Zdarec. Při jízdě mi vzniká nepříjemné skřípání mezi SPDéčkem a tretrou, možná kufrem. Nevíte jestli se to dá odstarnit?? Popřípadě čím to vzniká?? Díky.
Nemáš náhodou povolené uložení v tretrách kam se šroubujou kufry?To uložení je podélně nastavitelné a utahuje se to dvěma imbusama.Já to na mých botech mám.Jinak to může být i nečistotami v SPD-čkách.
Dotažená je to na fest. A SPDéčka jsou čisté. Bude to něčím jiným. Možná třením kufru o zámek SPD...
Mě taky skřípou kufry či co, tak to každejch 150 až 200 km máznu i s řetězem a je to v poho.
To skřípání je dvojího druhu,aspoň u mě.Jednak skřípou kufry,takže to chce občas máznout a za mokra mi u jedněch bot vrže podrážka v místě dotyku s pedálem.To mi ale nevadí,v dešti moc nejezdím...
Mažeš kufry nebo zámek SPD?? Popřípadě čím?? Vazelína nebo stačí olej?
Nekdy staci projet kaluzi, aby to prestalo vrzat. U starych treter Shimano mi to taky vrzalo, vetsinou jde o treni podrazky o telo pedalu.
Mechanismus SPD je tak jako tak obcas potreba prosplichnout treba nejakym olejem ve spreji, vycisti se tim i namaze (+ utrit hadrem, aby se na to nechytal bo..el). Tim zustane trochu namazanej pedal, pokud to vrze dal, namaz i kufr pod tretrou, cimkoli mastnym. Ono to stejne - v zavislosti na podminkach jezdeni- moc dlouho mastny nevydrzi.
Navic jsou tretry s pedalama, co vrzou, jiny min a nektery kombinace skoro vubec.
Stříkni semtam kufr a podrážku olejem s teflonem, nech do rána zaschnout a otři. Na čas je pokoj. To otření je důležité. S neotřenými botami a kolem v rukám jsem absolvoval let po schodech v paneláku !