Ahoj, jak vidím, tak se nás tu pár "břeclaváků" sešlo :-)...
Mám návrh. Co takhle tuto sobotu / 18.8./ ve 13.30 na Janohradě? Myslím si, že malá seznamovací jízda by neuškodila....Co vy na to?
Doufám, že počasí bude příznivé....zatím to tak vypadá:-). Takže v sobotu tam budu. Tak doufám, že se někdo objeví....
I přes to, že jsou u nás tento víkend hody, probíhají oslavy 750.výročí obce a ještě ke všemu mám jít na oslavu narozenin, tak takovou příležitost si nemohu nechat ujít. Nějak to vymyslím a urvu se, abych se mohla seznamovat. Tebe už znám, nějací další Nakoláci se snad odněkud vyrojí.
Bohužel jsem v sobotu ještě stále na Slovensku. Respektive se v sobotu vracíme, do 14.00 ale v BV asi určitě nebudu... :-(
Tož někdy příště...
a co to zopakovat v neděli? :-)
V sobotu večer máme grilování a pivečko.Takže se z neděle omlouvám :-)))))
Ale v sobotu ve 14.00h tam budu jak na koni.Dřív Dušane nemůžu a pokud vyjedete dřív tak vás dojedu než vyjedete na tu rajsnu :-))))
Pokud se povede, tak přitáhnu sebou dvě kámošky, Andulku a Verču. Takže od půl jedné si dáme pivo (na Janohradě obzvlášť dobře vychlazené) a počkáme na toho opozdilce, no a pak to vidím tak, že se nedohodneme na trase a rozdělíme se na dvě části: jedna pojede na Pohansko a Dušan na Raistnu :-)))
No, že seš to ty Pavli, měním plán na zítra. Zúčastníme se i s Verčou. Máš nás zase v závěsu.No a s ním i všichni co se dostavíte.
a co takhle se sejít i v týdnu od 3.9. do 6.9? Zavítám do rodného kraje a ráda bych si tu Rajsnu taky zkusila... Jezdím podstatně hůř, než Vašek, ale už jsem "přežila "i nějaké ty závody :-) tak kdo se přidá??? Mám na jihu sice plečku kolo, ale něci se stím jet tajy dá. Žádný extra terén, prosím :-)
Stalo se skoro nemožné - stihl jsem to z Malé Fatry až na sraz u Janohradu...
Tímto děkuji všem zúčastněným, že (na mne) na Janohradě počkali. Z BV na Janohrad se dá na kole dostat pod 15 minut...
Pro nejmenované místní a nejmenované pražáky (obé :-)) profil a trasa zde:
http://sweb.cz/MHekynen/20070818_Trasa-mapa.jpg
http://sweb.cz/MHekynen/20070818_Trasa-profil.jpg
Tady jsou k tomu ještě fotečky http://tutorka.rajce.idnes.cz/Janohrad_18.08... Vaše snaha mě za Mikulovem uštvat byla celkem úspěšná,ale následný sjezdík do Bavor byl super. Doufám, že jste cestu úspěšně dokončili.
Výjezd to byl hezký.Šak sem taky u Kočičky chtěl hodit kolo do kukuřice a jít do Klentnice na pivo.Ale ten sjezd to vynahradil :-) Dojeli jsme v pořádku,teda aspoň si myslím,že jo.Těším se na další a větší účast bez odpadlíků :-)
my odpadlíci se rádi přidáme, ale pokud chcete, abychom dojeli všichni do cíle, tak je nutno splnit jednu z podmínek: dáte nám "fóra" 3-4 hodiny(podle okolností) a pak nás kousek před cílem dojedete a dojedeme spolu; nebo budete na nás každou chvíli čekat jako minule; nebo se pojede podle nejslabšího, tedy 10km/h průměr :-))))))))))
Mě to čekání docela vyhovovalo.Aspoň sme s klukama pokecali,při jízdě s tím mívám problémy :-) Chtělo to,aby sme si dali na Janohradě povinně dvě piva a čekali by jste vy na nás :-)
Se mi zdá, Karle, že se brzo zkamarádíme. V každé skupině se najde nějaký rebel a to je třeba využít a spojit síly, jinak by nás "vůdce" uštval. A to my "rakváči", jak říkal jeden náš kolega, skorodůchodci v předinfarktovém stavu nemáme zapotřebí :-)))
Jo, na té první fotce vypadáte solidně uštvaně, člověk by to fakt do téhle oblasti neřekl, co dokáže vyrobit za kopce :o))) ... gratuluji k super pojezdu, dneska mi něco podobného fakt scházelo :(
tak jsem to tedy sepsal, z mého pohledu :-))) a pár fotek k tomu http://www.pgnext.estranky.cz/clanky/co-se-delo...
Teda chlape sepsal si to perfektně a trefně.Teď mě mrzí,že jsem nebyl s váma na těch jabkách :-) Příště se tě budu držet :-)
Dnes jsem zkusil onen kopeček Bavoráček ject coby dokopec. A taky Pavlovičák, aby bylo srovnání:-).
Takže - Pavlovičák je delší a Bavoráček je prudší (až 17%). Kdo si chce pokus zopakovat, nechť jede z křižovatky do V. Pavlovic u jacht klubu nahoru (u tamního krmítka jsme se v sobotu osvěžovali nealkobírem), v Kletnici dolů do Perné a pak hurá na Bavory a hore vzhůru.
A jen tak mimochodem - oba dokopečky (nebo žeby to už byly i dokopce?:-)) jsem jel proti větru, abych si to lépe užil.
A ještě další mimochodem - cestou zpět (z Drnohlce) se mi začala rozpadat kazeta. Naštěstí těch zbývajících 60+ km až do BV vydržela. I proti větru...
Pro zájemce zašlu profil...:-))
A z dnešní vyjížďky ještě jedna veselá příhoda z natáčení - ve "stoupání" z Bulhar do Milovic jsem předjížděl nějakou skupinku cykloturistů (cca dvojnásobnou rychlostí, než se sunuli oni). Z davu se ozvalo "Ty vole, to si dělá srandu, ne?!?" :-)) Nechť je motivací dalším nákolákům!
Vy jste všichni hrozní blázni. Jak to tady čtu, tak už s váma žádnou další vyjížďku riskovat nebudu :-(
Klíííd. S tvým ročním nástřelem kilometrů blížící se nekonečnu nebudeš riskovat další vyjížďku? Tomu nevěřím...
Na ale jezdím stylem "teta z venkova" a ne jako vy kopečkoví šílenci
Kopeček sem, kopeček tam...Na to nehleď. Hlavní je jezdit!
Já kopečky můžu a moc rád je jezdím, plíce můžou, svaly můžou, bohužel ale moje kolena ne... Takže nějaký ten "hendykep" máme asi každý...
A mimochodem - před třemi roky bych ty "Bavory" nevyjel ani na kašpárka, Pavlovičák na kašpárka tak s pěti "sběry" vyzvracených plic (a týden jsem nemohl chodit); dnes to jezdím na převody, které jsem na začátku používal na rovině... Tož se nebát, na množství nehledět a HRRR NA NĚ!! :-)
Nasadils mi pěkného brouka do hlavy - asi ty kopce pojedu vyzkoušet jak daleko vysupím - kolena můžou, svaly taky ale jsem brzo u konce s dechem. Ale je pravda, že před rokem,dvěma bych nevyjela to co teď. Chce to trénink :o)).
Tak tak, chce to trénink. Výborné je jezdit s tepovkou, aby jsi právě nebyla brzo u konce s dechem (hlídat si tepovku, aby nelezla neustále nahoru; ale ani dolů). Snažit se držet stejnou kadenci šlapání, občas si "odpočinout" ze sedla, v sedle si "sednout" více dozadu. Naučit se odpočívat v kopci (i to se dá). Kopce jsou opravdu hlavně o dýchání (a srdci). Chce to trošku potrénovat srdce (a tím i dech) intervalovými tréninky. Ale nic světaborného a supervědeckého to není.
....chlape, ty mě děsíš....s těmi převody....ale jinak souhlas...HRRR NA NĚ
Já byl totální sračka... Roviny jsem jezdil na 36/20 (!), rychlosti do max 20-21 km/h, "stoupání" za Bulharama jsem taktak vyjel (tehdá nekonečný to pro mne kopec) a Milotičák jsem jezdil na kašpárka (26/30) s minim dvěma pauzama a nahoře u bus zastávky jsem se musel z toho těžce probírat... Prostě obyč svátečný cykloturista
ech, Milovičák samozřejmě... Milotice jsou zcela jinde
... myslím, že objet Pálavu je fakt makačka... jen mám takový dotaz - ve výše uvedeném přispěvku máš - cituji
"z křižovatky do V. Pavlovic u jacht klubu nahoru (u tamního krmítka jsme se v sobotu osvěžovali nealkobírem), v Kletnici dolů do Perné a pak hurá na Bavory a hore vzhůru." - jaksi to nechápu - to spíš myslíš Pavlov a ne V. Pavlovice, ne?
s tím nemohu než souhlasit ... po desetileté pauze "jezdím" (v uvozovkách proto, že je to pořád parodie na ježdění, aneb víkenďák s taxíkem v zádech :o)))) třetím rokem a zatím nájezd metrů (nepíšu kilometrů, mohla by se dostavit kritika a tu já nerad :o)) každoročně zdvojnásobuji ..... a každý metr je znát, jede to čím dál líp a i když jsem chcípák, tak z toho mám stejně radost .... dokonce jsem v posledních týdnech začal mít radost i z dokopců, a nejen skopců, což mě až vyděsilo ;o)))))
No ale je to příjemné vyděšení... To znám... Člověk hrkne kopec, ve kterém předtím umíral, nahoře se za sebou a kolem rozhlédne se slovy "To jsem UŽ nahoře? Hmm, ani jsem se moc nezadýchal...". A začneš hledat nějalý lepší=těžší dokopec... :-)