Dobrý den, předem upozorňuju, že se v kolech vůbec nevyznám. Chystám se na koupi nového crossového kola. Cena by se měla pohybovat kolem 20 tis. Dočetl sem se, že vzhledem k váze + - 95 kg by tam měli být kvalitnější vidlice. Doporučili byste mi podle toho vhodné kolo. Případně zda si tam nechat vyměnit vidlici za jinou, pokud to teda prodejci umožnují a za jakou. Pokud je ta cena příliš limitující tak ji navyšte aby to kolo k něčemu vypadalo. Díky za každou reakci.
Kup si třeba Acstar TRX SX-dobrá vidlice Suntour NSX 7500 LO.Jinak nečekej u krossů dobré vidlice v základu-musíš ji nechat vyměnit.
Rozhodně karbon a hlavně monokok. Nic jiného.
hele, Hekynene, ty jsi me porad jeste v threadu o defektech nerekl, co mas za plaste, ze jsi jeste nepichl :o)
Preci z karbonu....a monokoko...!!! Bez ventilku.
Má stejné pláště jako já, které jsem také ještě nepíchl. To je pláště, které pokud možno nevyjíždějí, protože místo na kole jezdí nakole :o))))
No jo, jenom jsou na ziletku ukrutne siroky :o( Nic, budu pichat dal :o)
Vím, četl jsem jeho příspěvek. Z mé strany šlo pouze o žert :o)
Doufam ale, ze mam na nejakej cas odpichano. Stejne je to divny- v sobotu jsem dal sam 190 km a nic, v nedeli se jedu jen tak regeneracne projet s zenou a asi na 70 km 2x, to je k vzteku.
ono s kilometry stoupá pravděpodobnost, a ty toho najezdíš mnohem víc než já .. ale i tak mi přijde, že máš pěkný pech .. já totiž za svých cirka 1000km na MTB, 500km na crossu a 15000 na Favoritu (tohle je odhad, pokud se dá starému mechanickému tachometru věřit) píchnul JEDNOU !!!!! ... divný, ne ? a v autě a na motorce za cca. 800+ kkm ani jednou ... holt si to za mě asi musí někdo vybírat, aby fungovala statistika ... takže se omlouvám :o))))))
Na krossy se - obvykle - dávají vidlice od sentůru nebo RST, ty bývají nejobvyklejší.
Doporučuji se podívat, jestli se něco neosazuje vidlicí manitou - já ji na krossu mám (manitou luxe elite) a je naprosto vynikající.
Díky za tip.