Já ne...
Nějak jsem dospěla k názoru, že mi dost vadí občasné konflikty účastníků s motoristy, které se zpravidla řeší stylem "oko za oko, zub za zub". A v poslední době se na každé cyklojízdě něco takového vyskytne...
Nepřijde mi, že by to byl právě postup, který by prospíval cyklistice ve městě.
Zastávám názor, že by se tyto konflikty měli řešit ze strany cyklistů poněkud klidnějším způsobem. Jen tak lze ukázat, na čí straně je rozum... Dokud se budete na cyklojízdách chovat "agresivně" stejně jako motoristé, ničeho se nedocílí...
Takže si to užijte, já se omezím maximálně na velkou jarní či podzimní cyklojízdu...
Souhlas, taky nejedu. Ale i proto, že dnes jsem v Praze výjimečně Cadillacem, což by se jaksi do průvodu fakt nehodilo:-))) A navíc nestíhám, mám až do půl osmé pracovní program.
Jinak ještě k Tvému příspěvku, on ten rozum zákonitě občas chybí na obou stranách, strašně těžko se na hromadnější akci sejdou všichni mírumilovní, slušní, poctiví, předpisově vybavení a předpisově jezdící lidé. Když ti slušní vyklidí pole, kdo tam zůstane? Takže doufám, že se tam ještě spolu někdy setkáme...
Počkej, chceš říct, že ty vlastníš řidičský průkaz a jezdíš vozem?!? A to tě rodina nezatratila?!?
A neříkám, aby slušní vyklízeli pole - jde o to, aby se vůči vytočeným motoristům chovali rozuměji nebo jak to nazvat než řidiči aut vůči cyklistům. Pokud jsem byla svědkem incidentu, byly vždy během chvíle proti sobě dva rozdurdění kohouti. A to mi přišlo a přijde naprosto zbytečné...
To víš, těžko mi to prochází, takový buržoa, to se horkotěžko vydejchává, ale krev nejni voda:-))
Víš, ono jak se o tom diskutuje, tak já zaznamenal na cyklojízdě, že někteří se očividně snaží uklidňovat. Sebe i ostatní. Je to na dobré cestě, doufám. Zbytečné to je, ale to drtivá většina konfliktů.
:o)))
Smankote, ty jezdis Cadillacem? A to to sem napises jen tak? Co tomu proboha rekne medved? :-)
No klepala se mi strachy ruka, když jsem mačkal tlačítko "odeslat" :-)))
:-) To musi byt narocny konicek. Kolik takovy korab zere? Pokud se nebojis..... :-)
necelých 6. Při krátkých cestách po městě. Na dlouhý štreky se dostanu pod 5.
Tzn. máš nějaký novější model (2000+) s nejmenším možným obsahem (2.0i ?), dvoukotoučovou spojku s automatem na "economy" (obdoba DSG) a k tomu to máš na plyn ..... nebo z kopce chcípáš motor a do kopce se zapřahuješ za nejbližší Avii :o))))))
Přiznávám, je to v galonech, ale na 100 mil:-)), ale není to zase až tolik, krátký trasy po Praze 14l/100km, dlouhý štreky 9-10l/100km. Takže když se každá druhá jízda vynechá, má to průměrnou spotřebu jako malej fiátek:-)). Veterán to není, je to 95 ročník. Je k mání, kdyby někdo měl zájem...
Neboj, my jsme rádi, že víme, že je "pod svícnem tma" :o)))
Pojedu. Mimo jiné proto, abych přispěl ke klidnému průběhu akce.
klidnej a zklidnujici Medved :/
Profylakticky bych prohledal účastníky, zda nemají po kapsách pepřové spreje, elektroimobilizéry a jiné zbraně a všichni si ukážou, jak se jezdí vpravo a nedělají schválnosti a myšky.Zdar vašemu jednání, soudruzi!