Dobrý den. Sháním firmu, kde by mi pomohli s výrobou karbonového rámu podle mnou dodané výkresové dokumentace. Rám nebude z nějakých jednoduchých trubek s kruhovým průřezem a navíc budou trubky ohnuté. Mám zatím jenom přibližnou představu jak by rám měl vypadat. Pouze chci probrat technologické možnosti a podle nich upravit návrh. S vyšší cenou rámu počítám. Takže pokud máte tip (a nejlíp i osobní zkušenost) na někoho, kdo by mi mohl pomoct (nemusí to být firma vyrábějící kola), tak mi prosím napište. Předem díky.
Zkus firmu Pellś. www.pells.cz
Protože tady asi nebude moc těch, kteří by si nechali stavět naprosto atypický karbonový rám na zakázku, navrhl bych ti obrátit se s tímto dotazem přímo na výrobce karbonových rámů. Kromě běžných jako je Pell´s, ... se zkus domluvit třeba tady
http://www.krutor.cz/bikes/hrotor/cz.htm
Píší sice, že seriovou výrobu pro nikoho nechystají, ale možná se tím spíš domluvíš na exkluzivním prototypu - vše se dá koupit, je to jen otázka peněz. Možná by ti poradila i Evan...
Uprimne... kdyz jsem sem psal dotaz, tak jsem necekal odkaz na firmu, kterou bych nenasel v google. Ale firma Krutor me nadchla. Strasne moc dekuju. To je uplne presne to co jsem hledal... banda nadsencu kteri maji radi karbon. Diky za tip. :-)))))
Nemam v umyslu te nijak od niceho odrazovat, ale pocitej s tim, ze te to bude stat opravdu hodne a vysledkem bude esteticky mozna povedena zalezitost, funkcne a hmotnostne to bude spis prusvih.
Nebude mozna az takovy problem vyrobit neco atypickyho, ale kvuli prakticky nulovym zkusenostem a vyvoji bude muset byt ten ram kvuli bezpecnosti a tuhosti predimenzovany, coz ti prinese ve vysledku normalni tvrdy ram s dost nadprumernou hmotnosti.
Prave kvuli cene vyvoje se formy treba na monocoque karbonovy ramy delaji pro urcity konkretni zavodniky, takze pak treba lidi jezdi vlastne napr. na ramu TREK udelanyho na miru pro L.Armstronga.
Pokud ti jde ale o jiny veci nez o hmotnost, treba jako delaji prave ti nadsenci pod znackou Krutor ramy vlastne na DH, tak proc ne, potom ty moje kecy povazuj jenom za doplneni :o)
Od niceho jsi me neodradil. S tim, ze to bude predimenzovane a tezke pocitam. Nechci ram, aby byl co nejdokonalejsi po technicke strance, ale jde mi hlavne o design a o "exkluzivitu" karbonu. Proste chci neco, co nikdo nema. Proc si to nepriznat? :)
Nink a EvaN se domluvili s nějakou slovenskou firmou a dělali si karbonový rámy u nich. Zeptej se jich. EvaN je tady registrovaná a kdyžtak jsou na oba kontakty na http://pokryti.wz.cz/
Je to firma Complet,delaji laminatove díly letadel a před par rokama delali i nejake ramy kol,jmenovaly se Carbix.