Jako každý rok jedeme i letos brodit do okolí hradu Krakovce. Zveme odvážné bikery a bikerky, kteří se nebojí namočit si botky (někteří i přilby) na sraz v sobotu 15.září.
Více info : http://www.patek13.cz/doc/2007/20070915.html
Ty jo, sem si na tebe vzpomněl, když sem krosil pekelný sjezdy v okolí Ročova a Pravdy. A koukám, že ses mile trefil do víkendu, kdy momentálně nic nemám nebo o tom nevím, takže pokud přežiju přejezd moravy, tak bych měl být za a vyrazit na mrazící jízdu... ale sandály letos asi zvážím :-D
Kdyby se ti nechtělo jet až na hlavní, tak to odjíždí ještě v 7:47 ze Zličína...
TeĎ sem to hledal... to by mi ušetřilo zatracenej kus :-)
Tam jsem minimálně o půlhodiny dřív, čas mám stabilní a ještě k tomu ten vlak tam jede dost dlouho :-)
zní to víc než lákavě .. ale nic NESLIBUJI ;o))
Jestli jsi to ještě nejel, tak vřele doporučuji, stojí to za to. Navíc se tam dá dojet i z Prahy na kole. Jel bych taky, ale ten víkend mám závody v orientačním běhu.
Díky za doporučení, ostatně krásu této trasy jsem pochopil i z příspěvků v minulých měsících/letech. Bohužel moje výkonnost příliš kontrastuje s profilem trasy. Takže když bude nálada, možná se na část připojím, ale určitě přítomné zdržovat více než je nezbytně nutné.
... ale určitě NEBUDU přítomné ....
Z Rakovnika je to az k Berounce (krom jednoho lesika) porad z kopce. U Berounky se jednou vyjede nahoru a pak se sikovne propleta mezi chatkama (usetri to 2 vyjezdy). Pak je jeden maly kopecek kousek u Lan a to je vsechno. Naprosta pohoda.
Počkej .. to jako že se vlakem vyveze človek na kopeček a pak už se skoro pořád houpe dolů ? ... tak v tom případě by to asi šlo ... btw, kolik by to dalo, kdyby člověk jel z Prahy po vlastní ose ? :o)))) .. ale prd, stejně si nakonec vyrazím zase zkusit pokořit Brdy a i tak budu spokojen ;o))
Rano to nemas sanci stihat. Jen do Berouna je to 50 a pak podel Berounky je to trosku nesjizdne. Proto se miri na Zlicin.
aha ..... tak pripadne holt vlackem, no ;-)
Tak me jeden neznamy dobrodinec jeste jemne upozornil, ze nektere ty kopecky nejsou tak uplne kopecky jako spis zku.... krpaly. Ale vyjit se to da (i kdyz to stoupani po cerveny u nadrze jsem vyjela skoro cely).
Jinak tusim Rakovnik mam asi 100km od baraku. Pres Kladno se jede naprostou rovinkou (mozna 2-3 kopecky).
Hele ale teď nedáno mě ty rovinky kolem kladna zachránili od potupného vzdání...
Kdyz mi do toho nic nevlitne tak se budu mooooc tesit!
PS. Da to nekdo z Prahy kolmo??? Teda krome Matyxe :o))))
kdo nevěří, neuvěří .... vlakem nejezdím a taxík až na zpáteční cestě ... ale ty bys moje vrcholné tempo 12kmh stejně neudržel, tak proč provokuješ paní Colombovou ???? ;o)))))
Tak to vypada, ze pocasi by mohlo byt uchazejici...
Takze paklize se nic zvlastniho neprihodi, tak potvrzuji ucast a to v poctu 2!kusy Velkej s Malym Meduzou.
Malej pojede vlakem, to je jasny, no a ja znovu vyhlasuji akci pro skrbliky :o)...
Da to nekdo kolmo z Prahy??? Sraz bych predpokladal neco jako 6:15 na Zlicine, cesta prevazne po silnici (pocitam ze Zlicina tak 55-60km)
Potesilas!
Mas uz naklikanou nejakou peknou trasu?? At se s tim nemusim patlat???
Bud tak jako jsme to dali cestou z Kralovic a nebo pres Lany...
Nemam protoze nemam papirovou mapu a v te mape u gps poradne nevidim co je cyklostezka a co jen cesta. Ale az na cestu okolo kladna si celou cestu z rakovnika do prahy pamatuju, takze by to nemel byt problem.
Kazdopadne nevim jestli pojedu.. bude zalezet hodne na pocasi. Do 10C studenyho brodu (a dokonce 30) se mi chtit nebude.. v takovem pripade bych spis jela prazskou 50 nebo bych dokonce zustala doma.
No ja to delam tak ze se divam do turisticke Seznam mapy, ve druhem okne mam otevreno to same ve velkem rozliseni normani mapu kterou prepinam do letecky mapy a vidis i ruzne cesticky, ktere casto nejsou ani v Topo mape...
Pocasi ma byt Ok, tak nedelej Zagorku...
Uz jsem te dlouho nevidel!
Ja jsem to chtel jet z Trebane taky kolmo, ale jede se mnou i junior a ten by asi tech cca 150 km nedal. Takze vyrazime rano kolmo do Berouna a z Berouna vlkem v 8:04, v Rakovniku budeme 9:13. Cestou se asi trhneme ve Zbecne nebo v Unhosti smerem na Treban. Mandarinka nejede bo vodu moc nemusi :-)
Hele, vy už bydlíte ve vidlákově?!? To by byl teda fofr...
A co takhle kolaudační jízda do vidlákova?!? Kdypak se bude konat?!? :o)))
JJ, uz skoro mesic. Kolaudacni jizda muze byt kdykoliv, pokud tedy nevadi, ze to jeste neni skolaudovano :-) Ostatne, s Jurymirem uz jsme meli navstevu dohodnutou, ale pak musel do prace. Takze kdyz budes chtit, klidne dojed, kafe uz varime a sedet se da i na krabici s knihama :-)
A neměla by být u kolaudace i úřední osoba? :-)))
No bez tech se to neobejde, bohuzel, ale zatim jsou celkem pratelsti, tak to snad klapne, otazka je kdy.
Hmm, tak ťukanec na pozvání nevyšel :-)))
Tak to jsem asi nepochopil, ty jsi uredni osoba? :-)
Jistě .-)) sice ne ze stavebního, ale trošičku jsem :-)
Ach so :-) Ja jsem si rikal, ze jsem dnes ponekud pomalejsi. Klidne se prijedte podivat, alespon mi poradite co nemam zapomenout prilozit k zadosti. Ale ne tento vikend, zitra uz se ohlasili na navstevu rodice.
Navrhuji odložit na na říjen - bližší termín stejně nevymyslíme :o)))
jj, souhlas ale všechny soboty mám plné :-( tak jestli pozvání bude, tak se zlobit nebudu když nebude v sobotu :-) a teď mi došlo, že vlastně nevím, kam že se to pojede :-) tak naznačte please :-)
Je to kousek vedle Snezky.
Jj, Ty nezklameš :-)))
Hlásná Třebaň je krásná... :-)
:-))
Tenhle vikend sem s kolem na horach, takze smula
Teda je fakt, že 15.9. budu na otočku v Česku, ale vracím se na jeden den kvůli jiné akci, takže si to užijte...
A kde je problem? Rano dorazis, pres den budes sedet na kole, v podvecer popijet a vecer prat a varit pro rodinu. A druhy den zase tradaaaaaa:-))) Pohoda den....
No dyť to taky tak bude - teda až na to praní a vaření.
V pátek 14.9. letím cca v 11,00 Tivat - Bělehrad - Praha, kde bych měla být cca v 15,30. Pozdravím rodinu, sbalím si kolo a ráno 15. 9. cca v 7,00 vyrážím autem směr Vojníkov u Písku na cykloakci. Na počest jistého kulatého výročí si nostalgicky odjedu trasu Vojníkov - Písek - soutok Blanice s Otavou, kde bouchnem šampus a večer zase zpět do Prahy. V neděli 16.9. cca v 11,00 letím zpět Praha - Bělehrad - Tivat, kde budu cca v 15,30. No a hned se zapajuji do odpoledního a večerního programu na lokalitě...
Jediné, co nevím je, kdy budu mít čas se vyspat :o)))
Na jednom foru maji takovej smailik, co se drbe na hlave...moc se mi libi a tady bych ho pouzil:-)))
Pekne narvane.
A to kdybys měl ještě potuchy o mém programu před a potom... Asi bys mě označil za blázna :o)))
jen aby tě klidně neoznačil za blázna i když nemá potuchy o tvém programu před i potom :o))))
A to ja bych si nedovolil. Myslet si to muzu, ale verejne to napsat nemuzu:-))))
Jedeme na křivoklátsko ten další víkend (22.9.) a brody jsou jedna z tras, kterou chceme projet. Prosím někoho, kdo to tam zná o informaci, zda lze projet ze Zvíkovce (od ústí Javornice) po levém břehu Berounky do Skryjí. Díky.
Tak jsem zjistil, že to budu muset zmatyxovat...
Včerejší "výlet" s nakolíkem a hlavně bez něj mi dal dost zabrat, dneska ráno v sedm sem musel čekat na technika k internetu, večer mám mega dlouhou poradu a zítra přijede tátova exšéfová řešit důležitý věci, takže mám smůlu. A to ste neviděli, jak to tu vypadá :-D
Smůla... někdy příště... BTW po včerejšku sem rád, že chodim.... To možná jen díky Hnusovu jonťáku..
Záítra si to užijte, já jdu slzet s BBCC na soutok - již po desáté a to si prostě nemohu nechat ujít :o)))
Vsechno nejlepsi :) Radoslavo :) a kdyz jsem u toho tak Burajde musim taky blahoprat :)
Jéje, moc díky, ikdyž je fakt, že je to takový svátek - nesvátek :o)))
To vstavani je des :( Meduzo, lehce nestiham :)
F poho, dame to na 6tku :)
Jo a malej Meduza opravdu onemocnel....
Jak to dokazal nevim, ale to co smrka vykaslava se simulovat neda!
A taky se docela tesil, bo jsem mu vcera koupil novy bicygl...
Takze malej Meduza nebude, kdyby ho nekdo na Hlavaku postradal...
No a my s Wewe vyrazime v 6 z Prokopaku. Mame pred sebou z Barrandova cca 60km... Vim to dost presne, bo jsem si to byl vcera vecer zodpovedne projet, aby jsme nezabloudili :o)
Fajn akcicka :) Pekne jsem se projela, ted jeste umyt to blby nadobi, vanicku a mozna se v pondeli vzbudim do prace :)))
TM: 10:18:47
DST: 201,56
AVG: 19,50
MX: 67,00
Ja mam 191 km, nastoupano 2203 m a prdel na kasi:o)
Zitra nechci bicykl ani videt!
Ty jo, tak to je opravdu zvířecí výkon... Ještě, že jsem jen ovoce :-D
GPS mi tvrdi, ze mam nastoupano 2651 ;)
Čéče to je zajimavy, ale obavam se ze to asi bude absenci barometrickeho vyskomeru na tvoji GPS... Uvazim li, ze kopec na Barrandov je +- to samy jako do Kunratic, tak bych dokonce mel mit nastoupano spis o cca 50-100 m vice, protoze za mostem cestou k rozvedcikovi jsem minul odbocku na cervenou kolem podel Berounky a potupne jsem jel po silnici pres kopec... To jsem netusil, ze to muze udelat takovy rozdil...
Žádná absence barometrického výškoměru se nekoná ;-) Ta GPS ho má také... Ale obávám se, že do zaznamenané trasy se tyto údaje nepromítnou. Podle mne výšky bere jen ze satelitů...
A včera mne GPS docela překvapila. Vyjel a končil jsem na stejném místě, ale start mi pak ukazoval 287m a cíl 349m... To nechápu... Zatím jsem se vždy vešel do rozdílu maximálně tak +-10m...
Nevim jak je to přesně u těch nových modelů, co máte.
Ale u 60CSx jsme výšku dlouho a hodně podrobně řešili, takže pro informaci, co jsme všechno zjistili:
- do tracklogu se ukládá výška vždy pouze z gps souřadnic (tedy nejsou používané hotnosty z barometrického výškoměru), takže tam vždy body občas výškově ustřelují (a to ozvláště při nastavení na nejčastější automatické ukládání, které všichni používáme)
- chyba nastoupaných metrů z tracklogu je tedy někdy obrovská, v extrému už jsem zažil i více než 2x tolik
- tracklog se dá ale hezky opravit korekčními algoritmy, já používám Touratech a tam je ideální nastavení následující: funkce smooth track automaticly a hodnoty balancing a lenght dat 5 (tohle jsem testoval asi na 40 trasách a dosáhnul tak nejlepších výsledků)
- to co GPSka ukazuje na záložce výškoměru je dost přesné, to je přebírané a nasčítané z barometrického výškoměru, ale i tam je nějaký rozdíl mezi jednotlivými přístroji (když se jede totožná trasa), porovnáváno několikrát ze čtyř 60CSx při totožné trase
- ta hodnota z GPSky z té záložky výškoměru pak +-5% většinou sedí s tou hodnotou upravenou trackprocesorem z tracklogu a obě tyto celkem přesné hodnoty budou s chybou tak maximálně do těch 5%
Takže pokud někdo chce hodnotu nastoupaných metrů, která je poměrně přesná, tak buď vždy si opsat po dojezdu z GPSky ze záložky výškoměru nebo je nutné tracklog opravit nějakým korekčním algoritmem.
Tak nějak mi to také připadá...
Nojo, ale jak s těmi korekcemi ? Touratech si kvůli tomu kupovat nebudu (a ani používat kradené S/N ;-), na tu jedinou funkci nebudu do počítače dávat takový obr program... Je to sice jen několik desítek MB, ale já jsem ještě ze staré školy a co má víc jak 20MB na disku, tak si je už musí zasloužit ;-)
A v Ozim nějaké podobné funkce nejsou? Já pracuju s trasama velmi často, Ozi mi nesedí (jednak jak se ovládá a pak mu chybí některé funkce, které používám pořád, hlavně ohledně zprávy databáze tras a funkce na to navázané).
Takže jsem obětoval i celkem velký peníze a Touratech mám koupený.
Určitě ale bude k mání jen nějaká malá samostatná utilitka, která nějaké podobné korekce umí (jako algoritmus to není nic složitého, prostě to jen dle zadaných kritérií vyhází pár bodů z tracklogu, nebyl by ani problém si to naprogramovat). Tohle bohužel nevím, protože jsem neměl důvod něco takového hledat, když to mam hned po ruce v Touratechu.
To nevím, Oziho také nepoužívám... Nepotřebuji nic takového, protože trasy v PC neplánuji.
A programování jde už asi tak 20 let mimo mne, nějak mne to nazaujalo ;-)
Tak jasně, když neplánuješ trasy nebo neděláš třeba pro ostatní z tracklogu a mapy obrázky kudy se třeba jelo, tak žádný takový soft opravdu nepotřebuješ.
To já tohle právě dělám pořád, i zpětně podle tracklogů opravuju routy pro pěkné trasy, které se ještě pojedou, aby byly přesně správně. Nebo z částí projetých tracklogů skládám nové trasy z pěkných úseků, atd.
Na takovéhle kejkle s dokonalou přípravou a následnou dokumentací výletů jsem totiž už moc líný ;-) Mně bohatě stačí, když si někam schovám tracklog z GPS a tím to pro mne končí. Zatím... Třeba se jednou polepším, co já vím ;-)
Nějaké GPS utilitky jsem už na netu kdysi hledal. Ale ty co by mne zajímaly jsou v drtivé většině pod Linux. Nebo opět placené. Tak nutně to zas nepotřebuji, abych za to platil...
Neboj, já jsem taky línej.
Vše dělám pouze pro přípravu nových zajímavých vyjížděk a nových pěkných terénů, což už se nám hodněkrát odměnilo skvělou vyjížďkou.
Když někdo chce zpětně v obrázku trasu, to se mi taky nechce dělat a občas to dělá kamarád.
A dávat třeba ty tracklogy pro ostatní na servery, kde jsou tracklogy se mi už taky nechce.
Hmm, škoda že žiju na jiný planetě :-( smekám před Tebou a Medůzou klobouk. Já dal dnes po soutěži 30 a dalších 30 by mě asi zabilo :-( tak hold, kdo umí, umí :-) já neumim, tak čumim :-))
GPS
http://utrack.crempa.net/report/saved_report...
Jeste par fotek.
http://www.acoma.cz/index.php?c=foto2&kat=100
fuj! teda gratuluji a klonim se. ale fuj! :)
Ty jo, já si toho ani nefšimla. Wewe může být ráda, že ten ráfek byl nakonec jen prasklý. S touhle statistikou ho mohla taky upálit :o)))
To AVG je z čistého času jízdy nebo z celkového času? To bych nedal. Měl jsem cukání jet s vámi z Prahy, ale dlouho jsem s dětmi nebyl na závodech v OB a navíc to bylo do republikového žebříčku. Byl jsem 14. z 22 lidí v kategorii nejslabších mládenců, což byl můj životní úspěch:-)). S váma bych se určitě zničil mnohem víc...
Teda, bych pravdu řek´, nechápu, proč z Křivoklátu jedete do Městečka a pak bezvýhledovým lesem na Písky (a pak do Zbečna).
Kdyby ´ste se vrátili do Roztok, vyjeli ke krámu a odtud lesní cestou (druhdy vozovou) do Újezda nad Zbečnem, mohli ´ste se kochat supervýhledy na řeku, kopce, etc.
Pro příště o tom pouvažujte. Stojí to za to ...
:-D
Ja, ja. To je super steska/cesta. Doporučuje 7 z 10 bikerů.
Zaregistrovals nas vubec pod tim Krivoklatem? :)
Ahoj.
Moc se omlouvám že sem ani nemávnul, ale nějak jsem měl vypnutej detektor NAKOLE. Zjistil jsem to až když jste odjížděli no a to už bylo pozdě..
Tedy dodatečně ZDRAVÍM :-)
Doufám, že jste si pořádně užili.
Napodobne :)
Jo, ještě mi prosímtě prozraď, kde jste to horolezili. Je mi to nějak povědomé. Není to ze Zbečna za takovou chatovou osadou na levém břehu Berounky ve směru do Berouna ? Uff.
Tesne pred Zloukovicemi na levem brehu. Ted koukam do mapy a tesne nad tim nasim lezenim je zakreslena cesta. Takze se tam budu muset podivat a prozkoumat to :)
Krom tehle skaly to byla ze Zbecna porad rovinka.
Hmm. Taky jsem si naběhl..
My jsme ale vedeli co nas ceka :) Kvuli tomu jsem tam i ja osobne jela (abych poznala o cem to CKP13 mluvi). Priste ale radsi zkusim tu hrebenovku na druhem brehu :)
Tu jsme hledali tak aktivně, až jsme přejeli odbočku a zkončili na hnusný rozbitý rybářský stezce pro zmenu na pravém břehu Berounky :-)). Myslím že jsme jeli kus po červený MTB (C.T.-50) a ta hřebenovka je 54 nebo tak nějak. Ta 50 je ale bezva.
My jsme taky dojeli OK, ostatne Wewe a Meduza vedi, dotahli nas ze Srbska, diky. Kilometrove to dalo presne o stovku min nez wewe..... ale hotovi jsme tedy byli uplne a docela. Blby na tom je, ze Jakub rano vylezl vcelku v pohode a me boli nozicky jeste ted. Ale jinak krasny vylet.
Tak jsem taky dodělal fotky ze sobotní akce a pověsil je na web
http://www.patek13.cz/
nebo přímo sem
http://www.patek13.cz/pic/foto/20070915...
Sice pozde ale prece... Bohuzel v soucasne dobe nemam funkcni ftp pristup k netu, takze aktualizace vetsiho objemu dat na serveru je trochu problem.
Par fotek z akce doplnenych o par nejapnych poznamek je na http://www.kandrac.net/foto/2007_09_15/index.html
Tak ten muj zadni rafek se ukazal jako praskly.
Vypada ted tak nejak - http://www.bike-forum.cz/img/upload/forum...
pěkný! :o(
Asi dostal slušnou ránu. To máš z toho, že jsi zavrhla fulla:o))
Praveze o zadne rane nevim. Zjistila jsem to az v Rakovniku kousek pred dojezdem na nadrazi. Proste pode mnou lehce skakalo kolo. MGT to lehce potunil, ale zjistil, ze to haze na obe dve strany (jako rozevreny). A je to v miste okolo ventilku. Ted 3 dnech jezdeni na HT jsem to rozebrala a ziram... fakt ruply :(
Fulla jsem rozhodne nezavrhla :) Za 14 dni ho budu mit na vikend, tak si pis do notysku tereny u Sazavy :)
momentálně se snažím zbavit horečky, abych mohl do Hranic, ale jestli to bude chřipajzna a ne jen nachlazení, tak to vidím blbě s Hranicema i se Sázavou. Jestli to bude dobrý, tak se na tu Sázavu moc těším. Už jsem tě neviděl ani nepamatuju a kolem Sázavy jsem taky nejel asi tři měsíce, takže na to mám vyloženě chuť!
Mne to taky prasklo bez zjevne priciny. Nejsem zadny hardcore jezdec a to, ze to praska jsem vlastne poznal jen tim, ze mi zadni brzda (V) zacala v jednom miste blokovat kolo. Nejdriv jsem si myslel, ze se mi povedlo po rafku rozetrit kousek asfaltu, ale pak jsem to chtel docentrovat a prisel jsem presne na to co u Tebe v Rakovniku- rafek haze v jednom miste na obe strany :-(
Hm, sice mne tesi, ze jsem se v diagnoze nemylil, ale jinak nic moc, tyhle "znackove, drahe a tedy asi kvalitni" rafky. To byl DT Swiss, ze ano? Muj Mavic vypada podobne, ale na rozdil od tohoto je jeste vypleteny - jsem si bl... objednal novy u jedne nejmenovane internetove prodejny a uz cekam cca 14 dnu. Kdybych to vedel, tak uz jsem ho davno koupil v kamennem obchode a bylo by, takhle jezdim a cekam kdy to prdne uplne :-(
Pry rozdil mezi DT X455 (ten muj) a 4.2D je krom 500kc rozdil v zemi vyroby. X455 delaji u strycka wonga, kdezto ten druhy ve svycarech. Jinak se pry nelisi.
No kazdopadne budu mit vzadu Mavica 717 tusim, uz se to vypleta :)
X455 a 4.2d se liší a to v mnoha věcech:
- jiná šířka ráfku, X455 je jen 17mm vnitřní šířka, 4.2d má 19mm; tohle je zásadní pro použití širších plášťů, na 2,25 je už X455 tak tak, na širší už je to špatné (a teď nejde jen o to, že na užším ráfku je pak i plášť užší, ale i tam má horší stabilitu)
- mají jiný tvar
- X455 má vložkovaný spoj, 4.2d má svařovaný
- hmotnost se liší o skutečných 50g (nejen udávaných 55g)
Prostě jsou to dva naprosto odlišné ráfky. A jestli někomu stojí připlatit si na 4.2d už musí posoudit sám.
Já jsem teď nedávno potřeboval nové zadní kolo a nechal si tam dát jen X455ku. Věděl jsem všechny rozdíly, jen bohužel té šířky jsem si předtím nevšimnul a teď mi to štve, měl jsem vzít 4.2d.
Ještě jsem totiž žil v domění, že na Cubu ty DT XRC 180 komplet kola jsou s X455 ráfky a pořádně to neprostudoval a pak jsem zjistil, že nejsou. A podle té šířky to mohlo být jasné hned (když ty DT XRC 180 jsou taky 19mm).
Tak mozna to byla 4.1, sirku mi rikal 21,6 a u x455 byla 22mm. Ale uz se mi doma vali mavic, takze je to sumak.
Vic jak 2,25" tam stejne nedavam a vlozkovany/svarovany spoj pro me neni nic relevantniho.
U 4.1disk to možné je, ten je s x455 hodně podobný včetně šířky. Akorát 4.1d má asi také svařovaný spoj (a možná pár gramů rozdíl, ale minimálně), to si teď nejsem jistý z hlavy, ale tady souhlas, je to úplně fuk jaký ten spoj je. Mezi 455 a 4.1d bych volil taky 455ku.
Já se rohzdoval právě pouze ohledně těch 50g rozdílu a to jsem za to ty prachy navíc dát nechtěl, ale to jsem netušil tu šířku, za tyhle dvě věci dohromady už bych to dal.
Pokud ti nevadí ta šířka, tak ten Mavic byla stejně nejlepší volba.
Ona to byla jedina rychla volba. Mela jsem tam mit tu 4.x, ale pak mi volali, ze to ma jen 28 der. Klidne bych na kole mohla mit i tezsi rafek (ale zase nejakyho ultra heavy remerxe teda ne).
Jinak mi technik rikal dobrou vec. Mam tam orech sun ringle a par mesicu po zakoupeni (cca 2) mi zacalo pri jizde vestoje a rozjizdeni na nejmeni kolecko cvakat vzadu (proste jsem to pacila jak ...). No a bylo mi receno, ze mam sjety drazky na orechu a ze posledni pastorek tam drzi jen diky zavitu na kazete :) (proste se pri zaberu protaci) Druhy pastorek je pry uz v pohode.