Včera mi Petrp předal Nakolík v jedné nejmenované liberecké hospodě. Předávací proces proběhl zhruba při devedesátiminutovém, čím dál přátelštějším a srdečnějším rozhovoru, spojeném s konzumací dobře vyleželého a vychlazeného piva.;-)
NaKolík dorazil do Liberce cestou z hraničního přechodu Hartau/Hrádek n. Nisou. Cesta vedla podél Nisy a těsně před Libercem nás zastihl okraj lijáku s krupobitím. Naštěstí to netrvalo dlouho a po krátkém zakufrování na okraji Liberce jsme mohli předat štafetu libereckému kraji.
Dnes odpoledne předáno Ligimu. Předčasně, v Hodkovicích Na křižovatce. Nemoh jsem na Sychrov dojet, už Záskalí bylo pro mě kolapsový. Že mi to nejede jsem věděl, ale že až takhle, to jsem netušil. Skoro to bylo na 155.:-(
Převzal jsem Nakolík od lehce indisponovaného abernathyho v Hodkovicích nad Mohelkou, další cesta vedla krásným údolím říčky Mohelky, kde po 20 km u obce Buřínsko Nakolík opustil Liberecký kraj.
Pak zamířil k řece Jizeře a přes Mnichovo Hradiště a Bakov nad Jizerou dojel do města automobilů Mladé Boleslavi, kde několik nocí přespí, aby se čerstvý mohl vydat do kraje Královéhradeckého.
Celková délka etapy - 52 km
Ještě pár foteček (s těma zříceninama jsem se už potkal za šera)
http://ligi.rajce.idnes.cz/nakolik/