Ahojky všem - mám nové kolo s nosičem - viz http://www.author.cz/dily-prislusenstvi/detail/...
Kam se zadní klasickou blikačkou Smart? Když ji dám na sedlovku, nená vidět za brašnou na nosiči, ale jak ji přidělám na nosič, který má vzadu vertikálně postavený plíšek se dvěma podélnými otvory? Klasický držák Smartky je přidělán k objímce, kterou na nosič upevnit nelze. Nevíte, co s tím? Našla jsem řešení, ale za cenu toho, že jsem odmontovala vertikální plech (je přidělán na šroubu k tělu nosiče), ale ten zase přidržoval brašnu na nosiči, jistil ji částečně zezadu. Kam se zadní blikačkou bez čáístečné demontáže nosiče - to fakt nevím.
Díky všem za rady! Zdraví Švestka.
Dej ji na zadní (šikmou )vidlici.
No vidíš, to mě nenapadlo! Zkusím. Díky!
Nevim co myslis "klasickou blikackou Smart", ale vsechny Smartky co mam doma, mely krome sedlove objimky i takove ty klipsny. No a to je potom velmi jednoduche, pokud to tam do toho podelneho otvoru v tom plisku nejde zastrcit (hrozi ulomeni), tak staci klasicky umelohmotny stahovaci pasek, do nej zastrcit a poradne utahnout. Ale i bez toho existuje spousta zpusobu. Zkus to nechat Svestkovi, chlap by si s tim mel bez problemu poradit, ne ? ;))))
Tak ji přidělej na ten vertikální plíšek, já ji tak mám taky - musíš si dokoupit držák SMART na nosič: http://www.kola-cykloshop.cz/index.php?detail...
mají to snad v každém slušném cyklo obchodě zhruba za tuto cenu.
No to jsem vůbec netušila, že něco takového existuje!!! Díky, to bude asi nejlepší řešení. Na llevou zadní vidli mi to nejde, vede po ní lanko k brzdě a volný prostor dost výrazně zabírá samotná brzda (hydr. kotoučovka), ještě v noci jsem se uklidila do garáže a zkoušela to, připnutí na utažený pásek jsem již zkoušela a při jízdě v terénu se to vyklepalo a Smartka skončila rozpadlá na zemi, originál nosič blikačky je nejlepší řešení, hned to začnu shánět.
Děkuji vám všem za radu, ať už použitelnou nebo ne, zájem a snaha pomoci je to nejcennější, co zde nacházím. Díky! :-)))
Jejda, to je ale tuze pěkné.... To by se mi taky možná šiklo.
I když.... teď si prostě nevybavím, kam přesně bych to přidělal, jsem to ale trouba:-)
Švestka má nosič uchycený k sedlovce. Tam lze na ten plíšek přichytit odrazku i blikačku. U normálních nosičů už tolik místa není (navíc tam může být i blatník, který ten prostor výškově zmenšuje).
Když jedu s trojbrašnou, přichycuji podobný plíšek pod RU na levou stranu kola. Blikačka je dobře vidět, navíc i splňuje předpis vyhlášky pro své umístění ... ;-D
No právě. Blatník, odrazka, navíc s dost krátkým šroubkem...
Máš problém se šroubkem?
NATÁHNI HO!
;-D
HOVNIVÁL!!!! HRDOBEC!!!! No, ty, pojď sem. Až tě zase něco chytrýho napadne, tak mi to přijď říct. Já se s tím ve škole pochlubím.
:-)))
http://www.meteleskublesku.cz/?movie=8&...
A proto je nejlepší jezdit bez blatníku, nosiče a odrazky :)
Nojono, porád..... :-))
No to je mi rada! Výsledek? Bahno až za krkem, spocená záda pod batohem a první auťák přilepený na zadku!
Ale je to patrně bikerské.
To muší vědět, byl na Gardě...:)
Blikačku samozřejmě vozím, SuperFlash od Smartu. A připínám ji na podsedlovou brašnu. Je tam na to takový fajnový poutko.
Jj. také mám SF, také jsem ji připínala na podsedlovku za fajnové poutko. Stále mám podsedlovku s fajnovým poutkem, stále mám SF, ale po té co mi z poutka vypadla (terén je zrádný) tak ji nemám za co zaháknout, klipsa praskla a jako náhradní díl ji zatím nemohu sehnat. Tak bacha na to.
Hurá, hurá, hurá!!! Ihned jsem zaúkolovala Švestkoně, aby v rámci své cesty sehnal držák, na který jsi odkázal. Např. ve Vrchlabí v orig. servisu Author, kde tento nosič prodávají, ani nevěděli, že se držák blikaček na nosič vyrábí. Ale světe div se, v naší vsi je jeden cykloservis s prodejnou, a zde bez zaváhání paní vyndala z regálu držák na nosič. Už je na kole, na něm blikačka, senzace!!!! Sparrowe, díky za tip, teď má moje dušička pokoj. :-)))
však jsem psal: v každém SLUŠNÉM cyklo obchodě ;-))
:-)))))) V naší vsi je všechno slušné! :-))))))))