Ahoj, chtěl bych pořídit nový kliky s integrovanou osou. Uvažuju buď o Shimano LX nebo Truvativ Firex. Máte s něma prosím nějaké zkušenosti? Které byste doporučili spíše? (co se týče váhy, životnosti, tuhosti, funkce řazení,...) Díky!
Mám na kole LX a otevřeně přiznávám že jsem si je koupil jenom proto, že vypadají super a chtěl jsem je mít na kole. Někdo tu řešil že jejich prostřední převodník moc nevydrží. Mám je krátce a zatím jsem spokojený.
Je to zhruba prast jako uhod, nekdo ti doporuci Sh. LX a jiny Truvativy. Shimano bude kazdopadne tuzsi, diky systemu duteho vykovku kliky. Jina vec bude, jestli jejich rozdilnou tuhost sam vubec rozeznas. Hmotnost si dokazes zjistit urcite i sam kdekoli na internetu.
Sam vozim Shimano XT a zatim bez problemu, zivotnost prevodniku je snad v kazde serii jina, protoze moje prostredni placka zacina nabirat retez teprve az ted, zhruba po 10.000 km (!!!).
ja som si tento rok tiez doprial LX a bol som riadne zaskoceny ich tuhostou ... normalne citim ako vsetka energia ide do prevodov ...
no ale co to bude robit po par rokoch jazdy ti nepoviem :-)))
Já mám najeto 6000 na firexech bez problémů i když pošilhávám po XT-08.