V sobotu jsem se večer vracel domů.Svítil jsem ve předu i vzadu.Potkala mne však bouřka a zadní blikačka mi přestala fungovat i když jsem z ní vylil vodu.Jak to řešíte:jedete dál bez blikačky nebo kolo tlačíte až domů??Bylo po půlnoci,metro už nejezdilo a do autobusu a tramvaje se s kolem nesmí.
škoda že tu není možnost hlasování .... dokážu si představit anketu stylu....
a) jedu bez světel
b) vozím dvě blikačky, obě exly, jedu bez světel
c) vozím dvě blikačky, jedna přežije
d) vozím náhradní blikačku v batohu
e) moje blikačka je vodotěsná
f) zakufruju v hospodě, počkám na "taxíka" ..
... a modří už vědí, že bych volil variantu f) :o))))))))))))
Pokud mi blikačka z jakéhokoli důvodu vypoví poslušnost, tak se automaticky zdekuju na chodník nebo kamkoli kde se dá jet mimo silniční provoz ;-))) V ten moment je na něm asi nejbezpečněji ;-) Zatím jsem to ale nepotřeboval, o své elektrické spotřebiče se řádně starám ;-)
Mam normalni blikacky, za par supu, a blikaly mi vzdycky i v desti a v zime a to klidne i bez blatniku. Zmen blikacku.
Vasku, muzes prosim napsat jake jsou to? mne zatim vsechny blikacky po dost dlouhem desti zacaly blbnout- i utesnene cateye
Mám tuhle a projel jsem s ní několik deštíků a zatím bez problémů.http://www.cykloexpert.cz/svetla/smart-rl-313-r...
Tak tahle je super, jen se člověk při zapnutí nesmí dívat do té odrazové plochy, protože to je šupa.
vozím v brašničce chemické světlo, nic neváží a jako nouzovka je super
Chemické světlo--to je taková ta "lámací tyčinka"..?? A kde se to koupí??
já je kupoval vždycky v armyshopu. Teď je dokonce mají u nás ve videopůjčovně, ale slabý takže se často stane, že prasknou a rozsvítí se ačkoli člověk ještě nechce. Nejblíž tobě co vím určitě, že to prodávají je armyshop v holešovický tržnici. Tedy ještě nedávno to tam prodávali.
Na " starém " (15 let) horákovi, ani na novém (2 roky) treku jsem to ještě nikdy nemusel řešit. Myslím, že mám na obou kočičí oko
Tak dnes jsem blikačku přezkoušel a opět funguje,tak nevím,zda se jí zbavit a nebo jí dát ještě šanci???
zkontroluj veškerá těsnění a nech dokonale vyschnout ... pokud i pak vypoví, kup novou a starou nech jako záložní, co jiného taky, že ? :o)))
a těsnění je v pořádku? Namazané silikonovou vazelínou?
Nějak furt nechápu, jak ti mohla do blikačky natýct voda, když se o ní staráš. Mám cateye, smart a nějaký nejlevnější málosvítící šmejd. Nenatekla mi do toho voda ještě nikdy a to ani do jedný. A třeba letošní dovolená kdy jsme jeli k Baltu a zpět byla rozhodně z větší části v dešti než bez deště.
tak nejak, taky to nechapu....
Ahoj, mohl by jsi trochu rozvést větu:
"letošní dovolená kdy jsme jeli k Baltu a zpět" ?
Na příští rok bych si rád s kámošem dal něco podobného a tak beru všechny rady, tipy a postřehy ;-)
Dík.
http://www.nakole.cz/dosveta/tema.php3?id=488
mrkni sem, ale kdyby jsi chtěl vědět cokoli dalšího pošli obálku a rád odpovím.
mno, pokud je to smerovano na mne tak Cateye tusim 110/takova elipsa s 3 led a zlutym tesnenim ma 2 diry v tesneni kterymi ti tam zateka... I prez vazelinu. 5-diodovy smart zateka taky ac zadne viditelne diry nema. po tydnu v desti nepomahalo nic. Blikacka jen velmi slabe svitila- a po vysuseni byla silne nespolehliva - sama se vypinala.
Mám jednu blikačku na vidlici a ještě stálé světlo vzadu i s blinkry a brzdovým světlem s ovládáním z řídítek a houkačkou. Dá se to koupit ve stáncích na pouti nebo tady:
http://www.cyklosvec.cz/index.php?oddeleni_id...
Bud´ funguje jedno anebo druhé.Případně pustím obě. Nestalo se mi nikdy, že by to přestalo fungovat obojí najednou. Bud´došly baterie v jednom nebo ve druhém. Ale voda mi nenatekla ani do jednoho. Zatím.... Na druhém leháči bych chtěl ještě dynamo do náboje a bude po problému s osvětlením v noci. Nevím, proč všichni upouštějí od klasického osvětlení kola. Funguje vždy za každého počasí a nepotřebuje žádné baterie. Takže když už do něj nateče, nic se neděje. Žádná elektronika, žádné tištáky jen kus kabelu a žárovička a je to....funguje to.