Mam asi 2 mesice stare kolo Scott Scale 50 s kotoucovymi brzdami a po nejake dobe jezdeni zacaly pri intenzivnejsim brzdeni vrzat. Bohuzel, ten zvuk s odtupem casu je cim dal intenzivenjsi a ja nevim co s tim. Odmastil jsem kotouce a profoukl jsem i brzdove oblozeni vzduchem (vysokotlakovou vzduchovou pistoli) a je to jeste horsi. Nema s tim nekdo zkusenosti, jak to odstranit?
A kolik na tom máš najeto ? Jestli málo (200-300km), tak se podle mne ještě zajíždějí ikdyž už brzdí na maximum. Kotouče ještě nejsou dokonale vyleštěné. Mně to nová LX občas udělají ještě teď (450km)...
Další příčinou může být uvolněný třmen brzdy, pak to může vibrovat a dělat různé nepřístojnosti. Stačí to dotáhnout.
Ja to dotazeny mam, mam najety asi 470 km a vrze to jak zadrena stara masina... Zkousel jsem to i odmastit a stejne to vrze, dokonce i vic! Predni piska, zadni vrze!!!
A co ti na to řekli na garanční prohlídce? Pokud je to tak strašný, tak ti s tím asi měli něco udělat. Ty máš vše dotažené, destičky i kotouč čisté... Než tady pracně hledat odpověď na něco nestandardního bude rychlejší ta garančka a případná reklamace. A byl jsi vůbec na garančce?
Na garancce jsem to mel, jenze blbec jsem jim nerekl, ze me to vrze. Kamos, ktery je vyborny biker a v kolech se pohybuje vic jak 10 let, tak me rekl, ze se to zajizdi. Ale strcim to asi zpatky do servisu, mam rocni pozarucni servis zdarma!
Podobny problem s AVID Juice Three
Nekolikrat v oprave, porad stejny - spis nez vrzani tak vibrace. Nakonec jsem to reklamoval. A kupuju si Sedmicky...