Ahoj, nasadil jsem na 4 hran, nově koupený kliky Truvativ Isoflow a zjistil jsem že levá klika je horizontálně o 7mm dál od roviny rámu než klika pravá. Utáhl jsem to myslím dobře. Je to normální? Díky za radu!
Možná nemáš správnou délku osy strředu. Dělají se v různých délkách - 110,5 mm, 113 mm, 118 mm, ... Pak je jedna klika opravdu dál od rámu.
Mám 110,5 mm, pozice převodníků vůči rámu se mi zdá OK. Ale pokud by délka nebyla správná a dal bych tam treba 113 mm, tak se jen zvetsi roztec klik, ale ta nesymetrie zůstane, ne? Predpokladam, ze osa ma byt symetricka a sahat ze stredu na obe strany stejne daleko. Je to tak spravne?
Širší osu tam určitě nedávej. Já mám na všech kolech osy symetrické a kliky stejně vzdálené od rámu. Na dutých klikách s integrovanou osou se pozice klik dá doladit podložkami pod misky s ložiskami, ale to u čtyřhranu nejde. S původními klikami byla vzdálenost OK?
U těch původních klik jsem to bohužel nekontroloval. Ale skutečnost je taková, že mám novej rám, střed i kliky. Špatně jsem se předtím vyjádřil ("nově koupený kliky"). Pak to bude možná způsobený špatným konstrukčním provedením klik. Jsou to levný kliky, tak bych se ani moc nedivil : ( Špatnou montáž jsem snad neprovedl, dobře jsem to usadil a pevně utáhnul. Rozměr čtyřhranu je snad standartní ne? Jinak už nevím
Tam defacto není co zkazit na montáži, utáhneš misky, utáhneš kliky a je to. Existují dva typy čtyřhranů, Campagnolo ISO a Shimano a zbytek světa tuším JIS. Ale pochybuju že bys koupil campagnolo, dělají se jen na silniční kola a sehnat to v kameňáku je nemožné:)
Ke klikám je určená délka os, takže si zkus zjistit správnou délku (prodejna, servis, snad i na internetu).
Skutečně to vypadá na špatnou délku středové osy, ale může být i opačně nasazená.
Ad opacne nasazeni: Ano, to je klidne mozne. Neni-li prava miska pevne spojena s osou a je vyndavaci a zastamdaci, da se to otocit. Takove osy ale maji oznaceni prave strany, treba drazku na tele osy na te strane, ktera my byt vpravo u prevodniku.