Zdarec, mam blbej problem, na nejmensim tacu (myslim ty 3 ozubeny kolecka u klik s pedalama) se mi "neodlepuje" retez aby pokracoval dozadu k prehazovacce, ale namotava se zpet nahoru (kde dojde ke kolizi s tim retezem, ktery ma na ony zuby narok.. (ale ty jsou jiz obsazeny tim neodlepenym retezem).. Asi chapete ze to je blbej problem, zvlast kdyz chcete jet do kopce :) Diky za rady.. PS: prosim o co nejsetrnejsi reseni :) (nikoliv vymen retez, kliky, cely kolo a tak :) zajima mne hlavne duvod, proc se tak deje)
Podivej se na zuby na tácy, jestli už nejsou rpsotě moc ojetý a pokus se ti nechce kupovat nový kliky, případně tác, kterej, pkud sem dobře slyšel, nemám přehled, stojí skoro stejně, tak to ručně trochu opiluj
Je to prave starsi kolo a ty tacy je "jeden kus i s klikama" - proste svareny dohromady :) Klidne to opiluju, ale nevim presne co a jak (jestli ty zuby, nebo co :)
Kdy naposledy jsi čistil řetěz? Tohle se mi stává v zimě na delších švizích, když mám řetěz pořádně zasraný. A taky tehdy když v zimě jezdím "jen" po silnici, ale nestihnu vyčistit řetěz....
Jeee, diky, vyzkousim :) Kdyby tu byl smajlik *cervenej oblicej*, urcite bych jej pouzil :)
tak bylo to tím? Mě se tohle z naprosto stejnýho důvodu taky občas stalo.
no, urcite neuskodi to umyt :) ja to umyl a jeste jsem opiloval dva podezrely zoubky, trochu testnul a vypada to v pohode.. jsem rad, ze v tom nejsem sam.. je to kolo pritelkyne a kdyz se ji to pri jizde do kopce z poslednich sil stane .. inu, slovnik ma vskutku rozmanity :-D
z 95% je převodník kaput, ale dělá to spíš až po výměně řetězu za novej. Někde na B-F je i malůvka, co je potřeba na zubu opravit (pilníčkem)
Dik nastokrat, ta maluvka pomohla :)