Ahoj všichni zkušení bikeři, prosím poraďte mi. Chci si koupit SPD pedály. Jen nevím, zda mám koupit univerzální, nebo nášlapy, ke ketrým se dají nástavce pro jízdu v běžné sportovní obuvi. Rozhoduji se mezi:1)Shimano PD-M324 (univerzální), 2) Shimano PD-M520 a PD-M540.
Je to přeci jen poměrně důležitá koupě, tak bych byla ráda, na váš názor.
Jezdím na kole moc ráda a myslím si, že i docela dost.
Díky.
M520
Když už chceš SPD i pro jízdu s normální obuví, tak si kup raději pedály, kde z jedné strany je SPD a z druhé normální šlapka. Já je používám a naprosto v poho.
Ty plastové nacvakávací nástavce hodně kloužou a praskají.
A jaké pedály konkrétně máš?
Ježíši marjá, jak to mám vědět?!? Zeptej se mého servisu :o)))
No ale vím, že mám Shimana eMkovou řadu. Já nějak nemám důvod si pamatovat přesné označení, promiň :o))) Od toho mám opravdu servis :o)))
Původně jsem měla levnější Authory, ale ty mi nějak začaly vrzat, tak mi to vyměnily.
Koukla bych se, co mám, ale v sobotu odlétám do Francie a kolo už mám zabalené v krabici, takže bohužel...
Ale teď jsem našla na netu - jsou to M324 a tady máš links :o)))
http://www.cykloexpert.cz/terenni-pedaly...
Moje draha (mnohem lepsi) polovicka mela take nejdrive tyto pedaly a byla spokojena, ale pomerne rychle si na SPD zvykla a po par mesicich uz pouzivala stejne jen tu SPD stranu a ta druha byla spise na obtiz, protoze se stavalo, ze se pokousela nakopnout botu do strany pedalu bez kufru a ono to neslo. Takze jsme poridili normalni oboustranne SPD a naprosta spokojenost. (Mozna ji k Vanocum koupim slehace, je uz velka holka, pssst :-)
Ale pro zacatek, na vyzkouseni, proc ne. Ostatne, ty pedaly mam jeste doma a az se zase nekdo bude bat oboustrannych SPD, tak je pouziju.
Já už s nima jezdím asi 8 let a využívám bohatě obě strany. Dyž já se o to své tělíčko tááááááááák bojím :o)))
Je fakt, že nacvakávání chce trošku cvik, ale po těch letech se zacvaknu bez problémů i o půlnoci :o)))
Jéééééžiš, děkuju moc za radu. Jsi skvělá......:-)
Pssssssssssst, někteří to neradi slyší :o)))