Ahojda !
Tak nevím, zkoušel jsem připojení z několika různých míst (myšleno různí ISP), různé prohlížeče i počítače ..... a všude ten samý problém. Tohle diskuzní fórum je čím dál pomalejší. Snesitelné je to ještě v "nelidských" hodinách, např. nad ránem, ale zvláště "ve špičce" čekám klidně i půl minuty, než se vybrané vlákno zobrazí, pokud je delší (některé diskuze mají klidně i přes stovku příspěvků), tak to pak načítá příspěvky klidně i dvě, tři minuty. Návrat zpátky na seznam vláken to samé. Někdy pomůže refresh apod. ale celkově je to dost děsné. Vyzkoušel jsem si, že za dobu, než si "projdu" (tzn. jenom proklikání, nikoliv čtení !!!) nové příspěvky za jeden den, stačím shlédnout fotky na BF za 2 týdny.
No prostě maso, přijde mi že buďto nestíhá linka množství návšťev, ale pravděpodobnější asi bude nedostatečný výkon serveru, na kterém jsou stránky a tedy i diskuze umístěny .....
... máte někdo obdobné zkušenosti ?
mimochodem ... od kliknutí na "odeslat" po zadání tohoto vlákna to trval skoro 90 vteřin, než se vlákno znovunačetlo ...to je fakt masakr ;-((
ano, mam stejnou zkusenost, asi je tu moc lidi najednou:( Mozilla FF, 2Mbit/s
mám to stejně, testováno porůznu, ale především UPC 2Mbit + FF .... ale je pravda že v praci to přes proxynu v UK letělo lépe než přes tu českou .. třeba má hosting nakole.cz lepší prostupnost na Frankfurt než do NIXu ? těžko říct ...
Ja to zaznamenal az dneska....nez se nacetla tahle stranka, trvalo to dobrych 10sec. Jindy je to v pohode.
Bez multitaskingu bych tu vůbec nebyl. Pustím si načtení vlákna, jdu pracovat a po pár minuách se podívám, jak je na tom načítání a většinou jdu ještě pracovat. Zejména u obsáhlejších diskusí stačím mezi načteními vydělat dost peněz:-)). Jen to tak nechte, nebo zchudnu...
:-)))))))))))))))) Tak to jsi me fakt rozesmal.
Ja myslim, ze prijde Rigger a jukne na to. Ale koukam, ze ani Jitka, ani Vasek a ani Rigger nejsou on-line.:-(
tak to máme konflikt zájmů ... protože já mám ještě 2,5 týdne volna, a mezi čekáním na načtení se mohu tak akorát dloubat v nose, protože hrát gamesy, číst knihu nebo sledovat film fakt v těchto rozsekaných intervalech nejde ... naštěstí už jsem 3 dny bez teplot, tak už jen aby zmizely "čepy" z mandlí a místo nakole budu konečně jezdit na kole :o)))
Koukam, ze Dan tu dlouho nebyl...asi uz ma diky nakolakum pekne vydelano a ted se vozi nekde na Bahamach na novem Canooonu:-)
Potvrzuju. To nacitani je fakt evil. Zda se mi, ze to je spis http nezli databaze. Treba nacitani obrazku v chatu je v rytmu tukani doktora do psaciho stroje (piseme jednim ukazovackem).
Narustem lidi to asi nebude, spis to vytezuje nejaka jina aplikace (IMO je server sdileny). Ping na server je trosku pomalejsi (cca 16ms).
ping je v pohodě, neliší se od seznamu nebo googlu, stabilní je OK .... ale pokud to jede na sdíleném hostingu, tak pak stačí málo ....
stejná zkušenost a není to první den :o(((((((
Trávím tu pak moc času a hraju u toho karty, které mě už nebaví:o(
Spis tu vsici zbytecne travime moc casu plkanim o nicem...misto abychom sedeli na kolech:-))))
No já nevím jak ty, ale já jsem si udělal velikonoční víkend delší ještě o pátek a stihl jsem navštívit okolí Luhačovic a kus Bílých karpat, navštívit pramen Odry a projet oblast rybníků mezi Jistebníkem a Studénkou, projet Rychlebské hory a objet Slezskou Hartu. Škoda, že to počasí nebylo takové, jak slibovali metrologové.
No ja to tak nejak stridam...vyhoda je, ze zatim muzu:-))) Chvili tady, chvili venku:-)
Ještě před chvíli byla rychlost stahování na mém počítaci celkem dobrá. Jak jsem otevřela toto téma, počítač se "zasekl" a je déééésně pomalej. Nemohli se ty mašinky nějak domluvit? 8-))) Ale zase to má výhodu, mohu souběžně sledovat zprávy v telce. ;-)
Já si otevřu seznam diskusí, podržím Ctrl a pak podle sluníček naklikám mrak záložek do FF. Otevřu si jiný server, ten zkouknu a pak se vrátím k nakole.cz. Abych citoval jeden prastarý článek: "Dlouhá doba odezvy systému opravdového programátora neobtěžuje, dává mu šanci, aby si mezi kompilacemi zdřímnul."
přïpojení Karneval - žádný problém, strom s "hodně" příspěvky max. 2sec
za posledních nevím kolik dnů je NAKOLE opravdu extra pomalý
Chvilkama je to normálně rychlé a chvílema je to strašně pomalé. Prostě jak na houpačce. A nebejvávalo to takhle. Riggere nešlo by to nějak prošťouchnout, nebo tak něco? Je to evidentně nějak ucpaný či co.
Jinak mám připojení UPC a teď jsem měřil rychlost 546 kbps. To jenom pro přesnost.
jo, také mi to tak přijde ... pár dní to bylo hodně "zatuhlý", přesně jak jsem psal nahoře, ale asi dvě hodiny po založení tohohle vlákna se to najednou rozběhlo a šlo OK .... až dneska dopoledne zase chvilku zátuh, a od té doby OK .... takže to sedí, chvíli jede fakt rychle, a pak najednou děsně pomalý, nechápu ....
co se týká prohlížeče, už jsem dávno "utekla" z opery, protože nejen, že byla dlouhá doba načítání, ale nebylo možné poslat příspěvek a časem nebylo lze se ani přihlásit :-P nicméně při konfrontaci mého počítače a počítače v práci s tím, že v práci je výrazně vyšší, k...., vyšší rychlost připojení, jsem zjistila, že zdaleka nejde o přímou úměru, v práci jde o stejně mizernou rychlost reakcí tohoto fora v porovnání s jinými...
čím to je? riggere? nebo někdo kompetentní... ? nebo třeba "jen" někdo znalý věci ;-) ???
Dopoledne to celkem slo...ale ted odpoledne a vecer to je hruza. Navic uz mi to dvakrat hupslo a ja musel dvakrat psat jedno a to same....docela votlava:-)
Opakovaně jsem ověřoval fakt, že po odhlášení běhá nakole jako když bičem mrská. Navíc má zřejmě vliv i počet zobrazovaných přátel. Nemá někdo stejnou zkušenost?
No tak teď sem to měl zakyslý asi deset minut úplně, prej "server nejde najít" ):-(
Hele tohle je fakt vopruz jak kráva, množej se tu dablovaný příspěvky, protože když je někdo slabší na nervy, jako třeba já, tak už to nevydrží a odklikne ten příspěvek ještě jednou, to je fakt pakárna tohle.
Před několika vteřinami jsem zkusil klepnout na odkaz http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=4603 (K užitečnosti cyklojízd), protože je nejdelší: 417 reakcí,
na http://www.nakole.cz/diskuze/sekce.php3 (temata).
Budete se moc divit, že se všecko sakumprásk načetlo za 8"?
PC (složeno a seřízeno vlastníma rukama — a to jsem levák!): Soltek SL-75FRN2, AMD Barton 3200+, 1 GB RAM, Firefox 2.0.0.1, Internet 3G u Kyslíka, modem Huawei E620.
Ještě dodávám, že 3G není 3 gigabity. Při načítání stránky ukazoval web'n'walk Manager (dříve T-Mobile Communication Centre http://wwwapp.t-mobile.cz/cms/gprs/tmcc_cz.exe) od T-Mobilu 988 kbps (rychlost stahování).
jo, teď zrovna mi to taky šlape jak hodinky, ale odpoledno to bylo 20x CTRL+click (firefox) a pak jsem si šel v klídku udělat presso, času bylo dost ;o)))
Třeba je to záměr. Kdyby to běhalo rychle, furt bys u toho seděl, takhle to tam naklikáš, projdeš se cestou ke kafé mašině, potlacháš s kolegyňkou.
Třeba už příští verze bude lepší, bude umět to, že to naklikáš, sedneš na kolo, uděláš si krátký výlet a až se vrátíš, zrovna všechny stránky budou načteny.
Zatím tě to na kolo nepustí, jen ke kafi.
Ja nevim jak vam, ale me to v posledni dobe jde strasne pomalu. A dneska tuplem. Tohle vlakno se nacitalo neuveritelnych 1:42 min. Vse ostatni mi beha jak po masle...
Mám pocit že to spomaľujú niektoré reklamné banery (flash). Ďalšia možnosť je, že nie sú vhodne indexované stĺpčeky v databáze, ktoré sú v sql dotaze v časti WHERE.
A ešte ma napadá, že keď sa tak často obnovuje panel on-line, tak občas ani nestihne spracovať odpoveď z databázy a už príde ďalší dotaz na aktuálne dáta. To permanentne zaťažuje nie len linku ale aj databázu. Bohato by stačila minúta možno aj 10 by bolo ok. Okrem toho, keď si chcem aktualizovať údaje vo fóre, tak aj tak musím urobiť refresh manuálne (F5).
Jsem členem jednoho fóra a stará se o to amatér.Přihlášených členů je tam stejná jeko tady NaKole.cz a rychlost je 10x větší!Opravdu si nejsem schopný vysvětlit (protože tomu ani nerozumím :-) ),proč se to tady tak táhne.A to si myslím,že stránky NaKole zas tak ametérské nejsou,nebo ano?Dneska není problém čekat i 3 minuty!!! Ostatní stránky jedou jako blesk :-(
teď to běhá, ale včera večer jsem málem zešedivěl a pak se na to vykašlal a šel spát.
Ono se to vzdy pribrzdi k veceru. Pres den vetsinou OK. Ted je to neuveritelnej fofr:-)
Ja nevim, ale kazdy vecer je to neuveritelnej boj....nacitani delsiho v lakna skoro v minutach. Uz me to i prestava bavit:-(