Dobrý den,
Chtěl bych požádat o radu někoho, kdo se více vyzná ve velikosti kola. Plánuju koupit kolo přes internet, jediný problém mám s výběrem velikosti. Myslíte, že by bylo možné na 16" krosku posadit 175cm človíčka s rozkrokem 85cm vysoko?
Děkuji za pomoc
Spíš to vidím na 17"-18". Ta 16" už bude podle mne na cross dost malá. Menší než doporučené velikosti se volí spíše u MTB, kvůli lepší manévrovatelnosti atd.
Jinak ale jako vždy - vyzkoušet, vyzkoušet, vyzkoušet... Na dálku se to nezjistí...
Já jsem vycházel z předpokladu, že když na mém 20" kole stejného typu má sedlo nadoraz dole a sedí akorát, tak 16" by mělo být cca o 10cm nižší, to znamená sedlovka vysunutá o 10 cm. To by bylo akorát, ovšem mohu se mýlit
A mas vubec sedlo vysunuty do spravne vysky? Podle tvyho prispevku se mi nezda prave tohle.
jesně že je vysunuté do správné výšky, pokud je sedlovka nadoraz dole na 20", tak je to těch 85cm k osám pedálů
Pokud to meris takhle, tak uz odpoved zaznela- ze mas sedlo opravdu moc nizko.
Nejakej odkaz se tady taky objevil, sedlo bys mel mit tak vysoko, ze z nej doslapnes pohodlne a temer s propnutou nohou na pedal patou, kdyz je pedal co nejniz u zeme.
Crosse 16" na 175 cm výšký?!? Ty si se zbláznil?!? Ani náhodou, na to zapomeň!!!
Pro tuhle výšku se neboj vzít crosse 18" a nebála bych se ani 19".
jop, taky se mi to zdálo lehce ujetý, ale po přepočítání vzdálenosti sedla od pedálů se to zdá dost reálný. Ale ta šestnáctka je tam zarážející, s tím souhlasím :-) No koukám, že nejspíš zajdu do speciálky a mrknu, jak takové 16" kolečko vypadá
To se počítá jinak. Spočti si to např. tady
http://www.competitivecyclist.com/za/CCM?PAGE...
tak to je nějaké čudné, pokud dobře chápu saddle-handlebar jako sedlovou trubku, tak vyšla na danou osobu 22" (56cm), což je trošku moc :-) Ale koupím něco mezi 17" a 19", reakce mě jen utvrdily v pochybnostech :-)
Na 175 cm výšky to vidím na 18" - 20".