Krátká otázka, mám nový MTB kerý má pláště se vzorkem šipky, zadní kolo bylo namontovaný, dyš sem dal přední kolo tak, aby nápis na nábě byl čitelný od zadu kola, stejně jak je to na zadní nábě, sou vzorky na jednotlivých kolech různě, tzn z pohledu sezhora zadní kolo má šipky dozadu a přední dopředu, je to tak správně? Díky za odpovědi.
Nejak nechapu tvoje manipulace s nabou, ale tvar sipky ma vepredu vest stopu. Rozrazit, zahryznout. Vzadu ma mit naopak zaber, takze to bude opacne.
mno rychloupínák byl v krabici, tak sem měl výběr do dát z jedný bo druhý strany. Znovu, dyš koukám zeshora a vidím vzorky na kolech, tak oba směřujou od středu kola pryč (přední dopředu, zadní dozadu), jen mi de o to estli je to správně. Díky
Primarni jsou sipky nakreslene na plasti. Nekde nejsou zadne, nekde jednim smerem a nekde dava vyrobce vybrat.
Jinak sipovity vzorek by mel byt jak popisujes.
Jeste mozna uved jmeno pneu a pripadne obrazek.
je to tendle plášť http://www.rockroad.cz/plaste-geax-mezcal-p...
jak je vyfocenej, tak dyby byl smer jízdy dolů, tak tak to mám na předku a na zadku opačně.....
Není to spíš dáno na čem a jak chceš jezdit? Plášť v jednom směru líp brzdí ( a možná má i menší valivý odpor)a v druhém líp zabírá. Takže vepředu je to jasné, kolo jen brzdí. Vzadu si můžeš vybrat jestli to má líp zabírat (zejména měkké povrchy) nebo brzdit. U MTB to je zdánlivě jasné - zadní plášť otočit, ale zrovna tyhle pláště jsou prý na tvrdý povrch a asfalt, takže si můžeš vybrat podle stylu ježdění.
Jsem tvrdohlavej. A předsi se točí!
http://two-wheels.michelin.com/2w/front/index...
Zejména poslední dva odstavce pod. obr.2.
ono asi záleží hodně na tom, jakej konkrétně tam je vzorek. Například kdybys dal obráceně asymetrické silniční gumy na auta, kde ten vzorek je čistě na odvádění vody při vyšších rychlostech, asi by to mělo o dost horší vlastnosti, než když je to správně. Terénní vzorky určené na chytání se za nezpevněný povrch při malých rychlostech fungují asi jinak.
Z toho jasně vyplývá, že by se měly auta zakázat, brum.