Už nevím co mám dělat.Asi neumím na foukout kolo.Koupil jsem duši a za nějaký čas jsem to dofoukl.Ujel jsem asi 10 km a kolo jsem měl měkký.Zjistil jsem že není pichlý ale uchází z ventilku tak jsem to znovu nafoukl a ponějakým km zase bylo měkký.Dělá mi to každá duše kterou jsem koupil to je asi třetí.Tak nevím jestli nekupuji zmetky.Kupuji u odborníka.Ventilek je jak u vozíku.Přemýšlel jsem jestli nemám koupit s normálním ventilkem.
1. Co ti na to řekl ten odborník u kterého nakupuješ?
2. Měl by si být sdílnější, jaký druh ventilku máš na těch duších (nevím jaký je ventilek "jak u vozíku").
Ventilky jsou v podstatě tři druhy Auto-moto ventilek (AV). Galuskový ventilek (FV) a cykloventilek s převlečnou gumičkou.
Mám auto ventilek.Není to tím že to moc nafouknu?Jezdím asi moc na tvrdo.Nevím kolik mám atmosfér ale když na to sáhnu tak je to dost tvrdý.Zadní kolo je v pohodě jen přední kolo se vyfukuje.
Vysokej tlak nevadí, ledaže by ty duše byly "řídký" anebo na úzký pláště. Ale nic nepíšeš, tak se těžko něčeho dobrat.
Mám kolo Author Clasik pláště Kenda spíš do terénu.Nemůže to být jak to nafukuji když na ventilek nasazuji šlaušek?Jestli se ten ventilek nějak nepohne a pak netěsní.
Naslinil jsi ventilek? Potopil jsi nafouklou duši do kýble? Prohlíd jsi vnitřek pláště? Tohle je třeba napsat, ne jaký máš kolo.;-)))
Zkoušel jsem vše přeci nejsem blb.Akorát z toho ventilku.A jen na předním kole.Zadní zatím drží.Zkoušel jsem i mlíko.Jezdím na kole už dost roků.
Já znám zase lidi, kteří maj 30 let řidičák a netušej, že motor má svíčky. Podle toho, jak z tebe ty informace lezly, jsem tě pasoval na diletanta. Sorry.;-)
Tak vyšroubuj kuželku, prohlídni ji, případně očisti nebo vyměň. Pokud závada potrvá, vrať všechny duše obchodníkovi.
Také promiň.Asi se neumím vyjadřovat správně.
V prvni rade zkontroluj plast, jestli v nem nemas zapichlej napr. nejakej trn. Docela to na tenhle pomalej zpusob unikani vzduchu sedi.
Vzdycky, kdyz se opravuje defekt, je potreba zjistit, kde a proc asi k nemu doslo, jinak muzes takhle dofukovat a menit duse do nekonecna :o(
Pravděpodobně máš autoventilek. Jestli je netěsný, zjistíš snadno slinou, nanesenou na jeho konec. Pak bys musel vyměnit jeho kuželku (koupíš je u každý pumpy, nebo ti ji zadarmo dají v každým pneuservisu). Ale spíš bych to viděl na reklamaci, když jsi je koupil u jednoho prodejce.
skús naliať deci plnotučného mlieka do duše, nafúkaj a jazdi
Bude mít z kola "maslostroj". 8-))) Bude jezdit "jak po másle".
Jak by řekl Ctirad "Tak to jo"..
Mliko se davalo i do galusek. V pripade malinkyho defektu dokaze vevnitr tu dirku zalepit.
Teď nevím jestli mě lakujete nebo to myslíte vážně. :-/
jasne že vážne, len toho mlieka menej tak ani nie pol štamprdle
Hmmm, deci do tenký duše :-))) Když ti tam těch deset deka humusu přilne k jedný straně, tak při váze kola z toho budeš mít zajímavou atrakci. Mlíko možná tak kdysi do pláště Moskviče, tam to bylo jedno. Dneska jsou kdyžtak jiný přípravky.
Jisteze ne deci, to je snad jasny. Mas recht, ze jsou dneska jiny pripravky, taky mam NoTubes a ne plnotucny :o)
Ja jsem jenom jednoduse odpovidal na jednoduchou otazku proc zrovna mliko. Nevim, jestli jsi to vedel taky, nekdo treba jeste ne.
A pak to tam zapomenes a az pichnes, nebo ji budes muset treba vypustit... to bude smraaadek:-)
Jo, kdyz bouchla, tak to smrdelo hrozne :o)
A mohl sis ji namazat na chleba:-)))
Jestli mas autoventilky, tak je mozna po nafouknuti potreba pootocit tim vnitrkem ve ventilku - jakoby ho zasroubovat dovnitr (trapily jsme se s dcerou s kolem Author podobnym zpusobem), co trochu couha. Kdyz ho totiz trochu vysroubujes, zacne uchazet vzduch.
Podla mna by sa to malo upravit tym zasrobovanim vnutrajsku AV.
Ještě mě napadá jedna věc. Kdysi jsem měl podobný problém na autě a bylo to vadným typem kuželek. Ty totiž i při zašroubování nadoraz malinkej kousek čouhaly nad okraj ventilku a když se na ně našroubovala krycí čepička, tak začaly malinko utíkat. Docela sem si lámal hlavu, než sem na to přišel :)