Prosím o zhodnocení uvedeného kola. Značku Amulet moc prodejen neprodává, ale v Mladé frontě jsem četl, že toto kolo bylo letos jedno z nejprodávanějších vůbec.Má i odpruženou sedlovku a stavitelný představec, snad mně to pomůže na bolavé záda.
http://www.amulet.cz/cz/detail.asp?PiD=29046119
Osazení toho kola vypadá velice dobře. Před koupí však hledej na netu lepší cenu. Jinde ho mají cca za 11600 Kč.
Ceny jsem našel také lepší, ale ne v našem městě. Jet pro něho jinam se nevyplatí a poslat si ho přes e-shop nechci. Myslím, že by mohly nastat komplikace v případě reklamace nebo záručního servisu.
No ono osazeni kol je posledni dobou vice mene to same vsude. Zaciname Shimano Alivio na 10k pres 12-14k kde se objevuji soucastky Deore a nekde kolem 16-17k se tam uz objevuji napr. menice LX. Vidlice SunTour nebo RST - v kategorii 16k uz vetsinou olej/pruzina do te doby jen pruzinove. Brzdy vetsinou nejake Tektry. Sedlovka, predstavec atd se uz lisi znacka od znacky. Ramy jsou vsude dneska z 6061, u drazsiho kola jsou obcas zeslabovane. Takze jde o to jak je to svarene a to uz tu nekdo psal ze se to stejne dela na jedne lince Cina/Taiwan.
Zásada č. 1. Kupovat pouze známé, celosvětové značky s dobrým jménem a i kdyby to stálo o pár stovek více...proto se poohlídni, amulet je nic neříkající no-name
Nekdy to bohuzel nebyva par stovek, ale par tisic. V dobe, kdy navic drtiva vetsina modelu kol ma stejny ram ze stejne vyrobni linky v Taiwanu, obcas nema cenu platit za v podstate stejnou vec o polovinu vic.
Ale je to pripad od pripadu, pokud tomu clovek nerozumi a nema navic moznost to kolo videt, je sazka na jistotu renomovane firmy dobrym resenim.
Kdyby ta celosvětově známá značka nebyla napsána na rámu, tak bys nic při projetí kola nepoznal.
Schválně by mně zajímalo co bys Davsonovi doporučil. Jaké kolo z těch světoznámých značek (s podobnými komponenty a za podobnou cenu).l
..nesouhlas, nejakou dobu (prevysujici 10 let jiste) tu pusobi. v dobe kdyz jsem je poznal ja to byla dobra kola za skvelou cenu, na coz pak udajne pozdeji doplatili a na cas se stahli z trhu
S no-name jako označení u Amuletu bych nesouhlasil. Je fakt, že u nás to zrovna rozšířená kola nejsou, ale rozhodně na ně nemohu říci nic špatného. Mám už 8 let Amuleta Sherpu a jsem s ním stále velmi spokojený. Jediný problém, který nastal, že jsem z něj trošku vyrostl a potřeboval bych větší a vzhledem k jeho stáří už holt není co býval. Má najeto ke 30000 km (holt jsem nejezdil stále, jinak by to bylo víc) a za tu dobu jsem s ním neměl vážnější problémy. Teď uvažuju o Amulet Route 55.
docela by mě zajímaly zkušenosti, které jsi s ním udělal. Za přibližně stejnou dobu mám na něm však méně najeto než ty. Možná by moh mít lehčí rám (ještě ocelový) a tuatam snad nějaké odpružení. Hlavně jezdil po silnicích, nebo lehčí terén, vyloženě těžký ani ne. Spíš se zátěží, a s brašnami, jako cestovni kolo. takže Amulet by měl asi přednost opět při výběru, ale ty moderní rámy, co teď dělej, nedá se v tom vybrat. ještě ke všemu profilovaný nebo jak se to jmenuje. spousta věcí je něm ještě původních. trochu problém je zadní brzda- je tam malý zdvih lanka, takže je nutné si trochu hrát se špalkama. převody (přední trojtác) byl taky nějaký nestandartní a ne moc rozšířený, ale vždycky jsem ho nějak sehnal. je to dobré kolo, protože jsem s nim hodně hezkého projel a zažil...
I když jsem zapřísáhlý odpůrce Crossů, to co tady někteří píšou zavání demagogií a donutilo mně reagovat. Amulet je dobrá volba! Víťa Dostál na sériovém Crossovém kole střední třídy značky Amulet projel celou Ameriku z nejsevernějšího výběžku až na nejjižnější. A to nejel jako výletník ale průměrně 120 km denně s 30 kg na nosičích. A kolo obstálo na jedničku!
http://www.panamericana.cz/Index.html