Ráda bych věděla jestli máme malé dávat do vozíku za kolo přilbu či ne. Když se dívám kolem sebe někteří rodiče dětem přilbu dávají, jiní zase ne.... ...poraďte mi prosím, přilbu již mám koupenou, ale říkám si že teoreticky by měly malu ve vozíku ochránit pásy a rám...
Myslím, že pokud dětem nebude přilba vadit (to asi bude různý – třeba podle typu káry) a zvyknou si, tak proč ne, ale za důležitější považuju brýle, zvlášť do terénu. Sám jsem káru párkrát položil na bok, (to se však povede jen v extrémním terénu) a nic se nestalo – od toho jsou pásy a duralový trubky kolem. Ale pokud se dítě přilbě nebude bránit a nebojíš-li se, že se malá přilbou uškrtí (což už se taky stalo), zkus ji.
Ono jde i o to, jak má už dítě velikou hlavičku. Přilby se totiž dělají až od určitého obvodui - to by nejlépe řekl Zaky, ten se o to zajímal na SportPrague.
Ano, je to tak. A zjistil jsem (a dokonce mi tu informaci dal někdo tady na diskuzi) že nejmenší dětské přilby dělá KED. Zde:
http://www.cyklomania.cz/prodej/64090/typ/29:2118
Jenže našemu mrňousovi stejně ještě do toho nejmenšího rozměru chybí asi 2 cm, takže letos si cyklosedačku ještě asi nevyzkouší. :-(
Krampol vyprávěl, že cyklisti - babetisti nosej skořápky z kokosovejch ořechů.;-)
No, tak jeho bych zrovna nebral jako důvěryhodný zdroj ;-))) Už jen proto, že ještě nemá maturitu ;-)))))))))))))))
my máme přilbu autor,
http://www.author.cz/dily-prislusenstvi/detail/...
a u vozíku máme psané, že přilbu malé máme dávat...
Nevim kam to zařadit, tak to dávám sem.
Mám takovou otázku. Neni nebezpečné, dávat děcku na hlavu přilbu, dokud ještě nemá úplně zarostlé takové to změkčené místo na hlavě? Já si teď nemůžu vzpomenout jak se to přesně jmenuje, ale vy už asi budete vědět. (musim se někde zeptat) A v kolika měsících to asi tak úplně zarůstá?
Tak jsem se ptal dcerunky jak se to měkké místo jmenuje, přecijen by to mohla vědět když je v tom věku a odpověděla mi "babababááábžžžžúúúú", přičemž mě flákla kostkou do obličeje. Tak zase nic nevim. :-(