Zdar bajkeri, muzete mi prosim nekdo z vas poradit. Mam rok starou meridu Matts special edition - vidle je tam bohuzel jen Manitou Axel Air 80. Je to kombinace pruzina + vzduch. Ja to foukam tak na 90 psi a je to docela v pohode. Ale ted posledni dobou se mi zacalo stavat, ze vzduch z vidle se z niceho nic sam vypusti a z vidle se stane okamzite "blato". Nestane se to na korenech v lese pri zatizeni vidle, ale treba normalne ve meste, najednou do foukne a tlak je kompletne fuc. Zda se mi, ze to ujde mezi pistem a nohou vidle, protoze naposledy mi to "psouknuti" az vystrelilo prachovku. Dal jsem to dneska do reklamace, ale nevim, co s tim muzou udelat, kdyz se to stava jen obcas. ALe kazdopadne je to na h... Jestli nekdo vite, cim by to mohlo byt, predem dekuji za radu. CUs, JEndys REAGOVAT
Pokud jsi to uz dal reklamovat- coz u rok staryho kola delas jenom dobre- nevim, co tady chces vic resit. Proste to musi spravit.
Jestli ti unika vzduch a zvlast az takovym zpusobem, ze ti to vystreli prachovku, tak mas proste podelany tesneni vzduchove patrony. Neres to a nech to na servisu.
mate nekdo zkusenosti z dlouholetyho pouzivani vzduchovych vidlic?
mam skareb 2 roky, vidlice ma pravidelnou udrzbu, ale letos sem ji uz musel jednou dofukovat. Da se cekat, ze to bude cim dal horsi?
kolik takova vidlice vydrzi?
Ja mam vzduchovku taky 2 roky, takze ti s dlouhodobou vydrzi taky moc neporadim. Pri pravidelne udrzbe a treba aspon 1x rocne udelane repasi (ale zalezi, jak jezdis, treba to nebude potreba tak casto) se podle me neni potreba bat, ze by vidlice chcipla jenom z toho titulu, ze je vzduchova :o) . Myslim si, ze mnohem driv se ti vymlati pouzdra nebo se udela jakykoli vakl.
Obcasny minimalni dofouknuti jednou za par mesicu je normalni.
Klid, reklamace to vyřeší. Já jsem měl R7 Platinium 80mm a během jízdy se mi z ní v začátčce z ničeho nic vypustil zduch. Vidla začla pekelně houpat (3/4 zvidhu). Po chvíli během brždění se ozvalo něco jako výstřel a vylétlo těsnění na levé noze.
Závěr byl reklamace s tím, že bylo vadně těsnění a jakási závada na kompresním prutu, už přesně si to nepamatuji. Vidlu mi zadarmo opravili, vyměnili co se dalo, ale raději jsem ji hned prodal (nový majitel o všem věděl) a ještě se mi neozval, takže myslím, že pohoda.
Je to jen asi obyčejný problém těsnění, který se může stát a nic co by ti v rámci reklamace mohli neuznat.
Diky, chlapy, dneska jsem privezl bajka ze servisu - zaver, vnitrnosti vidlice v poradku, pouze vypadle tesneni, tak nevim, moc jim neverim, ale uvidime. SKoda, ze ted uz to moc nevyzkosim, bajk si pres zimu odpocine.
Diky a cus, Jendys