Chtěl bych se zeptat zda bílý povlak na plášti něco znamená. Jestli je to něčím schválně nastříkáno nebo jestli to spíš neznamená, že plášť někde dlouho ležel a brzo bude ztyřelý. Podotýkám, že ten bílej film jde ošoulat prstem.
mám dojem že myslíš zvenku, nedávno jsem koupil Speedmaxy a ty ho měly, nainstaloval jsem je a alpy přežily bez problémů a není to na nich nijak poznat. Myslím že to bude nejaký pozůstatek výrobního procesu, jako svinstvo které davají do formy aby z ní šel plášť lépe ven.
Vypadá to nevábně, ale když říkáš že to nemá vliv na funkci tak to ničemu neva. Díky hoši.
No nekdy je ten bilej prasek i na prezervativu a funkci to naopak prospeje :o)
No jenže tam se dá jet i bez, kdežto na kole moc né. ;-)
To jsou reprezentativy s pudrem proti opruzeninám. Ty ostatní mají na sobě napatlanej lubrikační gel tisíce příchutí. K čemu ale ty příchutě?; -)))
Podle mne je to kvůli tomu, že plášť někde dlouho ležel a nebyl patřičně ošetřený proti oxidaci. Jestli není popraskaný a zpuchřelý, mělo by to být v pohodě. Jinak mně moc zaujal výraz "ošoulat" ;-), z jakého kraje to pochází?
Ošoulat je z Jižní Moravy. ;-)
Zbytky silikonového oleje, kterým se před vulkanizací vystřikují formy. Prášek uvnitř duší má zabránit slepení, protože nezvulkanizovaný kaučuk je lepkavý a tvárný jako hodně tuhá plastelína. Na funkci to nemá vliv. (na funkci rostlináře už vůbec ne)