Poraďte prosím, jak s údržbou po použití. Dnes jsem měl poprvé batoh se šlahounkem, kterému jsem se tak bránil, ale musím uznat, že je to fakt fajn. 3 litry vody jsem při jízdě nikdy z flašek nevypil :-)) Ale teď co s ním? Stačí jen otevřít a nechat jej otevřenej pověšenej vyschnout? Nebo jej nějak vysoušet? Jen dodávám, že do něj budu dávat pouze čistou vodu, nebo minerálku bez příchuti. Ovšem vše s bublinama :-) Díky za rady..
Zadej heslo do vyhledávače a najdeš toho v diskuzi dost a dost - cca před půl rokem se to tady docela důkladně propíralo.
S čistou vodou nemusíš udržovat téměř vůbec, stačí vypláchnout a nechat vysušit (akorát to chce něco do něj ať může vyschnout, já jsem koupil to ramínko co prodávají, ale dá se čímkoliv nahradit).
Dva roky jezdím s camelem a trvale vozím sladký hypotonický nápoj a vždy jen pořádně vypláchnu hned po dojetí teplou vodou a když vim, že nebudu déle jezdit (tzn. třeba 4-5dní), tak hodim celý vak do mrazáku, což skvěle zabraňuje vzniku plísní.
Mám tu speciální tablety (pár kusů) na mytí camelu, ale ještě jsem za celé ty dva roky při té údržbě, co popisuju nemusel použít a plísně jsem neměl ani náznakem.