nepíšeš kolikátý řetěz jsi měnil,ale není vyjímkou,že už po prvnímřetězu je něco K.O.
Cvrnká - poskakuje směrem ke klikám. Řetěz je to třetí, kliky xt mají 6000 km je to letos nové. To cvrnkání je jenom při větším záběru - na stojanu a po rovině nic.
To bude urcite tim prevodnikem. Nekomu se stredni pila od Shimana- at uz XT nebo LX- vymacka uz po 1000 km. Mne odchazi az ted, po zhruba 10.000 km. Zalezi i na serii, nektery prevodniky vydrzely vyrazne delsi dobu, jiny kratsi (zkusenosti od vic cyklistu).
Bud novou pilu, nebo zkus ty vymackany otrepy na zubech obrousit pilnikem. Jinak se da experimentovat s vic druhy prevodniku- na roztec sroubu u XT pasuji prevodniky i od spousty dalsich firem.