Hledáme servis kol, kde nám kola \"opravdu\" opraví a seřídí. Dejte nám prosím tip. BRNO
touto dobou žádný slušný servis kola nepřijímá, protože je bookovaný na měsíc dopředu.
Příště zkuste napsat to že jste z Brna do nadpisu, ať sem nelezou mimobrněnští
V Brně začal fungovat servis na zavolání. www.servis-kol.cz Borec přijede,domluvíte se co a jak,v dílně si to opraví a přiveze zpět.Zvládnul to vždycky de druhyho dne.Jo a stálo to uplně stejně jako jinde.V pohodě.
K dotazu se připojuji. S kým máte nejlepší zkušenosti a doporučili ho?
No to se nahledáš.Ještě se mně nestalo, že by mně nějaký servis pořádně seřídil přesmykač. Měl jsem na kole nový řetěz a kazetu.Do servisu jsem šel s opravou brzd. Sotva se servisní technik podíval na kolo už chtěl řetěz vyměňovat za nový a bez měření.
hehe, to me fakt pobavilo a vystihuje to celou filozofii vetsiny opraven :) Dobri lidi (pry i opravna) jsou v Kurimi za Brnem.. rekl bych, ze se vyplati ta cesta.. nenabizi hned dily XTR a nemaji "brnenskou" prirazku.. za zeleznicnim mostem po prave strane (z brna) na ulici Legionarska..
Myslíš tohle? http://www.bicy.cz/prodejce.php?prodejce...
jojo :)
Nechci bagatelizovat nějaké problémy, nebo dělat chytrýho, ale třeba zrovna u toho přesmykače - pokud není na výměnu, tak nejlepší seřízení je podle potřeby o půlotáčku doleva nebo doprava za provozu. Na to snad není potřeba servis. Navíc v laboratorních podmínkách to sešteluje jen tak "na střed". A když se něco po.. někde v lese, co pak s tím ? Seřízení kola není zas tak náročný, aby se ho opravdu každý nenaučil. Jiná věc jsou zásadní opravy a výměny dílů se speciálním nářadím.
poradím jedinou věc, sedni na kolo/ auto a zevez to mimo Brno, třeba do Blanska.
Pánové tak to jste mě docela vyděsili, neříkejte, že v Brně neexistuje dobrý servis na kola? :-o
Obecně se servisama je problém, že pokud něco seřizují, tak to mají na stojánku. Něco jiného je to pak projet, třeba do terénu - tím myslím hlavně přesmykač, přehazovačku a brzdy. Už jsem takhle po servismanech seřizoval pár kol se Sh. Alivio, které vyjely ze záručního servisu. Pokud je kolo už v rozkladu - vymlácené čepy - vůle na přesmykači/přehazovačce, vytahaný řetěz, unavené pružiny v brzdách, tak to lze většinou seřídit jen "co nejlépe to jde", ale ne ideálně.
S rozdilem stojan vs. teren nelze jinak nez souhlasit :) Alespon tedy u starsich kol.. nejlepsi je to udelat doma, protoze v servisu by nejradej serizovali jen nejposlednejsi rady shimano :) (nebot nemaji poruchy -> zadna prace, kdo takovou vybavu ma, ma i penize aby zaplatil lemplackyho servisaka :) Timto se omlouvam tem poctivym, kterych si nadevse vazim.. Stary kola seridit uplne nejdou a servisakum se ani moc nedivim.. u takovych "sunek" je pak lepsi se to naucit jaks taks sam, aby se to dalo kdykoliv opravit, neb to bude potreba vic nez casto :)
Ja davam kola do Tandembiku v Lisni.
Nejlepsi zkusenost mam s firmou Lasl v Bystrci na ulici Vetrna.
Koukni se ráno do zrcadla a uvidíš nejlepšího servisáka, kterýho můžeš kdy mít.
Jo to je nejlepsi, tak to taky delam a kazdy rano :)
Jedinej problem je, kdyz na to nekdo nema cas, nebo ma uplne levy ruce ...
Ja muzu z nostalgie poradit Velo Hanak na Krenove. Pamatuji si Hanka jeste kdyz zacinal v garzi ve St. Liskovci...
Loni jsem si stavel kolo a vyplet rafku jsem nechal udelat tam. Chel jsem rafky Remerx a musel jsem si je koupit jinde, ale ostatni meli. Taky tam maji nektery komponenty hodne levny.
A co například xcr Svorada (www.xcr.cz), to si myslím, že už kvalita bude dobrá!
U nich jsem si v zime, kdyz jsem byl v CR, nechaval "zrepasovat" cely kolo, vcetne tlumice a vidlice (jsou autorizovanym servisem Rock Shox). Nejsou nejlevnejsi a netusim, jak dlouho jim ted v sezone zabere casu nejaka oprava, ale s jejich praci jsem byl spokojenej.