Mam problem se svoji cyklistickou helmou. Pri jizde v helme mi prilba zviri vzduch v okoli usi a diky domuto sumu spatne slysim. Je to jenom problem moji helmy, nebo je to uplne bezny jev? Podle me neexistuje helma, ktera by zajistila laminarni proudeni vzduchu kolem usi, ale vdycky zpusobi nejake turbulentni proudy, ktere zpusobuji sum. Se vzrustajici ryhlosti se to zhorsuje a pri rychlostech nad 60km/h muze vedle me klidne houkat sanitka a ja ji neuslysim. Kdyz jedu bez helmy, tak je to uplne v pohode. Je to problem pouze spatne vyresene aerodynamiky helmy, nebo je to bezny jev?
Dle mé zkušenosti tento hluk není ani tak od helmy samotné, jako hodně od pásků, které jdou vedle uší pod krk. Ale i přesto mi nárůst "větrného šumu" přijde s helmou naprosto minimální, i při rychlosti přes 60kmh slyším hluk od plášťů (zvlášť po asfaltu) podstatně víc, než ten šum. Takže ano, ve tvém případě bych sázel na nevhodnou stavbu helmy, nebo její nekompatibilitu s tvarem uší a hlavy :o)))
Nebo tak... Každopádně ale nějaké turbulence kolem uší pociťuji, třeba když jede někdo za/přede mnou více jak 3 metry, tak už mu hodněkrát nerozumím co říká. Takže to nebude mou drahou helmou, ale mýma odstátýma ušima ;-))) Ufff ;-)
někde jsem tu na tohle už viděl řešení. Větrolam na uši. Byly to dvě verze, takové látkové klapky které se přichytily na přední řemínek. jedna z nich dokonce s dírami na upevnění sluchátek tak aby to bylo bezpečné.
našel jsem to http://www.slipstreamz.com/
Tak to je genialni! Hlavne s tou vychytavkou na sluchatka - kdyz si narves do usi sluchatka a budes si poustet muziku, tak razem uslysis jedna radost.