Pedály mi ničí svými ostrými hranami podrážky bot tak, že musím kupovat vždy dvoje za sezonu. Nášlapy ale nechci. Vyřešil to někdo nějak?
Vyřešil, šel jsem do nášlapů :-))))) tohle byl jeden z důvodů proč jsem si je pořídil. Ale to asi nechceš slyšet.
Vážně nevim, buďto se podívat po nějakejch pedálech bez ostrých hran, jako třeba toto :
http://eshop.bikezone.cz/index.php?switch...
, nebo koupit boty s tvrdou podrážkou (např. Vibram)
Tak si buď koupit méně ostré klasické pedály (třeba nějaký plast) nebo fakt raději nášlapy (jeden z největších vynálezů co se kola týče. Na lyžích má taky přece každý vázání) a nebo jezdit v levných botech a smířit se s tím, že když odejdou pořídí se nové.
A nenici ti botu jen takovy ostry vystupek na jedne strane pedalu? Udela za chvilku peknou diru. To je tam pry kvuli klipsnam a pro obycejne jezdeni je nepotrebny.
Jo, to je nakopávací výstupek pro snadnější vsunutí boty do klipsny. Kup si Prestige, maj podrážku dost tuhou. Cena cca 700,-, kůže. Na normální pedály ideální.
no Prestge hlavne pekne klouzou, takze je to tak na rozbiti huby... mel jsem je 1x a vickrat ne, nehodlam se zabit...
mám druhej rok ty samý boty na horší počasí a drží a to v nich i normálně chodím. Sandály mám čtvrtý rok a také vnich jezdím i chodím. Těm tedy se ošoupe po čase podrážka, ale nechám je podrazit a zase je dva roky klid. Nechápu jak to děláš nebo co máš za pedály.
Díky za všechny názory, zde moje názory.
Nášlapy opravdu nechci, mám je na jiném kole 28" na rychlejší trasy a více po cestách.
Díry na podrážce mi nejvíce dělají krajní vněší zuby.
Návrh na dětské pedály považuji za zpestření diskuze, rovněž tak plastové, ty jsou na 20m distance do hospody a zpět už jen tlačit kolo:-))
Speciální boty s tvrdou podrářkou jsou zase bohužel nevhodné, když někdy s kolem šplhám po skalách a stržích, na to potřebuji sice pevnou ale pružnou botu.
Uvažuji však o alternativě freeride pedály BMX s vyměnitelnými piny.
Užívá je někdo na MTB a jaké jsou zkušenosti?
Ahoj.