Na mém nově pořízeném přesmykači (o něco starším 2-3 roky, nevím přesně) Shimano LX dolní kyv mám u šroubů označení L blíže k rámu a H dále od rámu.
Při seřizování se zdá, že mám nějaký zcela jiný model, než většina, protože v návodech od SH se uvádí, že šroub blíž u rámu ovládá velký talíř, šroub dále od rámu ovládá malý talíř, u mně je to, domnívám se, naopak.
Chtěl bych vědět, jestli má někdo podobný případ a pak se ujistit, co to označení znamená.
Je H (High) velký talíř anebo naopak vysoký převod, tedy malý talíř a u L (Low) opačně - ale co je vlastně správně?
U Down Swingu se spodní doraz nastavuje šroubkem blíže k rámu. U Top Swingu je to naopak.
Nehasi, díky - avšak :
http://www.bruegelmann-shop.de/shimano/SI_GE...
Shimano uvádí stejný způsob seřízení jak u vrchního kyvu FD-M580 A tak u spodního kyvu FD-M581 A a to ve všech dosažitelných návodech.
To mi právě nejde do hlavy, že by Shimano mělo dva druhy seřízení a ukazují jen jedno? Nechce se mi to při jejich puntičkářském stylu , což je positvní, věřit.
Tak u M581 se horní (velký převodník) doraz nastavuje šroubkem dál od rámu (popsaný je jako "H").
Díky Petře, že sis dal tolik práce.
Potvrdil jsi mou doměnku a tvé předešlé tvrzení, že se tedy velký kotouč seřizuje vnějším šroubem H, což se vztahuje zřejmě na označení Velý kotouč, tedy naopak, než v návodech.
Nechápu to sice, jak to může Shimano nerozlišovat ale asi je to prostě tak. Jen se divím, jak to méně znalí podle toho návodu vůbec seřídí, když to mají u dolního kyvu zcela naopak....
Návod se čte až když vše selže. Méně znalí to neseřizují, ale vozí do servisu :-) Nebo seřizují a pak vozí do servisu :-D
Tak tak, pravdu díš...:-)
Tak se tam proste sehni a podivej se co se kterym serizuje, ne? Ja si to taky nepamatuju tak na to vzdycky mrknu a je to.
Díky za názor, ale asi jsi pozorně nečetl můj dotaz
PS. Rovněž je to již vyřešeno, viz výše.