Ahoj všem,
rád bych vás pozval na jednodenní putování po Českém ráji, akci, o které jsem s některými lidmi mluvil už v Kralovicích (a mnozí přislíbili účast...) - ale zván je samozřejmě kdokoli další. Trasa je naplánována tak, abychom viděli skutečně to nej z této oblasti, kam lze dojet na kole. Jen namátkou - pojede se okolo všech hradů a zámků, které se tu vyskytují (Valečov, Kost, Humprecht, Trosky, Hrubá skála, Valdštejn), okolo mnoha rybníků mezi skalami....atd.
Dnes jsem si celou plánovanou trasu projel a mělo by to proběhnout takto:
Start: Mnichovo Hradiště cca v 9:00 po příjezdech rychlíků od Prahy (R 940 - příjezd v 8:53) a od Turnova ((R 943 - příjezd v 8:56), pro automobilovou sekci bezproblémové parkování před nádražím.
Cíl: Turnov - vlaková sekce odjezd 18:45 (R 949 - v Praze 20:38), automobilová sekce nechť se neleká, k autům je to jedna zastávka rychlíkem či 16 km po naprosté rovině.
Délka/nastoupané metry: 63 km/ cca 850 m - komu by se zdálo, že na celodeňák je 63 km málo, vězte, že nás čeká mnoho zajímavostí( předpokládám případné jejich návštěvy), občerstvovaček, ale hlavně dost výživných (tzv. kralovických) dokopců - a nakonec prodloužit se to dá vždy.
Pozn 1: Nechci odrazovat předem "mladé a neklidné", ale divokého terénu si neužijeme, převažující povrch bude asfalt. Celá oblast je CHKO a nelze si jezdit úplně kde se nám zamane.
Pozn 2:Ani milovníci opuštěné přírody si nepříjdou příliž na své, ještě sice nebude hlavní sezóna, ale v nejprofláklejších místech už dnes bylo dost rušno.
Takže jestli vás výše uvedené skutečnosti neodradily, hlásit se nijak ofiko nemusíte, prostě vystupte v uvedený čas na uvedeném místě z vlaku či z auta - a jede se. No a když nikdo nevystoupí, tak i to dám klidně sám ještě jednou - dnes to totiž nemělo chybu!!!
No já se předběžně (ne)hlásím, líbí se mi to... Jen budu mít akorát pár dní po matuře, ale šel bych do toho, ale to vstávání :-D
Já vím, je to docela brzo, ale další rychlík přijíždí od Prahy do MH až v 10:53, takže by se startovalo v jedenáct a to by se pak buď musela upravit trasa nebo by to byla pěkná honička a nervy stihnout ten večerní odjezd.
No když si představím, že na hlavní nádraží jedu cca hodinu, tak lituju toho, že nemám auto :-D
Ale jistý to moc není, protože ve středu maturuju a co bude následovat nechci vidět....
To nezní vůbec špatně !
Jo, jak jsme řekli, tak pojedeme! V 9,00 na nádraží v Mnichově Hradišti budeme! :-))
Já jsem od 25. 5. do 10. 6. na dovolené, ale když to někdy zopakuješ, tak bych docela určitě jel, navíc to nemám daleko.
Škoda, zdálo se mi, že jsi v Kralovicích říkal, že jedeš - ale dovolená to je pádný argument, tak si jí pořádně užij.
Nějak jsem nezaregistroval ten termín, omlouvám se.
......jen vyzvedávám téma na první stranu.....zatím ale moc lidí nejede!
Oni totiž nevědí, o co se připravují, já do Českého Ráje můžu vždycky, je to nádhera, i když to mám projetý skrz naskrz, těch pár km navíc vlakem nebo autem za to rozhodně stojí. Už se moc těšíme! :-)
Povede trasa přes Kněžmost, kde bysme se připojili? A večer, kdo nebude mít dost, se dá zakončit na Vostrově u Mnichova Hradiště (www.vostrov.cz)! Dá se tam přespat i s kolama...
Jak píšu níže, výlet se bohužel ruší, ale v září jste samozžejmě v případě zájmu vítáni.
Trasa přímo přes Kněžmost nepovede, nejbližší "připojovací" místa jsou buď parkoviště pod Valečovem (asi 9:30) nebo Branžež náves (asi 10:30).
Vzhledem k tomu, že počet lidí, kteří by rádi jeli, ale z různých důvodů (dovolená, maturita...atd) nemohou výrazně převyšuje počet přihlášených - sobotní výlet 2.6. do Českého ráje se RUŠÍ !!! a přesouvá na náhradní termín druhou zářijovou sobotu 8.9. !!!
Tak si to případní zájemci poznamenejte (je to vaše poslední šance :))) ) a já to sem koncem srpna včas "vyvěsím"!
:o(((
NESMUTNI! RÁJ JE V ČESKU SKORO VŠUDE. STAČÍ JEN VYRAZIT! B-)
Matyx vi :) Matyx si vcera uzival brody a pesi turistiku :))
Pokud vím, tak někde jsme tlačili úplně všichni ;-)
To sice ano, ale že drastické kopce (a že tam byl ;o)) fakt nedávám, ale oba s Wewe máte můj obdiv, fakt to bylo na krev ;o)). I když toho výletu do Českého Ráje je mi fakt líto, skoro jsem i přemluvil ženu, aby se mnou jela, těch 60 by myslím dala. No nic, alespoň se máme na co těšit !!!
Tak aspon vis, ze tamtudy priste ne :) A ja si poridim na Konu 34 zubu :)) Skakava tezka mrcha a jeste 32 zubu je hrozny opruz.
Dneska jsem ty brody jela nahoru a pro jistotu jsem to od Prahy vzala pekne po Skochovickem moste. Par prken chybelo, sem tam nejaky ulomeny a par trosku ztrouchnivelych. Ale prejet se to dalo a nemusela jsem to objizdet po cerveny :)
Naopak, jen je to dalsi vyzva. Ten kruty stoupak od Modranske rokle/nadrze uz jsem take vyjel (i kdyz odrazovan kolegy co tam prervali retez ;o)) a trochu jsem se na nem naucil pracovat s tezistem. Takze pro priste vim, ze tamtudy rozhodne ano, a az to vyjedu, budu zase o kousek spokojenejsi :o))))
Který ? Ten asfaltový těsně pod nádrží ? To snad nemyslíš vážně ;-)))
Ne, ten asfaltový kousek nad nádrží .... a nenuť mě zapínat druhý komp, abych ti to ukázal pomocí GPS :o))
Doleva nebo doprava ? Ten napravo se snad nedá vylézt ani pěšky ;-)))
Jinak z těch dvou jsem nejel/nešel ani jeden ;-) Kdy se tam vydáme ? ;-)))
Eeeee, error ;-) Ten napravo není asfalt, sorry... Takže zbývá levý ;-)
Ja se tam normalne cestou z prace zastavim a podivam se jak moc hrozny to je...
;)
zas tak moc ne ... na GPS vcetne profilu jsou to ty posledni dva obrazky v tehle galerii:
http://matyx.rajce.idnes.cz/Kola_-_technicke_veci/
Hmmm, ta včerejší smrt měla asi 154m na 1,37km ;-)
jo, ten v te modranske rokli je jeste asi o 2 promile vic ... ale zase kratounkej ;o)))
Tak jsem tam dneska byla :) Pokud udrzujes v rokli konstantni rychlost 22-23km/h, tak tenhle kopecek je fakt dobra tresnicka na dortu. Akorat nahore se mym smerem da jen jen po silnici a to je opruz.
jojo, "tresnicka na dortu" je naprosto presny vyraz ;o))
a přesně... levý .. ten pravý je tak maximálně na testování "lachtana" :o)))
Na trenink je dobry Bansetak. To je ten kopec u Hornomlynskeho rybnika pod kolejemi VSE (konkretne Vltava). Jel jsi ho pred prijezdem na Opatov pri Praha-Prcice.
Da se jet vestoje. Pokud na to nemas, tak vlevo (tesne za autoservisem) je cesticka s kameny (neboj, je to bridlice a neklouze) a zabradlim.
Jo tak ten jsem jeste nedal ...... a pro me narozdil od toho krcalku v Modranske rokli nevytelny ... zatim
Já nevím co máš pořád s těmi zuby ;-) Včera jsem to jel na 22:26 a připadalo mi to tak akorát ;-) Mít tam něco pomalejšího, tak si snad už ukroutím nohy ;-)
Nebo bych byl jak v kreslených filmech, místo pedálů a klik jen taková kulatá rozmazaná placka (jak tu už kdysi někdo poznamenal) ;-)))
Zopakuji ti poslední větu z pozvánky.: ..........., hlásit se nijak ofiko nemusíte, prostě vystupte v uvedený čas na uvedeném místě z vlaku či z auta - a jede se. No a když nikdo nevystoupí, tak si to dám klidně sám ještě jednou - dnes to totiž nemělo chybu!!! A teď mi prozraď jak jsi poznal, že pojede málo lidí když se nemuseli hlásit.
Taxem pocital s touhle sobotou na Cesky raj a vono nic :-( ...si budu muset najit nahradni program...
Taky jsem si myslel, že bych jel.
Taky jsem nad tím vážně přemejšlel.
jojo, taky jsem bohužel "dopřemejšlel" a zítra raději jedu na kole na chatu na Sýkořici, nikdy jsem to jinak než na kole nejel aje to jistota, že se nezruší kvůli malé účasti ;O)
Tak koukám, že moje aktuální pracovní vytížení je tak velké, že než jsem stihla zjistit, co se děje, je po všem... Teda vlastně po ničem... :o)))
No ale přiznám se, že bych stejně jet nemohla, bohužel. Vím, že jsem v Kralovicích přikývla, ale to jsem netušila, že budu 24.-29.5. služebně v Řecku a jsem v poslední době z pracovního náporu v tak neutěšeném stavu, že nemám na kolo ani pomyšlení. Ale už bude odlítat i první turnus do Černé Hory, pak se chystám na pár dní do nemocnice na prověrku svého nitra a pak už snad opravdu budu mít trošku volněji...