Ahoj lidi.Máte někdo zkušenosti s touto firmou,která prodává spodní prádlo a různé oblečení pro cyklisty?Dostal jsem tip od kamaráda,ale chci se vás poptat na poměr cena/kvalita.Nebo jestli někdo z vás se do toho obléká?Díky za rady a zkušenosti.
http://www.progress-cz.cz/index.php
Mám nakoupeno několik trik a roláků ze série Comfort. Dále rolák a spodky Comfort No-Wind. Je to velkých mrazů a funguje to na jedničku. Jinak používám ten nejlevnější, základní polypropylén Basic. Ten není pro padavky, někomu připadá málo "pohodlný". Jenže co se týče odvodu potu nemá v téhle cenové hladině konkurenci.
Jak myslíš málo "pohodlný" ?Já v zimě nejezdím,jsem padavka :-),takže ten Comfort je asi mimo mě:-)).Jde mi jen o trika pod dres v letním teplém počasí a o prádlo na Jaro a Podzim.
Myslel jsem ten Basic. Polypropylén lidi s přecitlivělou pokožkou škrábe. To se týká spíš žen. U chlapa by to neměl být problém. Dá se to vyzkoušet i levněji. Skoro všechny prodejny pracovních oděvů už prodávají trička z polypropylénu. Ceny jsou poloviční oproti profláknutým značkám. Materiál naprosto identický.
Jak si říkal o těch pracovních oděvech tak jsem si vzpoměl,že si kupuji do práce spodní trička právě ve specializovaných prodejnách pracovních oděvů a kouknul na ně.Jedno je čistě s polypropylénu a další mám s kombinací Polypropylen/Modal.Nevíš co ten Modal je za látku,nebo materíál?Na omak je hodně příjemný a jemný.Polypropylen má jen na ramenách.Ale nezdá se mi,že by to bylo levnější než prádlo Basic od Progressu.
Kdyz se podivas na vsechno funkcni obleceni vcetne dresu, tak je vsechno z polyesteru nebo polypropylenu. Material sam jeste nevypovida skoro o nicem, zalezi na tom, jaky tvar/delku/hustotu/vrstveni vlaken atd.atd. ten ktery vyrobce pouziva. Muzes mit jeden a ten samej material, ale od jednoho vyrobce bude skrabat a odvod potu bude spis nic nez moc, ten stejny material v jine uprave bude prijemny na noseni a funkcni.
Aha,takže triko od Moiry může byt funkčně jiné než třeba od Progressu,i když budou ze stejnýho materiálu?To mi nezbývá nic jinýho,než zkoušet co mi víc sedne :-( Ještě,že jsem člověk přizpůsobivý :-)
Presne tak. Mam treba spodni triko z Moiry- 100% polypropylen, a jak to tu uz zaznelo vickrat- jeden svih a triko da se rict smrdi. I kdyz je funkcne OK. Ten stejny material, ale od vyrobce Jitex a rozdil jak blazen, po 6-hodinovym treninku nevoni, ale vubec nepachne, funkcne taky OK.
Jo od Jitexu mám trička do práce a dělám někdy dost fyzicky náročně.Je pravda,že je mám někdy i víc dní na sobě a nepáchnou.A upocené tělo taky není.S Moirou zkušenosti nemám,ale slyšel jsem právě o tom,že po zátěži docela dost smrdí.
Používám první vrstvu výhradně progress a to konkrétně MICRO LIGHT. Je to hrozně příjemný materiál a přitom v odvodu potu zcela srovnatelný s méně příjemnými materiály. Když jsou vedra, tak to vozím jako vrstvu jedinou a je to mnohem lepší než samotný dres.
Když už jsem na to narazil :
http://www.tandem-bike.cz/oddeleni/120-vyprodej...