přátelé,¨prosím o radu a názor. Jezdím do práce a víkendově na dvou kolech, obě trek s pevnou vidlí. Tak si říkám že na stará kolena si pořídím něco pohodlnějšího nebo snad i bezpečnějšího s odpruženou vidlí, ale asi zase treka. Někdy mám dost vytřepané ruce ze sjezdu na kamenitější cestě. Ale na druhou stranu nejezdím žádné terény, které bych nezvládl i s tou pevnou. Myslíte si, že do odpružené vidle mám jít Nebude to pak sklamání? Mám 190 cm, 90 kg a pět křížků už dost za sebou. A když už, tak jakou vidli (hlavně málo údržby, jinak cena moc nerozhoduje...)? :-) Dík předem!
Zklamání to nebude v žádném případě. Já bych doporučoval vidlici manitou luxe super, zdvih 60 mm, cena cca 2800,-. Mám obdobnou a je vynikající.
Prima, myslíš, že bych to měl dát na staré kolo, nebo radši hned koupit nové i s tou vidlí? To starší mám tak deset let...
Taky podle toho, jak moc nova vidlice zahybe s geometrii celeho kola. Nejake prohnuti atd. u stare pevne vidlice mozna vem cert, ale ta odpruzena by mohla byt o neco vyssi nez ta tvoje puvodni - pak bys mel kolo cele jakoby naklopene dozadu, coz nemusi delat dobrotu...
Ja nejsem zadny odbornik na vidle, jen vim, ze tohle by se melo brat v potaz. Nech si treba poradit v obchode, kde bys tu odpruzenou kupoval... jak by sedla na tve stavajici kolo.
Jinak odpruzenou vidlici rozhodne ano, i kdyz nejezdis zadne drsne tereny - vyrazne zprijemni i bezne jezdeni, treba i jen po meste do prace.
Ještě poznámku - vůbec netuším, jestli se u nás dá koupit nový kross s vidlicí manitou, spíš ne.