Ahoj, chci se zeptat, jak často se setkaváte s tím, že řazení vzadu je "dokonalé", tj. řetěz se kompletně přemístí na sousední pastorek během 2--3 článků řetězu, tak jak to vynálezci náběhových plošek na pastorcích zamýšleli? A není to při řazení na menší pastorky vzácnější?
(Aby bylo jasné co myslím -- opakem "dokonalého" řazení je situace, kdy řetez po přemístění na sousední pastorek nejprve stojí válečkama na špičkách zubů, a teprve když je tam celý (tak po 180 stupních) tak s větším či menším prásknutím naráz zapadne válečky mezi zuby, jak má být.)
Paradoxně, mám tu jedno starý (r.v. 94), omlácený, neudržovaný kolo (řazení otočnou páčkou), a to řadí jako po másle, a pak o deset let novější exemplář, a při řazení na menší pastorek to pořád práská, ať dělam co dělam :-)
Moje iXTéčko řadí bleskově rychle, přesně a neslyšně.
Potvrzuji - Kominíkovo iXTéčko řadí bleskově rychle, přesně a neslyšně :-))). Až se toho člověk děsí :-))).
dolů (tam kde mi zrovna nestřílí řetěz) mi XTčko takhle řadí, nahoru je to horší tím, na čím větší pastorek to jde
Jedine (temer) dokonale razeni jsem mel moznost zkouset na jenikove kole. Ty nase retezovo-koleckove systemy se nechytaj.
Ale jinak si myslim, ze kvalitnim serizenim a duslednou udrzbou vsech casti radiciho mechanismu neni problem dosahnout toho co popisujes i na nejlevnejsich sadach.
Nemůže to taky být otázka štěstí? Levnější sady mají určitě větší tolerance, ale i u nich se občas asi stane, ze se výrobce strefí do správneho rozsahu rozměrů, při kterém to lze seřídit tak, aby to řadilo "dokonale". Čím dražší sada, tím užší tolerance a tím větší naděje na "dokonalé" řazení... ...?
máš změřený řetěz, není už vytahaný/ nemáš už ohoblovanou kazetu a nový řetěz?
Vícekolečko, řetěz i měnič jsou nové. Žádná změna proti předchozímu stavu se starými komponentami :-(
myslím, že dokonalé přehazovačkové řazení existuje jen s novýma pastorkama, řetězem a přehazovačkou. Jelikož se mi nechce každý měsíc tyto věci měnit (což vedlo k tomu, že mi to dlouhodobě neřadilo), pořídil jsem si převodovku, kde mě tyto problémy netrápí. Převod se změní přesně v okamžiku otočení rukojeti, ani nemusím čekat, až se otočí kolo o půl otáčky.