Ahoj, prosím vás o radu. Chceme si se ženou koupit kola. Já už si vybral Rock Machine Crossride 350 (2006), ale pro manželku to není tak jednoduché. Měří jen 158 cm. Byly jsme v několika prodejnách a vždy jí "doporučili" 17" rám. Menší totiž neměli a spíš nám přišlo, že chtějí udat to svoje zboží. Na netu se nám docela zalíbil GT Nomad Sport Ladies (2006) a předpokládám, že ideál by byl 15" rám a ne 17" jak radili prodejci. Je naše volba správná? Vyšší investici si nemůžeme dovolit a výprodeje 2006 už jsou docela přebrané.
Díky.
Zkus si do vyhledávání zadat "velikost rámu" nebo tak něco, vyjedou ti toho tuny ... ono nezáleží jen na výšce, ale především také na délce nohou k rozkroku, délce paží, trupu atd. Další věcí je geometrie kol (liší se obecně mezi typy (MTB vs. cross například) a dále pak dle jednotlivých výrobců).
Jen jako příklad, moje manželka má 172 cm a koupil jsem jí nejmenší MTB od modelu, který si vybrala, konkrétně 16". A i to je jí docela velké, i když jí to vyhovuje, protože díky nízko posazenému sedlu má vysoko řidítka, tedy vzpřímený posed a na ty její krátké vyjížďky jí to vyhovuje. Kdybych jí kupoval crosse, pak by to asi muselo být max. 15". Má prostě takovou stavbu těla.
Přesně tak, hraje tam roli víc mír než jenom výška Prodejce mi při telefonním kontaktu když sem se ho ptal na velikost rámu, že 55 je optimální, že měří jak já a když sem si to šel odzkoušet osobně tak sám konstatoval "vy máte nějak delší nohy" bude to chtít 58... Mrkni se na tohle a projeď si to. Je to perfektní pomůcka http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=5004