Ahoj, chtel bych si koupit naslapny pedaly a ted resim jakou zvolit obuv? Turisticke a nebo MTB sportovni? Mate nekdo zkusenost jak dlouho ktere vydrzi. Ty turisticke se mi zdaji dost mekke, konkr.Specialezed Taho MTB. Jezdim silnice:teren tak 60:40 horsky kolo 100 - 300 km tydne podle pocasi :-). Budu rad za kazdou radu. diky Tomas
Ahoj, kdyz kazdou radu, tak tady je... ja jezdim turisticky Nike Kato asi rok, mam na nich najeto asi 8tkm a jsem hodne spokojenej .Zatim drzi perfektne a neni nikde videt, ze by se zacinaly rozpadat.
Je fakt, ze hodne lidi tvrdi ze turisticky tretry nebrat, ja bych ale volil stejne.
Pouzivam uz asi 10 let turisticke boty Shimano, maji najeto par desitek tisic a drzi dobre, zacinaji se rozpadat jen lehce. Pravda, jezdim s nimi vyhradne po silnicich, v zime a v desti vetsinou s navleky. Nemuzu si na ne stezovat. Ted uvazuji o koupi treter, kvuli lepsimu drzeni nohou, ale ty starsi stejne budu pouzivat dal.
Jestli jezdíš vysloveně sportovně, tedy nasedneš a jedeš, vpodstatě non stop, tak by se mi zdály vhodnější sportovní tretry - jsou tvrdší, vpodstatě skeletové (aspoň podle mého názoru). Také se na ně dají namontovat špunty, pro případ, že někde v terénu jseš nucen seskočit a zabrat vedle kola. Jestli ale jezdíš turisticky, tedy slezeš třeba někde u památky nebo na náměstí a chceš to projít, tak by se mi více zamlouvaly ty turistické - necvakaj po podkladu, "normální" podrážka. Měkčí než u turistických je, musí být ohebná pro případnou chůzi, ale jezdím v nich i 200 km za den a nějaký nadměrný tlak do chodidel při šlapání nepozoruji (to ale může být subjektivní pocit).
Pardon, nějak jsem se zakufroval s těma podrážkama - turistické mají podrážky samozřejmě ohebnější než sporťáky.