Jaká je nadmořská výška hladiny Vltavy v Praze u Karlova mostu ? ... odečti 1,5 metru a je to, přesně tam jsem v roce 1994 utopil BMX po sjezdu navlhlé hráze na Kampě;o)))))
Asi 149 m.n.m. na soutoku u Lanžhota na kole Specialized Hardrock:-)))))
Moment moment,ten soutok ruším!V roce 2001 jsem byl na půjčeném kole v Holandsku : Haag,Rotterdam,Amsterodam,Utrecht a bylo to takové to originál Holland bicykl :-)))) Takže jsem byl možná i pod hladinou světového oceánu :-))))
Pockejte si na uzivatelku evan :o)
Pozdravi vas z minusove vysky z Nizozemi s lehokolem a vyhraje.
Asi vyhraje její spoluexpedičník Martin, který jel z Nordkapu podmořským tunelem 212 m pod mořem.
http://www.nordkapp-gibraltar.com/cs/node/76
tohle mě dojalo: "Martin vyrazil na cestu ve 12:05 a hned na začátku velmi kopcovitým terénem. Nordkap je spojen s pevninou tunelem, dlouhým 6800 metrů, který klesá až na 212 metrů pod hladinu moře. Martin zde dosáhl max. rychlosti 95 km/h, přičemž předjel dva obytné vozy..."
Minulé prázdniny sme na vlastných bicykloch jazdili po Holandsku. Ale to je len geograficky nízko.
My sme však "bicyklovali" aj po uličkách červených luceren.A to je aj morálne nízko.
Ja a 14 ročný syn. A to je aj výchovne nízko.
Předminulej pátek jsem klesl hodně nízko. Ještě v sobotu se mi z toho motala hlava.
Neschopen jízdy na kole:-)
Obvykle bývám i při jízdě hodně nízko - cca. 65 cm nad zemí na svém ležáku. Takže během jízdy ležím půl metru nad zemí. Ale nedávno jsem se nějak blbě rozjel a zavrávoral a hed jsem ležel 0 cm nad zemí! Naštěstí to odnesly jen chrániče rukou.
V červenci, na Ukrajine v bývalej soľnej bani (solné doly).
Vesnice Solotvino.
300 m pod povrchom (samozrejme bez bicykla).
Teraz je z bane len sanatórium.
Ale v tamojších soľných jazerách je koncentrácia soli podobná ako v mŕtvom mori. Na hladine sa dá bez pohybu ležať. Je to asi len 100 km od slovenských hraníc.
Bolo tam dosť batužkařu z Čech. Šlapali do hôr. Ale cyklistov som tam nevidel.
0 m.n.m. Baltské moře, Středozemní moře (Jaderské, Egejské, Francouzsko-italská Riviéra) - jedno z těch moří prý leží "níž" asi o 80 cm než to druhé, jen teď nevím které.
Pokaždý na kole natěžko.
Natěžko z domu? Z Čech? Alebo tam motorizovane a len v okolí na kole?
Chcel by som zažiť (A PREŽIŤ) taký 1000-kilometrový "výletík".
Gratulujem!
Balt je výše, o 0,45 m, mělo by to být vidět na starých mapách. Za RakouskaUherska se u nás nadmořská výška měřila moře Jaderského, 0 byla v Terstu, zatímco nyní od moře Baltského.
Viz Např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Nadmo%C5%99sk%C3...
tak já taky v Holandsku - východně od Rotterdamu (přesněji Nieuwkerk) je nejnižší místo z celého NL. Kritérium pro takové místo je, že to musí být zhruba hektar plochy v takové 'výšce'. A to místo je vysoké mínus 6,76 m. A nebyla jsem tam na lehokole, ale na hybridním horáku.
Az na dne....
S kolem jednoznačně u hladiny moře, takže 0 metrů.
Bez kola jsem sice do hlubin Země vstoupila, ale do mínusu jsem se rozhodně nedostala :o)))
S kolem na zádech (naše oblíbená poloha). Po pás v moři, když jsem u jižního pobřeží Kréty vystupoval z lodě a nebylo tam molo. Taže tak -1 m.
Jaké číslo má tahle poloha? :o)))