Čau,
mám V-čka LX,pokaždý když natáhnu lanko a dotahnu šroub na čelisti který drží lanko tak mi praskne minimálně jedna nit lanka a to se pod šroubem roztřepí a už sem se o to (doprd..!!!))) několikrát píchl,nevím jestli tam není třeba špatná podložka,není tam moc patrnej ten "tunýlek" na lanko a tím pádem se rozplácne když to utahuju - a neutahuju moc ale!!! jen tak aby to při brždění neproklouzlo...už su z toho dost v křeči,další lanko víte kde...ještě mě napadá že to bude možná nekvalitním lankem-nějaký český nerezy.
Jestli někdo něco víte tak prosím poraďtě nebo už vybuchnu...dík!!!
Tak buď to nějak moc utahuješ, nebo máš smůlu na špatné kusy. Takže koupit lanko, ale tentokrát v jiném obchodu a zkusit znovu a neutahovat nějak brutálně na krev, prostě tak přesně akorát ;-) A na konec pochopitleně koncovku.
Taky se mi to stalo, kdyz jsem menil poprve a nemel na to cit. Proste min dotahni ten sroub. Ono to drzi, nemusi se to dotahovat fest.
Českej nerez, dobrej nerez. Mě se to ještě nestalo a nevím, co k tomu říct. Leda, že by byly nějaký zcela zvláštní hlavy na šroubech, pak bych tam teda zkusil vrazit podložky mírně většího průměru, který by ten tlak rozložily.
Je potřeba máznout olejem šroub s podložkou, aby se při utahování podložka neotočila se šroubem. Neotočí se podložka - lanko nepraskne.