Sám název trasy pro horská kola prozrazuje, že se celé bikové dobrodružství odehrává v nedalekých rakouských Alpách. V posledních letech se Alpentour stala nejdelší souvisle značenou mountainbikovou stezkou na světě. A není divu – tento gigant měří 1 730 kilometrů a lačné bikery nasytí i svým celkovým převýšením přes 46 000 metrů!
Vytahuji tohle téma, abych na ně upozornil. Je to dobrá upoutávka, dobrý článek. Tu trasu znám jen zčásti, ale každý, kdo chce začít s Alpami tady má dobrou příležitost si to vyzkoušet. Je to značené, dá se to jet úplně na lehko bez přepravy zavazadel. Určitě lepší než vyrazit na cyklostezku podél Innu, přes Brenner po silnici a pak vyprávět jak jsem byl v Alpách.
Komu se to zalíbí je kandidátem pravého bikerství - transalpu nebo-li alpencrossu. o)))
Pro ty kteří váhají a nedovedou si Alpy na MTB představit je dobré zkusit napřed malou ochutnávku. Není třeba ani dovolená, je to výkend!
http://www.cksaturn.cz/leto07/?do=mista&...
Jeste dneska rano jsem byl na jednom prima prodlouzenym vikendu v Dolomitech, ale na zavodech, pry nejtezsich v Dolomitech vubec. (Slogan poradatelu, jinak to byl soucasne i svetovy pohar). Tak mi dejte s takovymahle srandickama pokoj :o) -az do konce srpna, to tam jedeme turisticky.
Jinak 78. misto v kategorii.
Alpentour jsem jel 4 etapy a musím říct, že to fakt kultovka je! Výborný biking na "nekonečně" dlouhé trase. Některá místa ale nebyla vůbec značená a dost jsem bloudil. Zajímal by mě ten průvodce - na ty další bych se raději vydal s ním - pokud bude dobře udělaný...
diky za tip