Poradí mi někdo, jaké brzdové destičky bych si měl koupit ke svým kotoučkovkám AVID BB7? Jestli originál AVID nebo KOOL-STOP.
Díky.
Nebo třeba BBB, Alligator, Fastop, Goldfren - výrobců je spousta, stačí si jen vybrat. Musíš vědět, jestli chceš sintrované nebo organické. Pak se rozhodni podle ceny.
Díky. Vím, výrobců je spousta. Já se rozmýšlím spíš mezi originál a ten Kool-stop, někde jsem o tom četl. Ale o směsích různých destiček nevím vůbec nic, takže netuším, jestli chci organické nebo sintrované (což ani nevím co to je..). Poradíš mi? Jezdíme hlavně po silnicích a s báglama, takže je kolo těžký. Nevím, co by ještě bylo důležitý..
Jak píše Vašek, nech tam tedy originál (nebo experimentuj jak je libo). Sintrované destičky mají v sobě kousky kovu a tak vydrží déle, ale za tu cenu že občas pískají a brzdí o něco méně než organické (přestože výrobci samozřejmě tvrdí něco jiného). Osobně vozím organické.
Avid BB7 jsou mechaniky, ne? U nich se doporucuje nechat original desky. Vyzkouset ale muzes i jiny, podle majitelu ale jiny nez originaly AVID brzdily hur. Ale je to jako u hydraulik, nekdo doporuci tyhle a jiny neda dopustit zase na jiny, sam mam hydrauliky, takze jenom prodavam, co jsem nakoupil.