Ahoj.
Nevíte o něčem ještě výkonějším, než je superflash ?
K čemu ti to bude, už superflasch je tak výkonná, že se za dotyčným s tímto vybavením nedá jezdit a musí být zařazen nakonec pelotonu.
Nemusí. Má to 2 režimy (naštěstí jen 2). Když se přepne na normální svícení, je to v pohodě. To že to oslňuje řidiče je super. Díky tomu nás předjíždějí s normálním bočním odstupem a ne natěsno jako stupidní hovada. Uvažuju o tom že namontuju dozadu ještě jednu.
no nevím, když se to přepne na normální svícení, tak po pár minutách mi to stejně začne vadit tak, že dotyčného buď předjíždím nebo nechám ujet a ztratit se v dáli, ale jet za ním nemůžu. Ale kvůli autům je to super! Jako řidič superflasch na kolistech vidím velmi rád. Nelze ho přehlédnout a je vidět zdaleka, takže se člověk stačí připravit a ne jako když se mi na jednou pár metrů přede mnou vynoří do té doby neviditelný ciklista. Ale když jedu v pelotonu na kole, zapínám druhou, podstatně slabší blikačku, a uperflaschku mám vypnutou nebo jedu na konci.
Takové bezmozky vidím každé ráno jak v černých hadrech, neosvětlení zatáčejí do jednosměrky. Je nepochopitelné že je takto potkávám už 5 let a ještě jsou na živu. Bohužel nám tím dost kazí pověst. Ze začátku jsem jim nadával ale pak jsem to vzdal, dělají hluché.
já potkal včera dva takové, když jsem se vracel z Huntovské lávky. Jeli naštěsí proti, takže po druhé straně silnice než já. Ale na jaře jsem potkal na kole magora v černým, na tmavým kole, bez odrazek či jakýchkoli reflexních prvků na oblečení nebo kole či pláštích (a bez helmy) A ještě jel magor po levý krajnici. Potkal jsem ho ráno (za tmy) při cestě do práce kousek za Olivovnou v Říčanech v zatáčce. Jel jsem na kole asi třicet a najednou tenhle magor proti mě. Naštěstí jsme se vyhli, ale bylo to o pár centimetrů. Byl jsem tak vyplesklej, že než jsem se vzpamatoval, tak jsem byl o půl kiláku níž. Jinak bych ho asi z toho kola sundal a nakopal.
No vis jak jsem vcera nadaval, ze to me Merino je cerne!!!:-) Nastesti jsem mel svetlo a v baglu obycejne bile tricko. Ono fakt asi neni moc videt uz i za sera, kdyz ma clovek cerne gate a cerne tricko.
není no. Já si právě proto pořídil to merino v kombinaci s červenou. (nakonec včera jsi to viděl) Měli ještě další barvy atřeba i svítivě zelenou, ta by asi byla v tomhle směru ještě lepší, ale nelíbila se mi.
napadá mě leda fotoblesk potažený červeným celofánem :o)
V tuning shopu se da koupit elektronika a dve vybojky (skoro jako z blesku). Je to napajene (prekvapive;) 12V a blika to dost otravne. Jsou k tomu i takove barevne sprcky na vybojky, aby to blikalo cervene. Stoji to asi petikilco. Nemam, jen jsem to videl ve vitrine a nekde o tom cetl.
http://www.sweb.cz/bikeriders/halogen/index.html
...dole na strance
Nezkousel jsem to, ale asi to musi svitit dost...
Podle autora je to jako kdyz pristava lletadlo :-)