Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda kupujete cyklo doplňky v online obchodech a jaké máte zkušenosti třeba s reklamacemi. Zajímají mě konkrétně větrovky, dresy, přilby atd. Pokud mi doporučítě prodejce, budu vděčný.
james74
Nakupuji hodně přes internet mám s tím zatím dobré zkušenosti. Nikdy se mi nestalo, že by mi věci přišly poškozené či nefunkční. Dokonce bych vyzdvihl přednosti internetu v tom , že člověk má nekonečný výběr a velikánkou možnost srovnávat a tím i ušetřit a za stejnou věc plati třeba i poloviční cenu!!!!, než by platil v normálním místním obchodě...Ovšem jenom někde a vždy je třeba hledět na poštovné a balné, které dnes činí ne zrovna zanedbatelnou sumu a člověk co ušetří nákupem na internetu , tak to může pak vydat na poštovném....Lepší je kupovat více věcí a možná i pro více lidí, pokud to jde, kteří se o poštovné a balné rozdělí...
Na součástky - Doporučuji: internet. obchod Cyklo Švec Písek na doplňky (tašky, nosiše) - Bart Sport. S oběma mám jen ty nejlepší zkušenosti. Nedoporučuji: všechny internetové prodejce, kteří prodávají drahé značkové zboží za výhodné ceny. To bych radši kupoval osobně, protože značka samotná ještě není záruka kvality....
Myslím, že by neměl být žádný problém. Existuje sice pár obchodů, kde bývají občas problémy s dodávkami, ale ty se týkají spíše dlouhé doby dodání oproti inzerované lhůtě...
Jen bych měl připomínku... Pokud se rozhodujete kupovat zrovna oblečení a přilbu přes Inet, tak toto zrovna nedoporučuji bez předchozího vyzkoušení někde jinde v kamenném obchodě...!!! Tyto věci musí opravdu "sedět" a bez vyzkoušení byste se pak mohl divit... Samotné velikosti uvedené u prodejců nikdy nestačí. Také obrázky uvedené na webových stránkách nejsou vždy přesné...
Jinak se ale různé jiné doplňky a komponenty na Inetu koupit nebojte. Skoro vždy to vyjde o mnoho levněji než v krámě... Jedině se pak rozhodovat, jak už bylo řečeno výše, podle poštovného apod.
Já koupil v e-shopu VELOTRADE.cz cyklocomputer Sigma, když přestal fungovat
vysílač, tak jsem ho telefonicky reklamoval. Na dobré slovo jsem jim ho poslal a do čtyř dnů jsem měl zpátky nový.
Poštovné ti odpustí, když nakoupíš nejméně za 1500,-Kč. Bývá to zvykem i u jiných obchodů.
Taky mám s nakupováním přes Internet ty nejlepší zkušenosti.Tedy textil jsem nezkoušel,spíše náhradní díly - řetěz,pastorek,trojtác,nářadí apod.Je to pohodlné a výrazně levnější než v kamených obchodech,tam mi po složitém shénění často vyndají jediný díl z výlohy,popř.řeknou že objednají - to si můžu objednat sám.Mám dobré zkušenosti s Cyklosvec,Velotrade,Cykloshop
Zrovna nedávno tu někdo psal, že za nášlapy SH SPD M 520 dal přes zásilkovou službu necelých 8 stovek (+ asi poštovné?) a já v obchodě za totéž 1240,-...
Moc děkuji za tipy! Jo a někde jsem četl že zboží z netu se může bez udání důvodu asi do 5 dní nepoškozené vrátit, tak by neměl být problém třeba s dresem či jiným cyklohadříkem pokud by neseděl přímo na míru ho jednoduše vyměnit.
jinak další snad dobrý shop je tady www.bike-eshop.cz
z tohoto eshopu si objednával známý a zase tak moc spokojeně se netvářil...přišly mu věci v jiných barvách atd...