Ahoj, chci pořídit nový MTB rám a zaujal mě No Saint Luzifer...Nemáte s ním někdo zkušenosti? Nebo poraďte jiný dobrý rám, ale hliník, do karbonu nejdu...Díky:-)
Hliník se odstěhoval do Humpolce!
No ale teď trochu seriozněji... No Saint Luzifer je dost dobrý rám, a za ty prachy vůbec (není sice až tak hliníkový, ale to asi neva:-)). Původně jsem do něj chtěl jít, když jsem na jaře t.r. řešil otázku bajku. Nakonec jsem byl "přemluven" "svým" prodejcem (předchozího kola - Ridley), abych šel do Sintesi 911. Parametricky i váhově je tento rám shodný s Luciškem, a to i cenově, tedy "TOP" (pro mne určitě). Bohužel ale jsou rámy Sintesi 911 již pro letos nedostupné (hold Taloši)...
Sintézska je zcela fantastická... Lehký a při tom pevný rám se skvělou zadní stavbou, která je jako žehlička. A N.S. Luzifer je (dle mého) to stejné.
Za mne osobně můžu prohlásit, že do Nousajnta bych šel všemi desíti. Skvělá volba!
Luzifer je scandiovy ram, tedy duralova slitina s primesi Scandia. Nizsi hmotnost nez klasicky dural, ale taky vyssi unavova krivka. Za ty penize je to ale dobra volba, pokud nevazis moc a smiris se s tim, ze ten ram nevydrzi na veky.
Limit u karbonu naopak vidim jenom co se financni stranky tyka. Pokud ram nekde nerozbijes (a rozbit se da jakykoli ram- karbon absolutne neznamena vyssi riziko, jenom to pak muze vic bolet), tak takovy ram muze dedit i tvuj potomek. Mam karbonovy ramy na biku i na silnicce.