Já vím, že to s kolem moc nesouvisí, i když tedy já na houby na kole občas jezdím :o) Mám svoje místa i pár kiláků od baráků a pokud se nechci projít, ale jen přinýst houby k obědu, tak jedu na kole. Ale teď není snad nikde nic. V úterý jsem byl se psem hodinu a půl v lese a našel jsem všehovšudy šest hub a z toho tři prašivky. A to jsem jen obcházel místa, kde je to "na jistotu". A nic:o( Včera jsem se stavil na kole na jednom místě, kde jsem loni našel najednou i 46 praváků a nic, ani prašivka:o( A přitom jsem si myslel, že dost pršelo a teď je hezky, tak co víc si přát. Jak je to u Vás? Taky nic? A když nacházíte, tak kde? (typ lesa, podloží) Díky!
Ani prd....sucho, sucho a zase jen sucho. Ja myslim, ze by muselo fakt poradene zaprset. Ta zem je uplne sucha. A sva mista mam, ale uz to neni jako driv. Lide uz se do zaminovanych milovickych lesu neboji:-) Ale driv se kazdy bal. Vojensky prostor=miny a nebezpeci:-) A me to nevadilo:-) Ale je fakt, ze se tu par min naslo. Nejaka firma to tady pred par lety cistila.
Ale mam i mista jinde...ale to je tak na to kolo:-)
V Praze rostou. Suším, zavařuji.
Praváky, babky, klouzci.... Ale převážně na kraji lesa u cest a v trávě.
Do lesa jedu samo na kole, je to pohodlnější.
Ty to snad zalejvas, neee?:-)
Copak nevíš, že nejvíc hub najdeš právě na okraji lesa?!? Každý totiž maže s košíkem do lůna boru a na ty krajní škarpy kašle :o)))
A kde myslis, ze je hledam:-)))) Nejvic rostou na bejvalem tankodromu....vysoka trava a kolem les. A prave na okraji tech lesu....a ze jich tam je:-) Ale letos prd:-)
Hele, ve Skoťákově na ně musíš chodit s kosou, ne?!? Pokud vím, tak tam houby nikdo z domorodců nesbírá.
Kdyz jdes v lese po ceste a nedas si bacha, tak po nich slapes:-) Nebo spis pres ne spadnes, jak jsou velke:-) Oni ji jen zampiony z Tesca a tohle vubec neznaj. Navic, kdyz jsme je prinesli, tak nam neverili, ze jsou jedle...nejdrive to na nas chteli zkusit:-)
Nebo treba boruvky. Kamca jednou prinesla z lesa kopec boruvek (sla jen se psem kousek za barak). A domaci se divila, kde je sebrala:-) Absolutne nepochopila, jak to mohla stihnout do Tesca:-) Ja jsem nechapal...:-)
I v Praze :Oo ??? Ale to budou kousky náležitě nasáklé olovem, rtutí, kadmiem a podobnými ochucovadly...
DOBRÉ CHUTNÁNÍ BEZ POVÍDÁNÍ :O)
Hele co mám poslední zprávy z chaty, tak taky nic. Asi to podhoubí přeschlo a teď to nějaká ta bouřka nevytrhne. V červenci byl u nás les úplně vyprahlej a asi to ty houby úplně zazdilo. Možná v září něco zazáří, nebo později.
Musíš si na tom najít něco positivního. Řiká se, že když je hodně hřibů, že bude válka. Tak se na to koukni takhle. ;-)
Jo a ještě něco. :-) Jestli skutečně toužíš po houbách, tak já si vloni koupil v OBI, jen tak ze zvědavosti takovej ten pytel s těma žampionama. Nedával sem tomu moc velkou šanci na úspěch a šoupnul sem to k našim. Pak sem na to nějak zapoměl a za tři tejdny volala máma, ať si laskavě vezmu kýbl a přijedu otrhat ty giganty co jí lezou z pytle po pokoji :-) Bylo toho strašně moc, takže jsme celej tejden nežrali nic jinýho než žampióny 100x jinak :-)))
Sice to neni takový jako si je nasbírat v lese, ale když je nouze......byly dobrý.
Nazdar.
Tož včera sem byl kosek za Olomocem na Radikově.Sice nic moc ale přece jenom něco.1/2 košiku babek.Všechno mlady a zdravi.Myslim ale že je ještě brzo. Chtělo by to ještě zapršet .Početam že ta prava sezona teprv přijde.Davam ji tak 14 dni a pak dofam budo žně. Čau Petr.
Nedavno neco bylo v TV a tam rikali, ze letos ani nebudou moct byt vystavy hub....houby nejsou. Tak se pry chystaji houbari na vejlet na Ukrajinu...
To abych si zamluvil mistenku v pojezdě.Směr Černobyl URAAAAAAA.
Joooo...tam ti pry jednou vyrostl taaaakovejhle hrib:-) Proto se tam asi ted jezdi:-) A prima je, ze muzes chodit na houby i vecer....
byl jsi vole vůbec letos v lese?
skvelej nick ;)
Kámoš byl na Ukrajině shánět nějaké díly na vojenskou mašinu BMW a jeden děda ho vzal i do zakázané zóny kolem Černobylu. Udělali si na kusu nějakého plechu smaženici z toho co našli...
Tak za 15 let vám sem napíšu, jestli to má nějaké následky
(toto je ta krasavica >> http://www.fronta.cz/foto/motocykl)
"Na přívěsném vozíku je namontován kulomet MG-42"...:-)))) Dobre vozidlo na nase silnice:-)))
Má ještě jednoho, na přívěsná zařízení (standartní výbava) připotí pluh a vyorává s ním brambory...má to hodně široké papuče + náhon na obě zadní kola...
Šikovný pracant...
(toto je ta krasavica po opravě okazu >> http://www.fronta.cz/foto/motocykl )
Ted jsem tam chvilku byl a nic.....:-(
tak to tam ani nejdu :o(
Dnes dopoledne jsem byl sekat v zahradě mateřský školky u nás a když jsem končil, tak jsem u plotu skoro zakopl o asi půlkilovou pýchavku .-)) takže k obědu byla ta flákota a k ní pýchavka v těstíčku s "majolkou" z lučiny :-))) dost luxusní ..
majolkou z lučiny????!!! copa to je?
Jejdaaa....nakolacka kucharska se nam zacina nejak zvetsovat. Zalozme vlakno... "Nakolacka kucharka":-)))
náhodou, doplňování energie je děsně důležitý, možná důležitější než její výdej!!!!!
Copak dulezity....:-) Obcas je to neci napl zivota:-)))
No takhle, nechci se chlubit, ale jsem docela dobrej kuchař samouk .-)) a majolka z lučiny je jedna velká rodinná lučina a ušlehaná s mlékem do konzistence opravdové majolky či tatarky, přisypáno troška nasekané petrželky a lehce zasoleno .-)) a americkej brambůrek v ní omácháš a když ho sníš tak Tě hřejou dva pocity :-) jeden že je to dobré a druhej, že je to zdravé :-) jinak dnes jsem ten recept vymyslel, když jsem v lednici nenašel tatarku .-))))
joooj, tak to nezní vůbec špatně............a kdyby se to toho zapatlala najemno nakrájená cibulka, kyselá okurčička a hořčice tak by to mohla bejt tatarka jedna báseň :))))) díky za tip!!!!
jj, dnes to byla premiéra, příště budu taky experimentovat :-))
Joooo...pychavku. U me je problem, ze zas takovej velkej houbar nejsem. Sice vetsinou vim, co je co...ale malo co se odvazim snist:-)))
no třeba zrovna pýchavky jsem se učil jíst tak, že jsem je na vandru našel a jiný houby nebyly. Říkal jsem si že by to asi mohly být pýchavky. Tak jsem je snědl a čekal jak a jestli se ráno probudím. Probul a bylo mi fajn, tak je od té doby jím :))) A podobně jsem to udělal třeba s václavkama, plodama bezinek atd.atd. :o)
A s tim cervenym hribem s bilejma puntikama jsi to taky zkousel?:-)
Cece, ty jsi docela dobrodruh:-)
Nazdar Řika se že se ma všechno zkusit.Tak proč ne třeba hřebek s červenema puntikama.A když tak aspon jednou.
Jojo....kazda houba je jedla:-) Jen nektera jen jednou:-)
jestli myslíš muchomůrku červenou, tak mockrát. Je moc dobrá! Za syrova i jako smaženice. Má takovou zvláštní chuť. Jakoby trošku slanější, ale to se blbě popisuje, ochutnej. Ale nejez jí moc, měl bys rychlejší trávení. Z téhož důvodu nedoporučuju z ní vyrábět chlast. Nechal jsem jí jednou louhovat ve vodce. Pak jsem to asi po čtyřech týdnech scedil. Dodones nevím, jestli to bylo tou kombinací s alkoholem nebo jsem to udělal moc silný, ale dát si víc jak decku zrychlovalo krok:o) Jinak ochutnat jí můžeš, ale když sníš celou hlavu nebo víc, tak ti to rozhodí vnímání času a trochu i prostoru a barev.
Když budu chtít najít, tak najdu neomezené množství, s nímž můžu neomezeně machrovat :O)...stačí cyklovyjížďku vzít přes supermarket
V kterým supermarketu jsi sehnal čerstvý hřiby, lišky nebo klouzky? Tohle mi zůstalo utajeno!! Napiš to sem a zejtra tam razím. To je super!!
Ze by Lidl?:-)))))
No ja nevim...ale od urcite doby mi prijde, ze tam umeji zazraky:-)))))
Mají tam i jakési japonské potvory...Nemůžu napsat název, páč nemám klávesnici s takovými těmi jejich klikyháky
Shiitake...tusim
Schiitake (nebo jak se to píše) hlívu, žampiony, jidášovo ucho apod. maj leckde. Já chci ty klouky, hřiby a lišky co rostou u nás vlese a co jsi říkal, že mají v tom supermarketu. V kterým prosím. Nebo to byla jen taková blbá sranda?
DO zlína to mám daleko, ale zejtra jedu do Prahy a vymetu aspoň dvě Tesca. Díky za tip!!!!
OK...přeju dobré pořízení...v Praze koupíš všechno, v kdejakým supermarketu...koneckonců, mají to tak, že jedna firma má v různých marketech různý zboží, takže je to i o štěstí...
V makru je mají téměř nepřetržitě.. čerstvý dovoz z Ukrajiny a Rumunska, fakt.. kilo tak za 600,- Hřiby, lišky, klouzky ale ne..
Jurimireeee....do Makra na houby nechod:-) Te ta smazenice prijde pekne draho:-)
smaženici nechci. Já chci lišky na másle, bramboračku z hřibů a chleba s máslem s nakrájenými mladými klouzky
Tak to by ti tech sest stovek mohlo stacit:-))) No...nevim, ja bych pockal na poradnej dest. Pak to bude zadara a navic budes v prirode:-) Macro je ble:-)
v satalicích je pěstírna žampionů, když hezky poprosíš, tak tě tam možná s tím košíkem pustěj, aby sis nasbíral ;))
já nechci žapiony, já chci pořádný houby!
Letos rostou jen žampiony...Ve stavu nouze můžeš i nějaký hřib urvat ze stromu...
když chceš jít do lesa, jdi na to od lesa: http://magazin.softimage.cz/?p=237 zkus mykomapu :))
Tak nejvic hub asi bude v NP Krkonose a na Sumave:-))) Huraaaa. Moc to nesir, jinak tam zas bude chlivek:-)))
Hele to je dobrý světlonoško!! Díky!
:O) na houby s kolem je výhodné...jen až se o ně budeme bít s hustilkama v ruce, poděkujme Světlušce :O)
Nahouby chodím od 22.8. každý (kromě soboty). Každý dden jsme přinesli dva košíky. Včera jsme vyrazili ve 4 odpoledne , opět dva košíky a z toho 14 pravejch hříbků 10cm vysokých.
kdyz jsme bezeli orientak, tak jsme zakopavali o houby a veliky. druhy den jsme se vratili pro ty velky houby a ony zmizely :(. Nasbirali jsme si ale kosik babek, pancaku a holubinek na skvarky. To byla basta. Dneska smazenici. Pisecko
Ahoj, Jurimíre :-), včera jsem měl volno, byl jsem na Pacovsku a Podblanicku - viděl jsem cca 30 lidí s plnýma košíkama (a žádný prašivky - většinou hřiby, kozáci, křemenáče...). Rovněž tak při zpáteční cestě na E55 - na krajnici stálo občas auto a lidi to nosili v tričkách. Večer jsem se stavoval u rodičů - byli včera u Kostelce - taky košík. Takže rostou.
Hele....tak asi rostou. Vcera mamka prinesla. Ne moc, ale neco malo ju. Ale vsechno jsou to mrnavy prckove...asi to teprve zacina. To by chtelo poradnou vodu a jdem s kosou:-)
dobře vezmu s sebou petku s vodou a budu zalejvat :o)
To nedelej:-) Jako malej jsem si takhle na chate opecovaval jeden hrib....zalejval, schovaval pod listi. A on rostl a rostl a....pak mi ho nekdo ukradl:-)
ukradli hriba... parchanti
parchanti ne:-) To byl urcite nejakej dedek:-) Ja se tesil, ze ho privezu domu ukazat....a prd:-)
o vikendu jsem videla u lesni cesty nejaky chlapky s kosou, netusim co tam delali, kdyz v okoli byl vsude jenom les. Treba uz to zacalo :D
Smrtak? Tam cihali na cyklisty:-)
dvacet minut jsem prolejzal školku a mám dva klouzky a jedno nádhernýho kováře. Na večeři dobrý, ale jinak teda slabota :o(
no zejtra mi můj hodný šéf dal volno a razím na houby :-) a v autě mám i místo :-) foťák beru s sebou tak kdybych náhodou něco našel, tak Ti to nafotím :-)))
ty máš šéfa? Já myslel, že jsi sám sobě šéfem.
A nefoť. Písni a já si k tobě dojedu při obědový pauze pro vzorek :o))
Tak hlásím splnění úkolu :-) dva košíčky hub mi říkaj pane :-) hřiby, kozáky, pančáky, babky a klouzci. Udělám foto a šoupnu na rajče. A pro ten vzorek se klidně stav po práci, budu čistit až odpoledne..
a foto z lovu je na rajčeti :-)
to je teda ulovecek, cistit bych to tedy nechtela ;) ale nejakou mnamku z toho, to bych si dala
V lese bylo absolutní sucho, ani rosa nebyla, takže je vše suchoučké a tím pádem i to čištění není oproti jindy žádnej problém .-)) a je veliké dilema "co s tím" :-)
Rano prselo, dopoledne prselo, ted prsi a ma prset jeste zitra. A pres vikend se ma oteplit...
Ja uz si brousim kosu:-)))
To bys měl, tráva asi bude pěkně přerostlá, sekačka to už nepobere ;-)))
Tak to mi teda uka:-)))
Až po teplém víkendu, ne ? ;-)))
To ja budu uz na houbach:-))) To mi ukazes prd:-)
Jen tu kosu nebrus moc dlouho, aby nebylo pozdě. Včera jsme se ženou přinesli dva plný koše.
No ja vyrazim uz zitra....tak pssss, nesmi o tom nikdo vedet.
Šel jsem na procházku se psem. SIce pršelo, ale stejně jsem byl už provlhlej z kola, tak co. Sbírat houby mě napadlo až v lese, když jsem na jednu málem šlápnul. Přinesl jsem tak asi půl kila v čepici. Za chvíli budu mít jakýsi houbový rizoto. Jen to píšu a sliny mi kapou do klávesnice :o)
Dneska jsem potkal houbaře, co málem neunesl koš :)
Jo a na Sněžníku už rostou i "houbičky", sjížděj se tam mlaďoši z půlky republiky :)))
Jako sjizdeji, ze tam prijizdeji, nebo uz jsou sjeti?:-) Takovej houbickovej gulas s peti knedlama...to by bylo veselo:-)
Myslim, že se "sjedou" hned na místě :) To je pak vidíš sedět/ležet v zaparkovaných autech všemožných espézetek, zatímco ostatní ještě shrbeně propátrávají louky.
PS. veselí nevypadaj, spíš tak nějak "mimo" :)))
psiliscibin veselost nezpůsobuje, není to THC. Funguje v podstě stejně jako LSD (je to velmi, velmi podbná látka). Takže barevné sny, vidiny, uvolnění, změna vnímání času. Člověk je prostě jinde a jindy . . . :o)
Ja jsem si vzdycky myslel, ze je po tom veselo. O halucinacich vim. Jen jsem myslel, ze ten smich k tomu patri. Takze to je spis depresivni. No kamarad dva dny doma zabijel metrove svaby, nez se z toho dostal:-) Druhej si to zas dal v lese a misto kazdeho stromu videl modre svetlo. On smich je mozna vedlejsi ucinek, ale pro ty ostatni:-)
ale to může být veselý, ale nemusí, záleží na tom, co v sobě máš, když do toho jdeš. Ani jeden extrém (vysmátost a depka) se nevyskytuje až tak často.
Jestli si to dal v lese, tak je jedl syrový a to je pitomost. Nedá se odhadnout dávka a lehce to přeženeš.
Při "správným" použití a dávkování by ti mělo pomoci nahlédnout do sebe a pochopit sám sebe, pokud se ještě hledáš. Koneckonců Timothy Leary a další pomocí LSD léčili různé psychické onemocnění a lidem pomáhali.
Jo a ještě k tý vysmátosti. Jedinou drogou (pokud vím), která jí způsobuje vždy (téměř, taky jsem měl i jiný stavy) a je to charakteristickým produktem ománení je konopí, tedy marihuana. Nebo hašiš, zkrátka THC.
Nesouhlasím s částí posledního odstavce ;-) Tráva mne nikdy nerozesmála... Buď mi nedělala vůbec nic, nebo jsem se po ní jednou pěkně zblil ;-))) Kluci hulili jednoho jointa v 5 lidech dohromady, byli vysmátí až to nebylo hezké a já měl celého pro sebe, a nic. Několikrát...
Zkus kofolu:-))) Treba na tebe zabira neco jineho. Ja byl teda po ni vysmatej poradne:-)))
z kofeinu toho moc mít nebudeš. Na kafe nebo kolu zapomeň, bude ti pravděpodobně dřív špatně. Zkus čaj!! Tam je sice kofein taky, ale v menší míře a hlavně je tam tein a pár dalších alkaloidů.
No je fakt, ze jsem byl v nejake cajovne (jak jezdil vlak na hlavak z Vysocan, tak tam nekde dole pod kolejema) a tam podavali caj (caje), ktere sis mohl objednat tusim jen 2x. A je fakt, ze jsem byl vysmatej jak blazen:-)
na vojně jsem zkoušel pytel určenej do 60ti litrový várnice uvařit v ešusu. Jo sjetej jsem po tom byl sakra hodně, ale bylo mi pak neuvěřitelně zle od žaludku (kofein no:o( ) zvracel jsem pár hodin. Takže se jejich doporučení drž a víc si nedávej :o)
Na THC má každej jinou rezistenci. Obecně platí, že na poprvé to nedělá nikomu nic (vyjímky jsou) a na většinu už to po druhý či třetí působí. THC je navíc snad jediná droga, která častým užíváním nepotřebuje zvyšovat dávky. Naopak, čím častěji a déle to do sebe člověk cpe, tím méně mu pak stačí k intoxikaci. Což přesně vysvětluje to, cos popisoval.
Na vojně jsem na tom byl už tak, že stačilo s klukama sedět v jednom pokoji a byl jsem mimo. Nevýhoda byla, že jsem v podstatě nemohl na žádnej koncert nebo do klubu. Respective mohl, ale o poslouchání hudby to nebylo. Vždycky se našlo pár lidí, který si zapálili a já byl za chvíli mimo.
A nebo alkohol:-)
alkohol vysmátost nezpůsobuje. Alkohol v první fázi a po požití malé dávky, způsobuje uvolnění a z toho někdy pramenící veselost (ne vysmátost, to sakra rozdíl!). Jenže u toho většina nepřestane. Ve větší míře pak alkohol způsobuje agresivitu a dále umrtvení. Ale to ve střední Evropě zname všichni :o( Minimálně jako diváci. Většina drog působí dovnitř, člověk se ve svých stavech a emocích rejpe sám, Alkohol to obrací ven. Proto je mi milejší kterýkoli feťák než alkoholik. Feťáci mě neobtěžují. Ožralci často.
No ja to takhle moc nedelim:-) Ja kdyz se napiju, tak mam brebtavou a vysmatou. Nepiju tolik, abych se dostal do stavu mrtveho svaba.
když to umíš . . .
To já záklopku nikdy neměl :o( Odhadoval jsem to jen podle množství, ale nepovedlo se mi to tolikrát ..... :o(
No nic. Tímto s tématem drogy končím, začíná to připomínat feťáckou poradnu :o)
Pak mi nikdo neuvěří, že do sebe nic necpu a že už jsem už léta neměl ani čaj nebo kafe, natož něco silnějšího. Fuj! Nikdy víc.
Ja z pocatku taky nemel zaklopku:-) Ted uz jo. Prece jen si zaludek ve stari rekne:-)
A dost:-))))
Nabruste si kosy, vyštrachejte někde nůše a hurá do lesů ;-)
http://www.novinky.cz/domaci/vikend-slibuje...
No zitra vyrazim. Vikend ma byt babi, takze huraaaa nekam za Prahu. Pred veceri si skocim na pet minut do lesa a bude co bastit:-)
Právě sem snědla smaženici...co je dobré sníst na ty hřiby,aby se dobře nebo rychleji strávili???dík za odpověď
Rostou. A hodně. ALe místo kosy bych doporučoval vzít si do lesa něco na odhánění ostatních houbařů. A jestli si chcete užít ticho lesa, tak jedině s traktoristickými sluchátky.
Mimochodem Jardo, včera jsem byl u Tehovce. Hub spousta, tak se tam mrkni dřív, než to všichni vysbírají.
Já teda nevím, proč kosu zavrhuješ - podle mého je to ten nejideálnější mnohaúčelový nástroj :o)))
Nevím, proč jsi nazval toto téma "necyklo"? Na dnešní den jsme měli původně naplánovaný cykloturistický výlet okolo Radče (kopec na Rokycansku). Díky "čůracím" zastávkám se ale změnil na cyklo-HOUBO-turistický. Ty houby nešlo přehlédnout, respektive neutrhnout. Až tady zase někteří bikeři budou vykřikovat, že na jednodenní výlety jim stačí kapsy u dresu či podsedlová brašnička, budu jim tvrdě oponovat - v houbové sezóně to neplatí! 8-)))
Ja uz nemuzu houby ani videt....natoz zrat:-))))
usušit a použít na vánočního kubu a na jarní polívky!
nebo hezky do nálevu na kyselo ... mňam ....
písni recept. Třeba to půjde upravit pro mojí stravu. Už jsem to nejedl ani nepamatuju, ale chutnávalo mi to.
No nevím jak kdo, ale já jen houby krátce povařím, sliju, dám jich půl až třičtvrtě skleničky (ony nabydou) a zaliju horkým nálevem, uvařeného podle návodu z Deka, nebo Pikanty. Dále se nemusí sterilovat a pouze se uloží, a nejlépe někam, aby se na ně nemohlo :-) to pak vydrží nejdýl :-)))
večer mrknu do manželčiny kuchařky a písnu ...
tak jsem se na to koukal .... a našel 3 recepty na kyselý nálev, ale všechny stojí a padají na octu, a ten jaksi netuším, jak bez "Éček" sehnat .... takže asi nic :-( .... leda se zamyslet, jestli by se nedal něčím nahradit, ale nějak mě nic nenapadá ...
není problém sehnat ocet bez Eček a je možné jej nahradit. Takže sem s recepty:o)
Mrkni na tohle, a když se ti to bude líbit, můžu prohrabat ještě další knížky a sešítky :o)))
http://www.matyx.com/files/houby.jpg
Jo a pokud bys chtěl různé variace, tak doporučuji tuhle stránku ... prvotní hlášku o "prášku pro nálev" u prvního odstavce věnovanému nakládání hub klidně ignoruj, a když se budeš prokusovat níž, tak se ti možná začnou sbíhat sliny stejně jako mě :o)))
http://www.konzervace.info/seznam_houby.htm
také reaguju jako Pavlovův pes :o)) Díky moc! Jakmile se zbavím teplot razím do lesa a něco z toho zkusím.
Taky slintam. Jako malej kluk jsem je mel strasne rad:-)
Hele, co to je? Nachcipanej? Se to ted nejak rozmohlo...:-(
no jo no tejden a půl na mě jeden bacilonosič plival chorobu a nakonec jsem podlehnul a včera usínal v horečkách. Dneska už je líp, tak doufám, že do zejtra spadnou i teploty a budu schopnej vyrazit do Hranic.
No....to na mne nikdo neplival a stejne jsem neco pres vikend chytil:-(
Jestli nevyjdou ty Hranice, tak to o víkendu po práci taky vezmu do lesa, nějak jsem na to dostal chuť .... jen pak vydržet a nesežrat to hned po zavaření :o)))
Kdepak, pěkně do sádla a pak nudle s houbama. Ježíši, to bych si teda dala až bych měla boule za ušima... Nějak mi tu ten živej jogurt přestal chutnat... :o)))
budu dělat bramboračku, nechceš se stavit na večeři?
Ty jo, to bych si teda dala... :o)))
Ale ty tam určitě dáváš i zeleninu, která nadýmá a tu já teda pěkně prosím ne...
houby, celer, petržel, mrkev, brambory, voda, sůl, mouka, libeček (místo celerový natě, kterou nemám), majoránka, cibule, záklechtka z celozrnný mouky. Normálně tam dávám ještě květák, ale nemám ho. CO z toho nadýmá? Klidně to vynechám a uvařím to s rouškou přes pusu, abych tam nenaplival bacily a na večeři či oběd tě rád uvítám.
Tak z tohohle by se asi opravdu dala vynechat jen cibule a dost sporný je celer. Od 4.3. jsem jej nepozřela, protože je trošku "ostrý" a zatím na něj nemám chuť...
A varis to v takovem tom velkem kotli, co maji v jidelnach? Protoze kdybych se stavil, pulku bych snedl:-) Jooooo, bramboracka....to fakt muzu:-)
většinou si to dělám v třílitrovým hrnci:o)
tak se stav. Za chvíli to jdu dělat a když tu budeš dřív než Radka tak sněz kolik budeš moct. A to pozvání myslím uplně vážně!
Byl jsem v Praglu...dal si parek na grilu a delal spokojeneho:-))))
Nechval dne před večerem ;-)))
spis pred veceri....ta taky nebude nic moc:-))))
Přivezl sis něco ze stánku, jo ? ;-)))
Kdyby alespon to:-))))
měměl ses stavit. Mě se polívka povedla. Není to sice bramboračka, protože když jsem jí chtěl zahustit, tak jsem zjistil, že mi došla mouk, ale je dobrá i tak. Vrazil jsem tam nudle a rozmíchal tři vajíčka a je to výborný!
Ty můžeš vajíčka? Tak to bys moh´ i mlíko, ne?
Pokrájené houby (čím víc, tím líp) uvaříš s rozpůlenou cibulí a trochou kmínu do měkka. Přileješ mlíko (měla by být smetana, ale vem to nešť ...), zahustíš lžící hladké mouky, přidáš máslo a pak, když to troch zchladne, přikyselíš octem (musí se rozmíchávat mimo, na lžíci). Nejlepší byla (ta polívka) třetí den, ale my ji obvykle sežrali nejpozději druhý den ráno ...
;-D
Taky, taky...letos na to nejak nemam naladu:-( Neco nasusim, ale moc toho nebude.
Ale ty houbicky v nalevu...hm. Jako mrnou jsem to miloval.
Spis zamyslim neco jineho. Vcera jsem listoval atlasem hub a tech jedlych hub je 100x vic, nez jedlych hub v mem atlase:-) Ja do kosiku davam tak maximalne 5 druhu. A to je skoda:-) Takze to vidim, ze fakt vezmu kosu, hodim to na valnik a pak budu doma urcovat:-) A pak se najim:-)
Nacházíte letos ryzce syrovinky? Už jsem na ně dlouho nenarazila. Neznám úžasnější houbojídlo než tyto na sádle s kmínem
tak jsem byl před chvílí z Týnou (pes) v lese cca dvě hoďky a zavedla mě kamsi, kde jsem nebyl léta, jestli vůbec a byla tam spousta hub. Sice už nebyly k jídlu, ale před ůár týdny by to bylo snad na čtyři koše! Ale i tak jsem našel tři hříbky, který byly čerstvý, zdravý a chutný. Budou k večeři:o)
Dneska jsme vyrazili do lesů kousek za Plzeň na průzkum houbové úrody. A oni vůbec NEROSTOU. 8-( V lese je sucho, nepomohly ani deště z minulého týdne. Mám dotázek. Rostou teď někde houby? Viděl jste někdo na svých cyklo či pěších výpravách nějaké (jedlé) houby?
Jak už jsem psal, my houby dostáváme. Už jsme měli teď v září 4 koše. Takže houby určitě rostou.
No jo, ale když k vám to od nás není zrovna coby kamenem (houbou) dohodil. 8-))
... čímž si nenápadně dala najevo, že bys ráda smaženici:))
Jéjej, a jak! Z těch tří muchomůrek, co jsme dnes viděli (za dvě hodiny chození po lese), by asi nebyla moc dobrá. 8-)))
Hele já bych ty muchomůrky nepodceňoval. Když kolega v práci viděl tohle:
http://miral.rajce.idnes.cz/9.9.2008_Rozvodi%2C...
začal slintat jak bernardýn a kde jsem to prej přesně vyfotil. že on na to jezdí až někam k Vlašimi a že to je naprosto úžasný, že to má strukturu skoro jako maso. Nevim, jestli si robil prču nebo to myslel vážně...
Já včera viděl.Mimořádně jsem navštívil zeleninu a měli hlívu(99,-Kč/kg) a žampiony(75,-Kč/kg).
Když já bych ráda nějakého hříbečka či křemenáče. A hlavně ZADARMO! 8-)))
Západně od Příbrami (Obecnice, Podlesí, Orlov) jsou plné lesy pravých hřibů. Už se na to nemůžu ani podívat. Rád houby hledám a sbírám, ale k jídlu mi stačí jen občas. V pátek jsem si ale báječně pochutnal na houbové omáčce.
Já letos našel zatím jediného, i když docela velkého a pěkného hříbka. Ovšem nechtěně, když jsem si poodskočil do houští v Polsku, kousek nad Náchodem. Tam ale asi musí růst pořád - chráněná oblast, vřesoviště, rašeliniště, prameny potoků...
U nás na hradecku nerostou ani mezi prsty na nohou :-(
prej rostou jak blázen:
http://www.novinky.cz/domaci/171118-hub-je...
našli už jste letos něco?
Tam u Tebe jsem ještě nebyl, ale máma revizi v lese už dělala a něco málo už našla.
Já byl minulý víkend na Rokycansku, moc toho sice ještě nerostlo, ale našli jsme 5 opravdu velkých praváků, plus samozřejmě nějakou tu drobotinu v podobě babek atd.
Myslím, že teď už toho v lesích bude mnohem víc.
6 kilo hub v Prazskem parku :) prevazne zampiony a bedly vse zdrave a cerstve narostle myslim ze ted o vikendu to budou zne