Můžu mít náhradní duše na kolo doma ve sklepě aníž bych se bál, že se mi s ní po pár měsících když jí nebudu potřebovat něco stane? Nepopraská ta guma třeba nebo tak něco?
je to guma. Po zhruba 2 letech ztrácí původní vlastnosti a je náchylnější k perforacím. Nicméně netuším k čemu Ti může být náhradní duše ve sklepě...
Nejde o to jestli ji schovám do sklepa nebo doma, jde o to jestli vydrží. Chtěl bych si nějakou vzít do foroty abych pak v případě výměny nemusel jezdit x km do civilizace pro druhou..
To se snad dá zalepit, ne?!?
Ikdyž je fakt, že jednou jsem zažila kluka, který dokázal udělat z duše cedník. Dodnes je záhadou o co. Přestalo ho to bavit, když lepil sedmou díru a šel raději domů pěšky :o)))
Někdy to zalepit opravdu nejde.. a když nemám možnost koupit někde v místě tak bych koupil dopředu. Ale zase nemíním koupit něco co bych za pár měsíců mohl vyhodit.
Probůh, po jakých kotárech to jezdíš?!?
Ale jinak se neboj, dušička pneumatička ti doma rozhodně pár měsíců vydrží :o)))
no jo, taky uz jsem cetl historku od typka, co pichnul snad 5x za odpoledne, porad lepil, uz z toho mel infarktove stavy a nakonec si k veceru vsimnul maleho trnu v plasti, co zvenci nebyl videt, ale dovnitr plaste mu koukala spicka a vzdycky pri nafouknuti tu dusi na novem miste propichla ;o))))
Kdyby nasazoval plast vzdy presne stejne vuci dusi, prisel by na to drive :-)
Nebo kdyby si po defektu zkontroloval plášť (vždy najdu kde v duši je defekt a na tom místě pečlivě plášť prohlédnu), tak by na to přišel hned.
U trnů se tohle stává skoro vždy, že zvneku se ulomí a dovnitř zůstane koukat.
MQT+Mlok ... jo, každý se učí vlastními chybami, já o tomhle neslyšet, tak me to možná taky nenapadne a trpěl bych :o)) ... naštěstí jsem ale zatím pořád panna :o)))
Já mám ve sklepě 4 nové duše už 2 roky. Onehdy jsem jednu dal na kolo místo píchlé a je to bez problémů. Takže u mně vydrží.
Můžu si je schovat u tebe. :-)
vidím, že si někteří z tebe dělají prdel. Ale nedej se. Některé defekty, např. utržený ventilek, nezalepíš. Se skladováním (např. na zimu) je to jednoduché,ale jak to budeš mít poskládané, tak za rok to můžeš vyhodit. Takže nafoukni to napůl a pověs ve sklepě. Otec do toho dával trochu mléka, prý proti řídnutí. A vydržela desítky let.
Vždyť ta duše stojí kolem 60 Kč. Není lepší si každý dva roky koupit novou. Duše, tedy ta na kolo je spotřební materiál.
Vim, ze to neni uplne presne k tematu, nicmene ja za skladovani duse povazuju brasnicku zavesenou pod sedlem kola. Slysel jsem, ze je dobry ji mit zabalenou v kusu hadriku aby se pohybem v brasnicce o ni neodirala - nebo neco v tom duchu. Je pravda ze nejaky hadrik na utreni spinavych rukou se stejne hodi a moc mista nezabira, ze ?
Lepim desne nerad a jako cerstvy MTBckar jsem se ptal, kolik nahradnich dusi mam v brasnicce mit. Bylo mi receno (zkusenym znalcem), ze staci vozit jednu novou + lepeni a at z toho zase nedelam zadnou vedu s dramatickou zapletkou v duchu \"opichany\" sipkovy ruzenky.
Nojo, jenze tento pocit mi vydrzel asi mesic (do vcerejska), kdy po jezdeni bez defektu jsem v pustine uprostred Krkonos slezl po narocnem sjezdu z kola a v tu chvili slysel, jak praskla predni duse. Dira u ventilku, s kolegou jsme se shodli, ze to musela byt vada duse a todle jaksi zalepit nepujde. Kdyz to dosycelo, tak jsem s udivem zjistil, ze o oktavu vejs syci i zadni kolo...pravda hezky pomalinku, ale nic naplat kolo pozvolna meklo. Takze stale premyslim, jestli neporidim vetsi brasnicku, do ktery nacpu aspon dve duse a mozna i nejakou tu KPZtku s pilulkama na uklidneni navic ;-)
No hlavně když jede víc lidí a nechce se na vyjížďce lepit, tak se duše půjčí. Vždy každý vozíme jednu a při více lidech jsem ještě nidky nezažil vyjížďku, kde by celkový počet defektů převýšil počet lidí. Takže lepit se nemusel nikdy (ale někdo třeba rovnou raději lepí, jak kdo).
Mi to tak přijde, jestlis ty kola neměl hodně podhuštěný a při brždění se ti pohly pláště a vzaly s sebou i duše - utrhly ventilky, kteří potvory se jaksi nechtěli sunout s nimi