Ahoj. Potřeboval bych poradit s takovým menším problémem. Při šlapání do kopce mě jemně sem tam lupne v kole. Pokoušel jsem se na to přijít a tak jsem alespoň přišel na to, že to jemné lupání se ozývá jen při šlapání na pravou nohu. Pokud šlapu jenom levou nohou, tak nic - to samý, i když nešlapu vůbec. Mohl by mě někdo poradit, co by to mohlo být? Nikde nic prasklé nevidím. Díky.
To bude něco ve středu kola pokud to dělá jenom při záběr, takže rozebrat a uvidíš nebo možná jestli ti nechytá talíř o rám při velkém záběru se to může trochu vykřivit. Takhle mi to šoustalo na starém kole, tak sem to tlakem nohy ohnul na druhou stranu a bylo po problému. :-)
teoreticky by to ještě mohl být pedál/nášlap
To může být u hlínového rámu téměř cokoliv - střed (namazat nebo vyměnit), klika (sundat a vyčistit), pedál (sundat a vyčistit + namazat), nášlap (záleží na systému a může to být cokoliv, mi teď kolo dlouho lupalo a zjistil jsem že se mi povolil malý torx šroubek držící ohrádku a lupalo mi to právě taky při záběru pravou nohou a přitom to bylo na levém pedálu) nebo to může dělat hlavové složení (rozebrat a důkladně vyčistit) představec X řidítka (rozebrat vyšistit namazat) nebo sedlovka a sedlo (rozebrat, vyčistit namazat šroub zámku sedlovky), někomu lupe, protože má špinavou patku nebo to může být drát v kole... možností je neskutečně mnoho:)
Hmmm, vypadá to, že jsme na to přišli. Je prasklý jeden drát - špice. Když jsem s ní lehce zahýbal, tak jemně lupala. No uvidíme, až to vyměním :)(
Leoši, mam cerstvou zkusenost s novym kolem: Byla to sedlovka v ramu. Padal mi tam drobny pisek a tak. Stačilo vyndat, očistit, znovu zasunout a je po zvucích! Jen jsem to nenamazal vaselinou, kterouzto jsem nemel a tak se to po asi 100 km v terénu objevilo stejně. Tolik moje rada, která můze pomoci i jiným ;)