Ahoj vsem, prosim o radu pri koupi horskeho kola. Problem vidim ve sve vysce a vaze-195cm a 107kg. Hodlam investovat okolo 20000, predvybrane modely mam TREK 6500, AUTHOR Traction, ci Rock Machine Flash. Jsem naprosty laik, prosim o pomoc s vyberem.
Ahoj, já doporučuju co jsem si teď koupil já, a to je Olpran Fighter Disc (viz web). Tenhle bike jsem si vybral po dlouhém špekulování a vybírání. Já mám tedy 19'' rám, ale dělají ho samozřejmě i v 21''. V této cenové kategorii (18000) skutečně nemá konkurenci. Na Tvojí váhu potřebuješ hlavně pořádný brzdy a ty tohle kolo skutečně má. Jsou tam totiž hydrokotouče Tektro Auriga (jejich cena je 300$) a ty už opravdu něco ubrzdí. Ostatní výbava je také nadmíru vyhovující (XT přehazka, Deore smyk, Deore řazení, Truvativ kliky). Mrkni na to u Olpranu na web a dej vědět, jak Tě zaujalo. Já jsem doteď jako ve snu, že jsem za tyhle prachy něco takovýho sehnal.
Ahoj. Absolutně neuděláš chybu, když se rozhodneš pro Treka 6500. Měl jsem možnost na něm víkendově pojezdit a moc mi vyhovoval. Současně si ale myslím, že právě u treka se dává nějaká ta tisícovka jen za tu značku. S authorem obecně také neuděláš chybu. Tu rok mašínu neznám. Od čeho si Tě ale ROZHODNĚ budu zrazovat, ať se rozhodneš pro libovolnou značku - mechanické kotoučovky (vzhledem k Tvé váze). Buď véčka nebo hydrauliku, ta už je bohužel dražší. Nicméně - v Tvé ceně si vybereš, no probleme.
Dost mě tady překvapuje Martin s Olpranem, budu muset tuhle značku propátrat.
Olpran si docela pohnojil image se svojí hypermarketovou divizí. Má ale naštěstí ještě maloobchodní divizi, která dokázala udělat tohodle bajka za opravdu neuvěřitelný peníze. Mrkni k nim na web a přesvědči se:o)