Zajímá mě v jakých botách jezdíte na několika denní výlety.Mám normální pedály a jezdím v "prestižích" a za mokra nebo v dešti je to dost nevyhovující.Pokud se namočí nevyschnou ani přes noc.Sandály nepoužívám protože jezdím dost v terénu a nemyslím si že je to dost bezpečné. Pedály s nášlapy mě nevyhovují a nechci je.Předem díky za rady.
Klasicke nizke outdoorove boty s GTX membranou... Ale vetsinou jen v tech sandalech, protoze z nich to vytece:-)
S kamosem jsme jeli hodne off-road :o) trasu s asi 10 hlubokymi brody. On tenkrat jezdil v jakychsi Goretexovych kotnikovych trekovych botach, ja v tenkych zavodnich tretrach. Mne tretry vyschly behem jizdy mozna uz po hodine, jemu az po dvou dnech doma. Nez mu nabraly vodu trvalo o chvilinku dyl, nez u mne (to bylo okamzite :o) ), ale potom jezdil zbytek dne jak s nohama v bazenu.
No ja pochopil, ze jde spise o cykloturistiku. Tam ja moc v terenu nejezdim, ale taky se neco najde. Navic s tretrama na nejaku dalkovou cyklotrasu...to mi prijde divny. Mam rad pohodli.
A netece mi do nich:-) Mam je ted denne na noze nekolik hodin a od lonskeho zari jsem v nich vv suchu...:-)))
Mám trochu strach že i v nízkých GTX se nohy budou dost potit.Mám kotníkové na turistiku a v létě když je teplo,tak v nich není zrovna příjemně.
Tak v lete asi jo...ale v kterych nepromokavych botech ne? To asi nenajdes.
Můžeš hodit nějaký odkaz na tretry které myslíš? Mě se pořád vybavují tretry s hřebíkama v podrážce, ale to asi nebude ono, to by se jeden bál že si propíchá pláště. :-)
http://kolostranky.blog.cz/galerie/nezarazene...
Ony maji taky odspoda hreby, i kdyz uz jsem je slusne obrousil. Na vybihani toho, co nevyjedu, je to kousava zalezitost :o)
Aha, tak se podívám po něčem jiném. Dík
Od jara do podzimu, na jednodenní vyjížďky i na měsíc do světa jezdím buď v trekových sandálech Lizzard, nebo v trekových botech Keen. Jsou nízké, lehké, vzdušné - mají díry, pohodlné a drahé :-) Mám taky obyčejné pedály bez klipsen. Nejraději mám ty sandály. Ty botasky nosím jenom v hodně těžkém terénu, nebo když prší a je zima. Zatím se mi v sandálech nic nestalo a to jsem tlačil nahoru i dolů plně naložené kolo v dost těžkém terénu.
Jo a oboje boty vyschnou hodně rychle.
máš li bydliště blízko AUT nebo DE, dojeď si do Hofer prodejny. Mají botu Crane - slovinsko - tretry za max 20 Euro. Velmi rychle pochopíš výhodu nášlapů. Najezdím s nima cca 6000 za rok, větrají,rychle schnou, pohoda. V zimě s návlekama Gore.
Já jezdil kromě zimy vždycky v trekových sandálech Lizzard Australia. Když bylo zima, vzal jsem si fusekle, když pršelo, strčil jsem nohy do dvou igelitových tašek a zapnul je zpátky do sandálů. MAximální spokojenost! Pohodlný, větraj, rychle uschnou, takže vždycky bez problémů. Teď jsem se nechal naočkovat do nášlapů a koupil jsem sandály LAKE, ale mám s nima najeto zatím cca 30km, takž je brzo to hodnotit. Sandály ale považuju za ideální cykloobuv.
No a co to takhle vyresit navlekama,kdyz je hezky,mas pohodlny prodysny boty,kdyz zacne prset,nahodis navleky a mas nepromokave boty ktere jsou porad pohodlne,a kdyby nahodou nejakym dedopatrenim navlhly,rychle vyschnou