Čau,
mám trochu problém,občas se mi rozbolí prstny na rukách,když to drncá,někdy stačí málo,někdy hodně,někdy to vůbec nedělá,to je právě to zvláštní.No a ještě zvláštní je,že mě nebolí klouby,ale přímo na článku,a to vždycky na třetím od konce prstu (ten nejblíž u dlaně) a většinou jenom na prostředníčku pravé ruky.Byl sem u doktora na ortopedii,řekl mě že pohoda že mám protřepat,ale to jako nepomůže,navíc byl mladej a zdál se mě ne uplně že ví o co de...no,tak se svěřuju tady,jestli někdo něco neví (člověk má strach ze všech těch artroz,revmat apodobně...).Mějte se a dik!
Asi máš při jízdě skřípnutý ulnární nerv... Vyřešit se to dá buď trochu jiným posezem, kdy trochu ulevíš rukám aby na ně nešlo tolik Tvé váhy, ergonomickými gripy, případně rukavicemi, které jsou na těch kritických místech správně polstrované. Někdy je potřeba i vyměnit řídítka kvůli špatnému zahnutí.
Viz "hledání" v historii, už se to řešilo mnohokrát ;-)
Brní mě hlavně pravá ruka a to až do znecitlivění. Musím holt protřepávat a protřepávat a protřepávat. Mnohdy stačí i zastavit a protáhnout se. Je to prostě od páteře.
To bude chtít lehokolo, tam ruce nebrní :o))) , jo a ještě nesnižuje prý potenci :o))
J.j.j...prstama to začíná, rukama pokračuje a končí nohama a zády. To moc dobře znám. A výsledek? Dnes lehokolo - má jediná volba.:-)
Hmmm, tak já už jsem u zad...
Jen počkej, až ti to postihne potenci ...
;-D
Tak já se začnu rozhodovat rychleji :o)))
Radka to má jednodušší, té na potenci stačí zdravé ruce a vědomosti, mnohdy stačí polechtat :o)))))
Vědomosti mít nemusíš, stačí cit :o)))
Měl jsem taky problém s brněním ruky, pořídil jsem si nové gripy a je to v pohodě. Nemusí to být hned předražené Specialized, tam IMHO platíš hlavně za značku, stačí i levnější třeba BBB Ergogrip apod.
Jinak zkus si najít něco o syndromu karpálního tunelu nebo o ulnárním nervu protože to je z mého laického pohledu jádro problému.
Jj, taky jsem si pořídila gripy, které lehce tlumí. A byly v podstatě za běžnou cenu (do 300,-). Docela by se mi líbily gelové gripy, ale zatím jsem neměla čas koukat, jestli vůbec něco takového někdo nabízí a za kolik...
Já zkoušel různé gripy, měkké, tvrdé, a nikdy vpodstatě netlumily, pravou ruku jsem míval doslova necitlivou. Až mě osvítil nevím kdo - vzal jsem jeden pěnový grip, podélně ho rozřízl na poloviny a tyhle půlky jsem vždy dvěma gumičkama přichytil na horní část původních gumových gripů. Mám to takhle pár měsíců a skutečně pohoda :-).
Nevozis batoh? Me se to stava, kdyz mam na zadech batoh...asi popruhy nekde na neco tlaci.
a není to posezem? Špatný posez dělá hodně. Bolí zadek, ruce, páteř...
Chce to si sednout nějak takhle: http://www.jurimir.rajce.idnes.cz/sraz_lehokol...
Jako, že by si seděl na rukách?!? :o)))
E? Sedím si snad na rukách? :o)
A tebe snad brní prsty?!?
ne právě proto ten posez doporučuju:o) Brněly mě, když jsem seděl na kole jako ty:o)
Ja ti nevim, mne toho brni nejmin v aute, a to dokazu ujet strasny vzdalenosti. A neprej si vedet to AVG. Zajemcum prozradim, co mam za plaste :o)
tak to se máš. Mě z auta bolej záda. Po několika hodinách v autě jsem víc rozlámanej než po tomtéž čase na kole. Vadí mi ta strnulost v jedné pozici. Na kole se hejbu, tělo se prokrvuje a je to mnohonásobně lepší. Děláš něco, co já ne? Auto občas potřebuju, takže by rada docela bodla.
Jsem si tenhle posez vyzkousel ted o vikendu na Machaci:-) A fakt se mi to libilo:-) Jen to kormidlo slo porad sejdrem:-)
Cece...ty na tom kole nejak divne sedis:-)))