Dobrý den, před rokem jsem dostal toto kolo:
http://eshop.bikezone.cz/index.php?switch...
Rád bych Vás požádal o názor, zda se vyplatí takové kolo vylepšovat na tomto rámu (vidlice, přesmykač, přehazovačka, ...) nebo by bylo lepší ´koupit kolo nové s kvalitním osazením?
Jezdím především turistiku, ale cestou necestou, přes týden sportovní jízda po lesních cestách a silnicích. Obecně mi vyhovuje rám "21", ale nedokážu posoudit jeho kvalitu, každopádně je to kolo strašně těžké. Jedinou změnu, kterou jsem zatím udělal, že jsem sundal tu odpruženou sedlovku a dal širší pláště. Jezdím cca 2 -3000 ročně.
Předem díky Viktor
A co a proč na něm vlastně chceš upgradovat?!?
Jedna věc je, že ti vyhovuje geometrie a velikost rámu - to je strašně důležité. Ale jestli ti vadí váha kola, pak je otázka, zda se s ním mořit...
No, možná si chci udělat jenom radost něčím novým..:-)
Ale vážně, říkal jsem si,že jsou určitě kvalitnější a lehčí vidlice než je ta původní, přesmykač "SIS" prostě nemohu doseřídit (možná jsem jenom nešikovný, ale ze servisu vydrží taky jenom chvilku), ale fakt je, že nutné to není a možná si jenom vymýšlím...
Zajímá mě ale, jestli má smysl na tento rám kupovat kvalitní komponenty, nebo ne.
Viktor
Vylepšovat tohle kolo rozhodně smysl nemá. Protože to bys mohl vyměnit téměř vše, co na tom kole je a to by přišlo mnohem dráž než celé nové kolo.
Takže pokud ti stačí, tak ho jezdi dál, pokud ne, tak začni šetřit na nové kolo.
Díky, to jsem potřeboval slyšet :-)
Viktor