Čau, tak jak pokračujete?
Já NaKolík převzal ve Starém Městě a předával ho v Miloticích - podrobnou trasu už jsem poslal HonzaKovi. Počasí celkem ok, až na ten potvorný protivětr první den :-) Ten mi teda dal. Celkem mi to hodilo asi 160 km, ale s NaKolíkem to bylo jenom nějakých 80 - 90 km.
Jo, pokud někdo budete sbírat razítka z hospod, počítejte s tím, že ne ve všech je mají. Pokud si v každé budete dávat pivko, může se stát, že než dostanete razítko, budete jak motýli :-D Tím nechci říkat, že je to můj případ, já potom radši takticky přešel na kofolu :-)
Ahoj, odpoledne přebírám NaKolík na Janohradě. Doufám, že se vyvede i nějaké foto, takže večer sem dám nějaký odkaz....jestli se mi to tedy podaří:-)..
Ahoj. Tak první část štafety mám zdárně za sebou. Přebíral jsem od cykloše na Janohradě u Lednice. Potom jsme spolu absolvovali trasu: Břeclav, Pohansko, Lány, Soutok, potom zpět na Pohansko. Tam se cykloš rozloučil/po 42 km/ já pokračoval směr Boří les, podél železniční trati k Novému Dvoru, na tři Grácie, sv. Hubert, Rendezvous a poté do Valtic/ 64km + 26km na předávku/. Pohodová vyjížďka, už se těším na zítřek...a tady je pár fotek:http://dusanp.rajce.idnes.cz/stafeta_13.8.07/...
Tož nádherné fotky. Já byl úplně na stejných místech letos na jaře, hned jsem si na všechno vzpomněl, a na ten soutok jsem jel asi 20 km luhy a háji, nikde nikdo, prostě nádhera :)), jen jedna odchylka tam byla. Byl jsem bohužel v jiném sklípku :(
Dušane,moc pěkné,připoměl jsi mi předloňské puování. Zdravím z Krušných hor jižní Moravu - Kondor
super ... na Soutoku jsme se ani ne pred mesicem koupali, take po ceste na kolech, je to skvely pocit udelat par temp a emigrovat ;o)) .... zvlast kdyz to lze opakovat ;o))
...a za zády Ti k Tvému plaveckému výkonu netleská několik AK-47... ;-)))
ne, jen udivene pohledy rakouskych rybaru ;o))
:-) No tak koupat tam jsem se ještě nezkoušel, říkal jsem si, že by mě tam proud potom unesl do Rakouska, navic snad ani není moc těžké se tam zamotat do vercajku těch rakouských rybářů, nebo ne? :-)
Jo, ale jedna věc mi vždycky vrtala hlavou, snad vždycky, když jsem tam jel, jsem za celou cestu nikoho nepotkal, ale na tom soutoku bylo lidí dost...se to nějak ztrácí, či co.
zalezi na tom, kudy jedes .... mi prijeli od severo-zapadu pres oboru, a tam za celou cestu ani noha .. ale kdyz jsme dal pokracovali na severo-vychod na obed, tak lidi docela dost, a na soutoku jich bylo tedy rozhodne nejvic ;o))))
Jo? Já ať už jsem jel tama nebo tama, vždycky to vyšlo nastejno, ale náhodou se mi to líbilo - takový zvláštní klid tam byl. A pamatuju si, že když jsem tam jel poprvní, čekal jsem o hodně kratší vzdálenost k soutoku a myslel si, že jedu do pr**le :-) Navíc nikde žádný dobrý pocestný...jsem už začínal mět strach :o)
Jo, to sedí ... mi jeli v docela velké grupě, ale zvláště u těch krásných mohutných stromů (ani nevím, co to vlastně je, cipriše ?) jsem nechal zbytek odjet a jen se tak kochal, nebýt toho asfaltu tak to absolutně nemělo chybu .... a vzdálenosti tam rozhodně nejsou malé, i když člověk moc nekličkuje, není problém (zvlášť ve všední den nebo za horšího počasí) najet 50km aniž by člověk potkal živáčka, natož nějaké občerstvení .. takže to těchto končin rozhodně nevyrážet bez patřičné zásoby tekutin, a raději i nějakých cukrů :o)))) ... navíc nějak nechápu systém té obory, na jednu stranu je tam vedena cyklotrasa, na druhou stranu jsou tam zákazy, navíc brány obory se nějak záhadně (nepochopil jsem systém kdy a proč) zamykají, a pro cyklisty je vedle brány docela drsný žebřík i se značkou, aby kolo "přenesli" ... no prostě docela mazec, ale i přes to všechno, a především přes ten asfalt jsem připraven se povznést a znovu se tam vypravit
Myslím si,že ty zákazy a zamklé brány jsou tam ze zjištných důvodů.Vždyť je to jeden z posledních koutů naší republiky,kde je skoro panenská příroda.Taky se rád toulám po lesích na kole,ale soutok beru jako tabu a mám k tomuto místu velkou úctu.Chceš,aby to tam vypadalo,jako v Lednicko-valtickém areálu,kde se nedá pomalu ani o samotě vyčurat u stromu uprostřed lesa? :-)
to bych neřešil, viz. ta poznámka o asfaltu ... tam je všude regulérní asfaltová silnice, i.e. rozměry odpovídá silnici III. třídy, pro cyklisty je to de facto dálnice ... jen těch posledních 200m příjezdu na Soutok je pěšinka v lese ... ostatně celý ten "areál" je těmi asfaltkami protkaný, a v sezóně si tam mezi těmi cypriši (omluva za předchozí příspěvek, měl jsem tam tuším měkké "i") v klidu drandí kombajny a sklízí obilí ... takže to není o ochraně kvůli zatíženosti stezek, ten asfalt by snesl denní průjezd v řádu stovek tisíc cyklistů a nebylo by to znát ... ale chápu, že čím míň jich tam pojede, tím menší pravděpodobnost, že někdo z nich zamíří mimo stezku ..
No asfalt by to možná aj snesl, teda určitě, ale čím víc lidí, tím víc bordelu, hluku a vycházek tam, kde nikdo nemá co pohledávat...přece jenom mě překvapilo, že jsem tam prakticky nikde neviděl odhozené odpadky - to se mi často nestává, třeba taková Pálava je sice krásná, ale už je na ní vidět ta velká intenzita turistů - ušlapanost, odpadky atd. V Praze je to to samé - když člověk zabrousí do Divoké Šárky, připadá si tam jako na pěší zóně.
tak timhle netrpim, kamkoliv v okoli Prahy vyjedu (vyjma "spojovacich komunikaci), tak uz nepotkam skoro ani zivacka .. holt to vsichni mydli po cyklotrasach ci cyklostezkach, a skoro vsichni voli asfalt ... ja osobne to beru po stezkach KCT, a tam potkam max. par lidi za cely den, aneb vice zvirat nez bikeru, a vice bikeru nez pesaku .... a na tom Soutoku to bylo podobne, nevim cim to je, asi mam nejake stesti na klid ;o))
Ahoj, tak dneska jse dokončil svou misi s NaKolíkem. Takže z Valtic jsem to vzal na Rajsnu, do Úval, Sedlece, Hlohovce, podél rybníků do Lednice. Potom lesem na Bulhary, podél Dyje do Nových Mlýnů, k nádrži. Dále po silnici do Milovic a do Mikulova. Tam jsem ho zdárně předal Tutorce, chvíli jsme pokecali a jeli jsme domů. S NaKolíkem 44km, potom cesta domů 16km. Jo a zase pár fotek: http://dusanp.rajce.idnes.cz/stafeta_14.8.2007/...
hezké cyklovíly, telefonní číslo jsi asi nezískal, co ? :o))))
....máš to trochu z ruky, né:-)...
hele, denni dojezd na kole 100km, tzn. 2 dny, autem jsem tam za 3 hodky zodpovednym stylem jizdy .... jen zena by to asi nezkousla ;o) .. jsem to myslel spis pro tebe ;o)))
...255km po dálnici...tak si to kolo nejmíň o den prodluž, předpokládám, že po dálnici asi nepojedeš:-)....jo a díky za tvou starost o mě:-)...
no vida, sance na ten muj "rekord", aneb pokus najet poprve v zivote vic jak 150km za den na MTB (to vis, jsem padavka ;((() ... tak sup sem s tim tel. cislem ;o)))
Před půlhoďkou jsme s Nakolíkem dorazili domů. Přejeli jsme z Mikulova přes Palavu kolem Novomlýnských nádrží s menší odbočkou v Klentnici k Sirotčímu hrádku.Fotky jsou tady:http://tutorka.rajce.idnes.cz/100HP735/. Pokračujeme zase zítra cestou k Brnu.
Děláš čest našemu kraji chlape.Pěkný fotky a komentáře.Nejsou ty dvě holky už u tebe ve sklepě? :-)))))
Tu Rajsnu uvidím ještě na smrtelné posteli. :-))))
Cau Karle4,tak to jsem ja jedna z tech holek.Ted jsem se zaregistrovala.No ve sklepe jsme skoncily,ale jinde.Dusan nas nepozval,asi se nas bal. :-)
A ktera, ta vlevo nebo vpravo ? ;o)
neříkal jsi, že jseš zadanej :))
to je nejaka nemoc ? ze bych se nechal ockovat ;o))))
:-)...něco mi říká, že ta vpravo....ale to víš u víl si člověk není nikdy jistý....
jj, vily jsou rozhodne magicka stvoreni, zvlaste kdyz jezdi na kole ;o)))
Ahojky,tak já jsem ta druhá víla.
No safra ! Tak vitejte, slicne vily, a doufam ze se nekdy na kolech potkame ... u vas asi ne, tam zavitam na kolo jen tak jednou za rok ci dva, ale treba na srazu v zari v Hranicich na Morave ? ;o)
Čau holko.Tak tě tu mezi nás vítám.Je tu někdy i sranda :-))
Jestli jsi ta vpravo,tak tě od vidění znám.Nevěřím,že by se vás Dušan bál.Ale ten sklep se plánuje,takže to může zkusit podruhé :-)
Tak koukám, chlapci, že se v tom Jihomoravském kraji móoooooooooc pěkně s tou štafetou činíte :o)))
Tak dnes ráno se mnou vyrazil NaKolík do práce. cestou jsme se trošku porozhlédli po okolí, ale do pracovního procesu se nějak nechtěl zapojit. Odpoledne jsme měli s Riggerem sraz v Židlochovicích v Paviru (cyklisté tu jsou vítáni) a po krátkém posezení jsme vyrazili na Mohylu míru. Závěrečný výjezd nás nerozhodil, NaKolík jsme si zdárně předali a po posezení na zahrádce místní občerstvovny jsme se rozjeli každý na jinou stranu. Tak dnešek s kolíkem 72 km a dojezdem domů jsem to zaokrouhlila na rovnou stovku. Jo a pár fotek je tady:http://tutorka.rajce.idnes.cz/Stafeta_15.08.2007/
Ty jo, to je vlastně porpvé, co vidím Riggera v cyklistickým :o)))
Já bych to až tak cyklisticky neviděla - ¨v tričku a tříčtvrťákách by mohl vyrazit i bez kola. Ale přilbu má slušivou.
Já jsem skromná, mě stačí málo :o)))
Nakolík dnes opustil Jihomoravský kraj a byl úspěšně předán na Vysočinu. Včera večer jsem ho převzal od Franty na Brněnské (tedy Kníničské) přehradě, dnes po poledni jsem ho předal Peldymu v Dalešickém pivovaru. Celková délka etapy byla 73 km, z toho včera jsme se jen tak šmrncli v okolí přehrady, dnešní dopolední převoz do Dalešic si vzal 68 km. Na nějaké větší kochání a vyzobávání pamětihodností nebyl bohužel čas, a návrat byl ve znamení hustého deště :o(. Všem Jihomoravákům děkuji, účast v tomto týmu mi byla ctí.